E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς το Brexit θα χαλάσει τα Χριστούγεννα των Βρετανών

Αλλαγές στις συνήθειες των Βρετανών και χριστουγεννιάτικα προβλήματα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/10/2021 | 00:13

Πώς το Brexit θα χαλάσει τα Χριστούγεννα των Βρετανών
Photo by Nicole Michalou from Pexels

Πώς επηρεάζει το Brexit την αγαπημένη γιορτή των Χριστουγέννων; 

Έχοντας περίπου δύο μήνες έως ότου ο Άγιος Βασίλης κατέβει από την καμινάδα, οι έμποροι λιανικής πώλησης αρχίζουν να γεμίζουν τα ράφια στις αποθήκες τους με τρόφιμα και παιχνίδια. Όμως στην Βρετανία έχουν να λύσουν μερικά θεματάκια...

H McDonald's ανακοίνωσε ότι είχε ξεμείνει από μιλκσέικ και κάποια εμφιαλωμένα ποτά. Την περασμένη εβδομάδα, η Nando έκλεισε τα 45 από τα 450 καταστήματά της, αφού η παροχή κοτόπουλου διαταράχθηκε από την έλλειψη φορτηγών και άλλα προβλήματα σε σχέση με το προσωπικό της.

Οι αναλυτές του κλάδου κατηγορούν την κρίση για τη μείωση του αριθμού των οδηγών που σχετίζονται με το Brexit και τον Covid.

Στην καρδιά της αγγλικής υπαίθρου οι αγρότες δεν βρίσκουν αρκετούς εργάτες για να μπορέσουν να παραδώσουν στα καταστήματα τις γαλοπούλες και τα λαχανικά ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη 100.000 οδηγών φορτηγών, και είναι το κρισιμότερο διάστημα της χρονιάς - όπου απαιτούνται τα περισσότερα φορτηγά για να αρχίσουν να παραδίδουν τα χριστουγεννιάτικα αποθέματα των λιανοπωλητών.

Photo by Any Lane from Pexels

Η μαζική απώλεια εργατικών χεριών, από την 1η Ιανουαρίου έκανε ακόμη πιο δύσκολο για κάποιον να εργαστεί στη Βρετανία καθώς χρειάζεται να εκδώσει βίζα.

Αντιμέτωποι με ελλείψεις εργατών, πολλοί πτηνοτρόφοι καταφεύγουν στις μικρές αγγελίες αναζητώντας εργατικά χέρια, αλλά μάταια. Λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών, κάποιοι πτηνοτρόφοι μείωσαν φέτος τον αριθμό των γαλοπούλων που εξέθρεψαν και τα σούπερ μάρκετ αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τις παραγγελίες τους.Συνέπεια της κατάστασης θα είναι και η αύξηση της τιμής της γαλοπούλας. 

Simply Crackers

Ο Tony Pressdeno, διευθυντής της οικογενειακής επιχείρησης Simply Crackers, με έδρα το Bottesford, Nottinghamshire, λέει ότι το κόστος του χαρτιού που εισάγει από την Ιταλία έχει αυξηθεί ως αποτέλεσμα της πτώσης της αξίας της λίρας. Το κόστος παρασκευής των πυροτεχνημάτων που παρασκευάζει η εταιρεία του κατά παραγγελία για επιχειρήσεις, εστιατόρια και ορισμένα πολυτελή καταστήματα-αυξήθηκε κατά 10 τοις εκατό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το απίστευτα σπάνιο «Λευκό Σέλας» ‑ Πού και πότε εμφανίζεται

Περιβάλλον 30.06.2025
Ένα ουράνιο φαινόμενο που κάνει τους αστροπαρατηρητές να παραμιλούν;

Σουβλάκι παρακαλώ! Ποια είναι η πιο viral TikToker και τι κάνει στην Αθήνα;

Πρόσωπα 30.06.2025
Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό

Η σκληρή αλήθεια για τον διάβολο της Τασμανίας

Stories Χτες
Για ποιον λόγο, δεν μπορούμε να καταλάβουμε

Πώς ένας έφηβος αποκάλυψε μυστικό 80 ετών από το θλιβερό παρελθόν της οικογένειάς του

Stories Χτες
Βρήκε το κομμάτι που έλειπε από το θλιβερό παρελθόν της οικογένειάς του.

Ποιοι celebrities εχουν στο σπίτι τους ακριβά έργα τέχνης

Stories Χτες
Αυτοί οι διάσημοι δεν βλέπουν την τέχνη μόνο ως διακόσμηση, αλλά και ως επένδυση

Αυτά τα χωριά της Κρήτης κάνουν κάτι μαγικό κάθε καλοκαίρι

Stories Προχτές
Πηγαίνεις Ρόκκα, δε βλέπεις φεστιβάλ. Βλέπεις όραμα!

Ένα κέρμα των 2 ευρώ που αξίζει σχεδόν 2.000 – Το έχεις χωρίς να το ξέρεις;

Stories Προχτές
Πριν πληρώσεις ή πάρεις ρέστα, ρίξε μια δεύτερη ματιά

Τι είναι η ψευδαίσθηση παρουσίας στον εργασιακό χώρο

Νέα Εποχή Προχτές
Ένα καφεδάκι και φεύγω...

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Stories Προχτές
Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;