LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το θαύμα του Ήλιου: 70.000 άνθρωποι είδαν τον ήλιο να «χορεύει»

Θαύμα ή ομαδική ψευδαίσθηση;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/10/2021 | 17:19

Το θαύμα του Ήλιου: 70.000 άνθρωποι είδαν τον ήλιο να «χορεύει»
@livingtours.com

Τα θαύματα είναι πάντα αμφιλεγόμενα. Κάποιοι τα παραδέχονται και κάποιοι όχι. Πολύ αυστηρός κριτής είναι συνήθως η ίδια η εκκλησία. Ωστόσο, το θαύμα στη Φάτιμα της Πορτογαλίας το έχει αναγνωρίσει ως πραγματικό. Σε αντίθεση με τους επιστήμονες που το έχουν εξηγήσει διαφορετικά. Τι έγινε όμως στη Φάτιμα πριν από περίπου έναν αιώνα;

Ήταν 13 Μαΐου του 1917, όταν τρία μικρά παιδιά, η Λουσία, ο Φρανσίσκο και η Ζασίντα, είδαν ένα όραμα στο χωριό Φάτιμα της κεντρικής Πορτογαλίας. Είδαν την Παναγία, μέσα σε ένα λαμπρό σύννεφο, η οποία τους ανήγγειλε μάλιστα πως θα εμφανίζεται στο ίδιο σημείο κάθε 13 του μηνός μέχρι τον Οκτώβριο.

Τα παιδιά το είπαν στους κατοίκους του χωριού αλλά όποτε μαζεύονταν στο σημείο, μόνο αυτά έβλεπαν την παναγία. Ο δήμαρχος της Φάτιμα, ο οποίος ήταν μασόνος, συνέλαβε τα τρία παιδιά και τα βασάνισε για να του πουν το μυστικό τους. Όμως εκείνα ήταν ανένδοτα και προέτρεψαν τους συγκρατούμενούς τους να υμνήσουν την Παναγία.

Στις 19 Αυγούστου (αντί στις 13), η παναγία εμφανίστηκε και αποκάλυψε στα τρία παιδιά ότι στις 13 Οκτωβρίου θα γινόταν ένα θαύμα για να πιστέψουν όλοι όσοι τα χλεύαζαν. Η ημέρα έφτασε και 70.000 άνθρωποι μαζεύτηκαν στη Φάτιμα, μαζί τους και δημοσιογράφοι από όλη τη χώρα καθώς και ένας οφθαλμίατρος που είχε κληθεί ώστε να σχολιάσει το συμβάν.

Αρχικά έβρεχε καταρρακτωδώς και ο ουρανός ήταν μουντός. Ξαφνικά, τα σύννεφα άνοιξαν και όλοι είδαν τον ήλιο να «χορεύει» αλλάζοντας χρώματα και λάμψη. Οι εγκυρότερες εφημερίδες της χώρας το επιβεβαίωσαν. Τα τρία παιδιά αυτή τη φορά, είδαν και τον Ιησού Χριστό και των Ιωσήφ, εκτός από την Παναγία.

Ένας από τους παριστάμενους ανέφερε: «Νιώθω ανίκανος να περιγράψω αυτό που είδα. Κοίταξα ευθεία τον ήλιο, ο οποίος φαινόταν χλωμός και δεν ενοχλούσε τα μάτια μου. Έμοιαζε με μια μπάλα χιονιού, που περιστρεφόταν και φαινόταν ότι πλησίαζε τη γη. Τρομοκρατήθηκα και έτρεξα να κρυφτώ ανάμεσα στους άλλους, οι οποίοι έκλαιγαν και περίμεναν το τέλος του κόσμου».

@wikipedia.org

Πολύ αργότερα, ένας Βενεδικτίνος ιστορικός, εξήγησε το φαινόμενο ως μια ψευδαίσθηση από την ατμοσφαιρική αναστροφή. Κάποιοι άλλοι θεώρησαν πως ήταν ένα τέχνασμα της Καθολικής εκκλησίας, η οποία θεωρεί επίσημα πως η αποκάλυψη του φαινομένου αυτού στα παιδιά ήταν όντως θαύμα.

Την πρώτη φορά που είδαν την παναγία, εκείνη τους έδωσε τρεις προφητείες. Τα παιδιά δεν μίλησαν γι’ αυτές αλλά αποκαλύφθηκαν σιγά σιγά όσο περνούσαν τα χρόνια.

Η πρώτη περιέγραφε την κόλαση, η δεύτερη το τέλος του Α’ παγκοσμίου Πολέμου και την αρχή του Β’ και η τρίτη, αποτελούσε μυστήριο μέχρι που αποκαλύφθηκε το 2000. Η καθολική Εκκλησία υποστηρίζει ότι μιλούσε για την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’, από το μέλος των «γκρίζων λύκων», Μεχμέτ Αλί Αγκτζά. Άλλοι πάλι, είπαν πως περιέγραφε το τέλος του κόσμου.

Η Λουσία έγινε μοναχή και πέθανε στα 97 της χρόνια. Η Καθολική Εκκλησία διέταξε την εκκίνηση της διαδικασίας αγιοποίησης της. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια πιστοί επισκέπτονται τη Φάτιμα, με το ομώνυμο θαύμα έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο.

Σκηνή από την ταινία «The Miracle of Our Lady of Fatima»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων