E-Daily

Τομείς που μπόρεσαν να ευδοκιμήσουν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Aπό το Zoom ως τα online γυμναστήρια

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Δημοσίευση 12/11/2021 | 01:26

Photo by Lina Kivaka from Pexels

Τα τελευταία χρόνια (ναι πλέον μιλάμε για χρόνια και όχι κάποιους μήνες) ήταν μερικά από τα πιο δύσκολα, απρόβλεπτα αυτού του αιώνα. Ζήσαμε και ζούμε εξαντλητικές εποχές.

Μερικές από τις πιο καταστροφικές συνέπειές του έγιναν αισθητές στην παγκόσμια οικονομία. επιχειρηματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ακόμη και μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες έχουν επηρεαστεί. Ωστόσο, ορισμένες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρέχουν ψυχαγωγία ή ασχολούνται με είδη πρώτης ανάγκης, όχι μόνο κατάφεραν να παραμείνουν στη ζωή, αλλά θα μπορούσαν ακόμη και να γίνουν μερικές από τις πιο ακμάζουσες και σταθερές βιομηχανίες μετά την πανδημία.

Οnline κόσμοι

Με τόσους πολλούς από εμάς να δουλεύουμε από το σπίτι, πλατφόρμες όπως το Zoom, το Skype και το Google Hangouts έφεραν ένα στοιχείο «κανονικότητας» στη δουλειά μας. Το Zoom, για παράδειγμα, είχε την τιμή των μετοχών του να αυξάνεται περισσότερο από 100% σε δύο μήνες. Η Microsoft αύξησε τους καθημερινούς χρήστες του λογισμικού της από 32 εκατομμύρια σε 44 εκατομμύρια τον Μάρτιο και η Google έκανε τις δυνατότητες του Google Hangout premium δωρεάν σε όλους. Με αρκετές εταιρείες να συνειδητοποιούν ότι το μοντέλο εργασίας από το σπίτι θα μπορούσε πραγματικά να λειτουργήσει, πολλοί εργαζόμενοι μπορεί να επιλέξουν να συνεχίσουν εργασία από το σπίτι ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας, παρέχοντας στη βιομηχανία συνεχή υψηλή ζήτηση.

Internet safe

Η κυβερνοασφάλεια είναι μια μαζική επιχείρηση εδώ και χρόνια, αλλά τώρα περισσότερο από ποτέ, η πρόσβαση στους χάκερ σε ψηφιακά εργαλεία είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η πανδημία αποτέλεσε σημαντική απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, με τις επιχειρήσεις να έχουν θέσει σε κίνδυνο τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις εικονικές τους συναντήσεις από απατεώνες, και επιτιθέμενους να στοχεύουν εταιρείες τόσο μεγάλες όσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Επειδή οι επιχειρήσεις έπρεπε αρχικά να κάνουν ό, τι μπορούσαν για να προσαρμοστούν γρήγορα στην κατάσταση, ίσως να μην είχαν δώσει την προσοχή που θα έπρεπε να έχουν στην ασφάλεια τους στο διαδίκτυο. Έτσι, ο κλάδος της κυβερνοασφάλειας βρίσκεται σε άνθιση.

Online Learning

Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει επίσης επηρεαστεί ευρέως από την πανδημία, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να μεταφέρουν τους πόρους στον διαδικτυακό κόσμο. Μέσα σε λίγες μέρες, οι γονείς πρόσθεσαν τον «δάσκαλο» στο βιογραφικό τους και οι εκπαιδευτικοί συνέχισαν να βρίσκουν καινοτόμα διαδικτυακά εργαλεία για να συνεχίσουν να παραδίδουν τις τάξεις τους. Εκτός από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, όμως, ο κόσμος της ηλεκτρονικής μάθησης έχει αναπτυχθεί χάρη στην αύξηση των ανθρώπων που αναζητούν να μάθουν νέες δεξιότητες στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, η Duolingo, μια δημοφιλής διαδικτυακή εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών, σημείωσε αύξηση 148% στις εγγραφές στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα μήνα.

Online Fitness 

Tα online γυμναστήρια αυξήθηκαν επίσης τους τελευταίους δύο μήνες αφού τα φυσικά γυμναστήρια ήταν μερικά από τα πρώτα μέρη που έκλεισαν στα αρχικά στάδια της πανδημίας. Για παράδειγμα, η εφαρμογή γυμναστικής Centr, που ανήκει στον ηθοποιό Chris Hemsworth, σημείωσε αύξηση 300% στα downloads τον Απρίλιο. Άλλες πλατφόρμες, όπως τα κανάλια γυμναστικής στο Youtube, το Instagram και οι εφαρμογές γυμναστικής έχουν επίσης αυξήσει τις λήψεις και τη συμμετοχή στο διαδίκτυο. Παρόλο που δεν είναι δεδομένο ότι η βιομηχανία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται αφού οι φανατικοί της φυσικής κατάστασης μπορούν να ξαναβρεθούν στο γυμναστήριο, όσοι εκτιμούν πιο προσιτούς, ιδιωτικούς και ευέλικτους τρόπους άσκησης μπορεί να επιλέξουν να παραμείνουν στο διαδίκτυο.

Gaming

Η πανδημία σίγουρα επέτρεψε στους παίκτες παγκοσμίως να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και επίσης επέτρεψε στους μη παίκτες να εξερευνήσουν τον περιπετειώδη κόσμο του gaming. Για παράδειγμα, η Nintendo κυκλοφόρησε το νέο της παιχνίδι "Animal Crossing: New Horizons" τον Απρίλιο και είδε πωλήσεις υψηλότερες από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Οι πλατφόρμες ροής παιχνιδιών έχουν επίσης σημειώσει σημαντική αύξηση στη χρήση, όπως το Twitch, μια πλατφόρμα παιχνιδιών που σημείωσε αύξηση 10% παγκοσμίως. Μετά το τέλος της πανδημίας, η πιθανότητα οι παίκτες να συνεχίσουν να παίζουν είναι εξαιρετικά υψηλή.

Stream 24/7

Πλατφόρμες όπως το Netflix και το Disney + ήταν μερικές από τις πλατφόρμες που σημείωσαν μεγαλύτερη άνθηση με την εμφάνιση της πανδημίας. Ενώ το Netflix ήταν ήδη δημοφιλές, οι τιμές των μετοχών του ήταν στην πραγματικότητα κυμαινόμενες πριν από το COVID-19. Αλλά από την πανδημία, η εταιρεία συνέχισε να βλέπει μια απίστευτη αύξηση στους συνδρομητές, με 70 εκατομμύρια συνδρομητές μόνο στις ΗΠΑ. Το Disney + είναι μια άλλη πλατφόρμα που βρίσκεται σε άνοδο και γίνεται ένας σκληρός ανταγωνιστής για το Netflix. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα 26.04.2024
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories 26.04.2024
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories 26.04.2024
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Χτες
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα Χτες
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Προχτές
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories Προχτές
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Προχτές
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!