E-Daily

Τομείς που μπόρεσαν να ευδοκιμήσουν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Aπό το Zoom ως τα online γυμναστήρια

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Δημοσίευση 12/11/2021 | 01:26

Photo by Lina Kivaka from Pexels

Τα τελευταία χρόνια (ναι πλέον μιλάμε για χρόνια και όχι κάποιους μήνες) ήταν μερικά από τα πιο δύσκολα, απρόβλεπτα αυτού του αιώνα. Ζήσαμε και ζούμε εξαντλητικές εποχές.

Μερικές από τις πιο καταστροφικές συνέπειές του έγιναν αισθητές στην παγκόσμια οικονομία. επιχειρηματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ακόμη και μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες έχουν επηρεαστεί. Ωστόσο, ορισμένες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρέχουν ψυχαγωγία ή ασχολούνται με είδη πρώτης ανάγκης, όχι μόνο κατάφεραν να παραμείνουν στη ζωή, αλλά θα μπορούσαν ακόμη και να γίνουν μερικές από τις πιο ακμάζουσες και σταθερές βιομηχανίες μετά την πανδημία.

Οnline κόσμοι

Με τόσους πολλούς από εμάς να δουλεύουμε από το σπίτι, πλατφόρμες όπως το Zoom, το Skype και το Google Hangouts έφεραν ένα στοιχείο «κανονικότητας» στη δουλειά μας. Το Zoom, για παράδειγμα, είχε την τιμή των μετοχών του να αυξάνεται περισσότερο από 100% σε δύο μήνες. Η Microsoft αύξησε τους καθημερινούς χρήστες του λογισμικού της από 32 εκατομμύρια σε 44 εκατομμύρια τον Μάρτιο και η Google έκανε τις δυνατότητες του Google Hangout premium δωρεάν σε όλους. Με αρκετές εταιρείες να συνειδητοποιούν ότι το μοντέλο εργασίας από το σπίτι θα μπορούσε πραγματικά να λειτουργήσει, πολλοί εργαζόμενοι μπορεί να επιλέξουν να συνεχίσουν εργασία από το σπίτι ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας, παρέχοντας στη βιομηχανία συνεχή υψηλή ζήτηση.

Internet safe

Η κυβερνοασφάλεια είναι μια μαζική επιχείρηση εδώ και χρόνια, αλλά τώρα περισσότερο από ποτέ, η πρόσβαση στους χάκερ σε ψηφιακά εργαλεία είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η πανδημία αποτέλεσε σημαντική απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, με τις επιχειρήσεις να έχουν θέσει σε κίνδυνο τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις εικονικές τους συναντήσεις από απατεώνες, και επιτιθέμενους να στοχεύουν εταιρείες τόσο μεγάλες όσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Επειδή οι επιχειρήσεις έπρεπε αρχικά να κάνουν ό, τι μπορούσαν για να προσαρμοστούν γρήγορα στην κατάσταση, ίσως να μην είχαν δώσει την προσοχή που θα έπρεπε να έχουν στην ασφάλεια τους στο διαδίκτυο. Έτσι, ο κλάδος της κυβερνοασφάλειας βρίσκεται σε άνθιση.

Online Learning

Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει επίσης επηρεαστεί ευρέως από την πανδημία, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να μεταφέρουν τους πόρους στον διαδικτυακό κόσμο. Μέσα σε λίγες μέρες, οι γονείς πρόσθεσαν τον «δάσκαλο» στο βιογραφικό τους και οι εκπαιδευτικοί συνέχισαν να βρίσκουν καινοτόμα διαδικτυακά εργαλεία για να συνεχίσουν να παραδίδουν τις τάξεις τους. Εκτός από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, όμως, ο κόσμος της ηλεκτρονικής μάθησης έχει αναπτυχθεί χάρη στην αύξηση των ανθρώπων που αναζητούν να μάθουν νέες δεξιότητες στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, η Duolingo, μια δημοφιλής διαδικτυακή εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών, σημείωσε αύξηση 148% στις εγγραφές στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα μήνα.

Online Fitness 

Tα online γυμναστήρια αυξήθηκαν επίσης τους τελευταίους δύο μήνες αφού τα φυσικά γυμναστήρια ήταν μερικά από τα πρώτα μέρη που έκλεισαν στα αρχικά στάδια της πανδημίας. Για παράδειγμα, η εφαρμογή γυμναστικής Centr, που ανήκει στον ηθοποιό Chris Hemsworth, σημείωσε αύξηση 300% στα downloads τον Απρίλιο. Άλλες πλατφόρμες, όπως τα κανάλια γυμναστικής στο Youtube, το Instagram και οι εφαρμογές γυμναστικής έχουν επίσης αυξήσει τις λήψεις και τη συμμετοχή στο διαδίκτυο. Παρόλο που δεν είναι δεδομένο ότι η βιομηχανία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται αφού οι φανατικοί της φυσικής κατάστασης μπορούν να ξαναβρεθούν στο γυμναστήριο, όσοι εκτιμούν πιο προσιτούς, ιδιωτικούς και ευέλικτους τρόπους άσκησης μπορεί να επιλέξουν να παραμείνουν στο διαδίκτυο.

Gaming

Η πανδημία σίγουρα επέτρεψε στους παίκτες παγκοσμίως να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και επίσης επέτρεψε στους μη παίκτες να εξερευνήσουν τον περιπετειώδη κόσμο του gaming. Για παράδειγμα, η Nintendo κυκλοφόρησε το νέο της παιχνίδι "Animal Crossing: New Horizons" τον Απρίλιο και είδε πωλήσεις υψηλότερες από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Οι πλατφόρμες ροής παιχνιδιών έχουν επίσης σημειώσει σημαντική αύξηση στη χρήση, όπως το Twitch, μια πλατφόρμα παιχνιδιών που σημείωσε αύξηση 10% παγκοσμίως. Μετά το τέλος της πανδημίας, η πιθανότητα οι παίκτες να συνεχίσουν να παίζουν είναι εξαιρετικά υψηλή.

Stream 24/7

Πλατφόρμες όπως το Netflix και το Disney + ήταν μερικές από τις πλατφόρμες που σημείωσαν μεγαλύτερη άνθηση με την εμφάνιση της πανδημίας. Ενώ το Netflix ήταν ήδη δημοφιλές, οι τιμές των μετοχών του ήταν στην πραγματικότητα κυμαινόμενες πριν από το COVID-19. Αλλά από την πανδημία, η εταιρεία συνέχισε να βλέπει μια απίστευτη αύξηση στους συνδρομητές, με 70 εκατομμύρια συνδρομητές μόνο στις ΗΠΑ. Το Disney + είναι μια άλλη πλατφόρμα που βρίσκεται σε άνοδο και γίνεται ένας σκληρός ανταγωνιστής για το Netflix. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτές ήταν οι πιο cool γυναίκες των περασμένων αιώνων

Πριν 4 ώρες
Έκαναν πραγματική επανάσταση με τις προσωπικότητες τους και αξίζει να τις θαυμάζουμε για πάντα

Τα παλιά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας φτιάχνουν ακόμα σεράνο και άλλα vintage γλυκά

Πριν 4 ώρες
Η αρχοντιά αυτής της πόλης είναι μέσα στις βιτρίνες των παλιών ζαχαροπλαστείων που δημιουργούν καθημερινά σιροπιαστά κομψοτεχνήματα και γλασέ εμπειρίες. Πάμε να τα ανακαλύψουμε παρέα!

Σαν σήμερα: Δυο Τούρκοι δημοσιογράφοι κατέβασαν την ελληνική σημαία στα Ίμια

Πριν 4 ώρες
Και ανέβασαν την τουρκική - Στις 27 Ιανουαρίου του 1996

Σαν σήμερα: Ο τραγικός θάνατος του Kobe Bryant

Χτες
Της 9χρονης κόρης του και ακόμα επτά ανθρώπων

Βίντεο: Πώς θα βάλετε τις αντιολισθητικές αλυσίδες

Χτες
Mεγάλη μερίδα οδηγών αγνοεί τις οδηγίες για τη σωστή τοποθέτησή τους

Έπεφτε ο Homo sapiens σε χειμερία νάρκη;

Προχτές
Τι συνέβη και το ανθρώπινο είδος πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο;

Η θύελλα της Αθήνας που γκρέμισε έναν από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Προχτές
Η καταστρεπτική κακοκαιρία τον Οκτώβριο του 1852

Βγήκε από τη φυλακή μετά από 44 χρόνια: Δεν αναγνώρισε όμως τον κόσμο που αντίκρυσε

Προχτές
Ο σύγχρονος κόσμος του φάνηκε εξωπραγματικός

Ο απατεώνας του Tinder που συνελήφθη στην Ελλάδα

Προχτές
Θα δείτε σύντομα την ιστορία του στο Netflix
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.