E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 24/4/2024 | 00:07

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία
collage

Πριν κάποια χρόνια η Caitlin Moran έκανε μια παρουσίαση σε μερικούς έφηβους την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας όταν συνειδητοποίησε πόσο βαθιά παλεύουν τα σημερινά αγόρια και άντρες για το πώς να είναι στη σημερινή κοινωνία.

Τα αγόρια ζήτησαν το λόγο για να της πουν με θυμό ότι ο φεμινισμός είχε πάει πολύ μακριά και τώρα ήταν "σε χειρότερη θέση από τις συνομήλικές τους".

"Πώς μπορούν τα έφηβα αγόρια να φοβούνται τα κορίτσια και πώς μπορούν να πουν ότι οι γυναίκες κερδίζουν; Διότι, με κάθε μέτρηση, οι γυναίκες εξακολουθούν να μην κερδίζουν. Έχουμε προχωρήσει αλλά δεν εκπροσωπούμαστε εξίσου στον αθλητισμό, την πολιτική και την οικονομία, το χάσμα στις αμοιβές εξακολουθεί να υπάρχει και όλοι γνωρίζουμε ότι ένας στους τέσσερις από εμάς θα υποστεί σeξουαλική επίθεση ή θα βιαστεί, οπότε πώς μπορείτε να πιστεύετε ότι οι γυναίκες κερδίζουν;"

Το μόνο πράγμα που έχουν τα σημερινά κορίτσια που δεν έχουν τα αγόρια είναι ο φεμινισμός, συνειδητοποίησε.

"Περάσαμε αυτά τα τελευταία 15 χρόνια γιορτάζοντας τις γυναίκες, δημιουργώντας αυτά τα απίστευτα δίκτυα, μιλώντας για τα προβλήματά τους ... και τα αγόρια δεν το είχαν" λέει η ίδια.

"Σκέφτηκα 'Αυτό είναι πράγματι το επόμενο βιβλίο που θα γράψω'. Κάπως έχουμε πάρει το μάτι μας από την μπάλα εδώ. Υπάρχει μια γενιά αγόρια για τα οποία κάπως ξεχάσαμε να μιλήσουμε".

Η ίδια φυσικά, όπως λέει μπορεί να καταλάβει γιατί τα έφηβα αγόρια που μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου ακούνε συχνά για την toxic masculinity (τοξική αρρενωπότητα, στη δική μας γλώσσα) θα έλκονται από τα μηνύματα αμφιλεγόμενων influencers όπως ο Andrew Tate και ο Jordan B Peterson.

Πολλοί νεαροί άνδρες είπαν σε συζητήσεις στην ίδια, ότι ένιωθαν απελπισμένοι που δεν είχαν κοπέλα. Η ίδια θεωρεί ότι αυτή η αίσθηση της απομόνωσης οφείλεται εν μέρει στο ότι τα αγόρια έχουν διδαχθεί ότι μια γυναίκα είναι το μόνο άτομο με το οποίο θα είναι συναισθηματικά ευάλωτοι.

"Επομένως, αν δεν έχετε γυναίκα σύντροφο, όχι μόνο είστε μόνοι και δεν σας αγαπούν, αλλά δεν υπάρχει πουθενά συναισθηματική εκτόνωση. Είστε κυριολεκτικά παγιδευμένοι στις δικές σας σκέψεις."

Θα ήταν χρήσιμο εάν οι γυναίκες μπορούσαν να μοιραστούν με τους άνδρες ορισμένα από τα πράγματα, όπως θετικές εκφράσεις αλληλεγγύης ως προς το φύλο, που τις βοήθησαν να πετύχουν, λέει η Moran. 

''Πώς δεν έχουμε βρει ακόμα τον τρόπο για να μπορούμε να γιορτάσουμε τους άντρες χωρίς να κάνει τους γύρω μας να θυμώνουν; Αυτό είναι το πρόβλημα με λίγα λόγια. Πρέπει να βρούμε έναν νέο τόνο συνομιλίας που να μην κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται θυμωμένοι ή απειλούμενοι, αλλά να νιώθουμε τόσο απλός και χαρούμενος, ειλικρινής και ωραίος όσο ο τρόπος που μάθαμε να μιλάμε για γυναίκες και κορίτσια".

"Όπως γνωρίζει κάθε γυναίκα, τα μισά προβλήματα με το να είσαι κορίτσι ή γυναίκα είναι οι άντρες – άνδρες που φοβούνται, άντρες που είναι λυπημένοι, άντρες που κακοποιούν, άντρες που δεν μπορούν να μιλήσουν για τα προβλήματά τους… Είναι απολύτως μια προέκτασή του φεμινισμού, ότι έχοντας προσπαθήσει να φτιάξουμε τα κορίτσια τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε τα αγόρια".

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη

Αθλητισμός 03.05.2024
Το promo του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου

Πώς ήταν η καθημερινή ζωή στον Μεσαίωνα;

Ιστορικά 03.05.2024
Δύσκολη, ανυπόφορη, ατελείωτη

Γιατί η Κίνα έχει 65 εκατομμύρια άδεια σπίτια

Stories 03.05.2024
Ολόκληρες πόλεις που χτίστηκαν αλλά δεν κατοικήθηκαν ποτέ

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν όριο ζωής 150 ετών, αλλά πώς θα τα φτάσουν;

Νέα Εποχή 03.05.2024
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν για πάντα, αλλά δεν έχουμε φτάσει καν στο όριο για το πόσο θα αντέξει το σώμα μας

Πώς τρεις Γαλλίδες πριγκίπισσες κατέλυσαν μια ολόκληρη δυναστεία

Πρόσωπα 03.05.2024
Τι επέφερε μια τόσο καταστροφική αλλαγή που αποδυνάμωσε και τελικά κατέστρεψε τη δυναστεία των Καπετιδών; Η απάντηση είναι, τρεις νεαρές γυναίκες.

Πώς περνάς το Πάσχα όταν είσαι vegan;


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πρόσωπα 03.05.2024
Τι τρως και πώς είναι τα οικογενειακά τραπέζια

Γνωρίστηκαν online και σύντομα έμειναν μαζί: Μια σχέση που κατέληξε σε φόνο

Stories Χτες
Ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι ο σύντροφός σου

Η πόλη που εξαφανίστηκε από προσώπου γης: Όλα χάθηκαν στις φλόγες

Ιστορικά Χτες
Η φωτιά έχτισε ένα συμπαγές, αδιαπέραστο τείχος κατά μήκος της πόλης