E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 24/4/2024 | 00:07

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία
collage

Πριν κάποια χρόνια η Caitlin Moran έκανε μια παρουσίαση σε μερικούς έφηβους την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας όταν συνειδητοποίησε πόσο βαθιά παλεύουν τα σημερινά αγόρια και άντρες για το πώς να είναι στη σημερινή κοινωνία.

Τα αγόρια ζήτησαν το λόγο για να της πουν με θυμό ότι ο φεμινισμός είχε πάει πολύ μακριά και τώρα ήταν "σε χειρότερη θέση από τις συνομήλικές τους".

"Πώς μπορούν τα έφηβα αγόρια να φοβούνται τα κορίτσια και πώς μπορούν να πουν ότι οι γυναίκες κερδίζουν; Διότι, με κάθε μέτρηση, οι γυναίκες εξακολουθούν να μην κερδίζουν. Έχουμε προχωρήσει αλλά δεν εκπροσωπούμαστε εξίσου στον αθλητισμό, την πολιτική και την οικονομία, το χάσμα στις αμοιβές εξακολουθεί να υπάρχει και όλοι γνωρίζουμε ότι ένας στους τέσσερις από εμάς θα υποστεί σeξουαλική επίθεση ή θα βιαστεί, οπότε πώς μπορείτε να πιστεύετε ότι οι γυναίκες κερδίζουν;"

Το μόνο πράγμα που έχουν τα σημερινά κορίτσια που δεν έχουν τα αγόρια είναι ο φεμινισμός, συνειδητοποίησε.

"Περάσαμε αυτά τα τελευταία 15 χρόνια γιορτάζοντας τις γυναίκες, δημιουργώντας αυτά τα απίστευτα δίκτυα, μιλώντας για τα προβλήματά τους ... και τα αγόρια δεν το είχαν" λέει η ίδια.

"Σκέφτηκα 'Αυτό είναι πράγματι το επόμενο βιβλίο που θα γράψω'. Κάπως έχουμε πάρει το μάτι μας από την μπάλα εδώ. Υπάρχει μια γενιά αγόρια για τα οποία κάπως ξεχάσαμε να μιλήσουμε".

Η ίδια φυσικά, όπως λέει μπορεί να καταλάβει γιατί τα έφηβα αγόρια που μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου ακούνε συχνά για την toxic masculinity (τοξική αρρενωπότητα, στη δική μας γλώσσα) θα έλκονται από τα μηνύματα αμφιλεγόμενων influencers όπως ο Andrew Tate και ο Jordan B Peterson.

Πολλοί νεαροί άνδρες είπαν σε συζητήσεις στην ίδια, ότι ένιωθαν απελπισμένοι που δεν είχαν κοπέλα. Η ίδια θεωρεί ότι αυτή η αίσθηση της απομόνωσης οφείλεται εν μέρει στο ότι τα αγόρια έχουν διδαχθεί ότι μια γυναίκα είναι το μόνο άτομο με το οποίο θα είναι συναισθηματικά ευάλωτοι.

"Επομένως, αν δεν έχετε γυναίκα σύντροφο, όχι μόνο είστε μόνοι και δεν σας αγαπούν, αλλά δεν υπάρχει πουθενά συναισθηματική εκτόνωση. Είστε κυριολεκτικά παγιδευμένοι στις δικές σας σκέψεις."

Θα ήταν χρήσιμο εάν οι γυναίκες μπορούσαν να μοιραστούν με τους άνδρες ορισμένα από τα πράγματα, όπως θετικές εκφράσεις αλληλεγγύης ως προς το φύλο, που τις βοήθησαν να πετύχουν, λέει η Moran. 

''Πώς δεν έχουμε βρει ακόμα τον τρόπο για να μπορούμε να γιορτάσουμε τους άντρες χωρίς να κάνει τους γύρω μας να θυμώνουν; Αυτό είναι το πρόβλημα με λίγα λόγια. Πρέπει να βρούμε έναν νέο τόνο συνομιλίας που να μην κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται θυμωμένοι ή απειλούμενοι, αλλά να νιώθουμε τόσο απλός και χαρούμενος, ειλικρινής και ωραίος όσο ο τρόπος που μάθαμε να μιλάμε για γυναίκες και κορίτσια".

"Όπως γνωρίζει κάθε γυναίκα, τα μισά προβλήματα με το να είσαι κορίτσι ή γυναίκα είναι οι άντρες – άνδρες που φοβούνται, άντρες που είναι λυπημένοι, άντρες που κακοποιούν, άντρες που δεν μπορούν να μιλήσουν για τα προβλήματά τους… Είναι απολύτως μια προέκτασή του φεμινισμού, ότι έχοντας προσπαθήσει να φτιάξουμε τα κορίτσια τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε τα αγόρια".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το παλαιότερο ρολόι «μετρά» 600 χρόνια ζωής και αν σταματήσει ... μια πόλη κινδυνεύει!

Νέα Εποχή 11.01.2026
Ένα μεσαιωνικό θαύμα που συνδυάζει επιστήμη, θρύλους και ιστορία

Η ζωή στο πιο απομακρυσμένο νησί του κόσμου

Stories 11.01.2026
Μόλις 236 κάτοικοι ζούνε εκεί

Το διεθνές αεροδρόμιο που έχει μόνο 7 επιβάτες την ημέρα

Stories 11.01.2026
Μια αποτυχία 209 εκατομμυρίων δολαρίων

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία της 6χρονης «βασίλισσας της ομορφιάς»

Ιστορικά 11.01.2026
Η JonBenét Ramsey βρέθηκε τα Χριστούγεννα του 1996 δολοφονημένη στο κελάρι του σπιτιού της

H γυναίκα που επέβλεψε την κατασκευή της πασίγνωστης γέφυρας του Μπρούκλιν το 1883

Πρόσωπα 11.01.2026
Η Emily Roebling έπαιξε σημαντικότατο ρόλο σε ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα του 19ου αιώνα

Γιατί οι άνδρες πιάνουν τον καβάλο τους τόσο συχνά;

Πρόσωπα 11.01.2026
Υπάρχουν αρκετές εξηγήσεις γι’ αυτό και για τους εφήβους και για τους ενήλικε άνδρες

Margaret Keane, η ζωγράφος που μήνυσε τον άντρα της για να αναγνωριστεί η δουλειά της

Πρόσωπα 11.01.2026
Εκείνος υποστήριζε ότι οι πίνακές της ήταν δικοί του