E-Daily

72 ώρες στη Σέριφο

Πού θα φας; Πού θα κολυμπήσεις; Πώς θα μετακινηθείς;

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ

2/7/2021 | 11:42

@visitgreecegr - instagram

Το ταξίδι στη Σέριφο δε μοιάζει με κανένα άλλο ταξίδι! Το κυκλαδίτικο αυτό νησί θα γεμίσει τα μάτια σου με εικόνες απαράμιλλης φύσης. Ενώ το μυαλό σου θα νιώσει ότι ξεκουράζεται πραγματικά σε έναν τόπο που έχει τα πάντα και τίποτα! Απείραχτες παραλίες, κατασπρα ξωκλήσια, γαστρονομία που αξίζει βραβείο, μια χώρα που σε μαγεύει από το πρώτο λεπτό και άνθρωποι που με χαμόγελο θα σε καλωσορίσουν στον τόπο τους.

Η Σέριφος είναι από τα νησιά που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος το καλοκαίρι. Είναι σίγουρο ότι δε θα συναντήσεις ορδές τουριστών, θα απολαύσεις τις κρυστάλλινες παραλίες, θα φας καλά και θα ξεκουραστείς! Ετοιμάσαμε αυτό το άρθρο με ένα πρόγραμμα που θα ακολουθούσαμε αν αύριο το πρωί φεύγαμε για Σέριφο και είχαμε 72 ώρες να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του νησιού!

Το πλοίο από τον Περαία ξεκινάει νωρίς το πρωί και σε δύο ώρες (αν πας με το γρήγορο) ή σε τέσσερις ώρες (αν πας με το κλασσικό πλοίο) είσαι στη Σέριφο! Το λιμάνι που σε καλωσορίζει είναι ένας οικισμός που έχει από όλα! Επέλεξε να μείνεις εδώ που θεωρούμε ότι είναι το πιο βολικό μέρος. Από εδώ με τα πόδια πας στο Λιβαδάκι, μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Από εδώ θα πάρεις το λεωφορείο για τη χώρα (έχει αρκετά δρομολόγια συνεχώς) και εδώ επίσης, θα κάνεις τη βόλτα σου για φαγητό στα όμορφα μαγαζιά που είναι απλωμένα στο κύμα!

Πρώτο 24ωρο

Ξύπνα νωρίς και διάλεξε την πρώτη μέρα να κάτσεις στο Λιβάδι. Πάρε το πρωινό σου, πάρε πετσέτα και μαγιό και ξεκίνα από το κατάλυμα σου για την παραλία Λιβαδάκια. Δε θα χρειαστείς ομπρέλα γιατί έχει παντού αρμυρίκια που η σκιά τους φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Επίσης, σε αυτή την παραλία έχεις και τις δωρεάν ξαπλώστρες από το κάμπινγκ του νησιού που είναι σε αυτή την παραλία. Μπορείς να μείνεις εδώ μέχρι αργά και θα έχεις ότι χρειαστείς από καφέ, ποτό φαγητό. Μετά το μπάνιο σου πάρε το λεωφορείο, το αμάξι σου ή ένα ταξί και ανέβα να θαυμάσεις τις ομορφιές στη χώρα.

Εδώ έχουμε το εξής άνω χώρα και κάτω χώρα. Η κάτω χώρα είναι απλά μια βόλτα ενώ αντίθετα στην πάνω χώρα θα βρεις πολλά να κάνεις. Σίγουρα θα πας βόλτα μέχρι το “κάστρο”. Κάστρο με την έννοια που το φαντάζεσαι δεν υπάρχει αλλά τα μονοπάτια, τα σκαλοπάτια και τα ξωκλήσια που θα βρεις εκεί προσφέρουν το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στο νησί.

Ξεκίνα λοιπόν μια ώρα πριν δύσει ο ήλιος και πάρε και μια βεντάλια μαζί σου γιατί η διαδρομή για το κάστρο, είναι όμορφη άλλα λίγο ανηφορική! Μετά από το ηλιοβασίλεμα πάρε ένα σουβλάκι στο χέρι από τον Skaraveos Grill και αμέσως μετά ψάξε να βρεις τον Γάιδαρο για ένα κοκτέιλ! 

Δεύτερο 24ωρο

Ήρθε η ώρα να κάνεις discovering! Θα σου προτείναμε για αυτή τη μέρα να πας να δεις δύο από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού! Την "ψιλή άμμο" και τον "Άγιο Σώστη". Μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο αν σου αρέσει το περπάτημα και θες να κάνεις ένα καλοκαιρινό τρέκινγκ. Η απόσταση είναι μόλις 800μ και πιστέψτε μας αξίζει τον κόπο. Στον Άγιο Σώστη θα χρειαστείς σίγουρα ομπρέλα και θα μαγευτείς από τα καταγάλανα νερά της παραλίας αυτής.

Στην Ψιλή άμμο ίσως να μη σου αρέσει που είναι λίγο ρηχά, όμως και εδώ είναι τα νερά είναι καταγάλανα (μάλιστα η παραλία είχε βραβευτεί ως η καλύτερη παραλία της Ευρώπης το 2003) και έχει και αρκετή σκιά και μαγαζί για φαγητό, κρύο νεράκι και καφέ! Πίσω το απόγευμα και αυτή τη φορά μείνε στο Λιβάδι και δοκίμασε να δειπνίσεις σε ένα από εστιατόρια που έχει εκεί. Αν θες θαλασσινά πήγαινε στο Lepi Lepi και αν θες καλοψημένα κρεατικά σε χορταστικές μερίδες πήγαινε στο Μπακακάκι

Τρίτο 24ωρο 

Τελευταίο 24ωρο στη Σέριφο και έχεις ακόμα αρκετά πράγματα να δεις και να κάνεις! Σίγουρα 72 ώρες στο νησί αυτό είναι λίγες όμως είναι μια γερή δόση. Για σήμερα, λέμε να πάρεις ένα ταξί ή το αυτοκίνητό σου και να πας στην παραλία Γάνεμα. Εδώ θα ανακαλύψεις έναν επίγειο παράδεισο. Μια παραλία με ολοκάθαρα νερά, χωρίς πολύ κόσμο, καθόλου οργανωμένη (αν και έχει ένα μαγαζάκι για νερό και φαγητό) και μια άνετη παραλία με δέντρα που από τη μία πλευρά έχει άμμο και από την άλλη πλευρά έχει λευκό βότσαλο.

Επίσης, καλό είναι να ξέρεις ότι σε πολύ μικρή απόσταση είναι και η παραλία Βάγια. Είναι η πρώτη παραλία στην Ελλάδα που απαγορεύει το κάπνισμα και έχει υπέροχα βαθιά (και συνήθως παγωμένα) νερά. Και σε αυτή την παραλία έχει μια καντίνα για τα απαραίτητα. 

Επιστροφή λογικά το απόγευμα στο κατάλυμα σου για μπάνιο, ενυδατικές και τα σχετικά. Το σούρουπο πλησιάζει και είναι η στιγμή που θα πας στη χώρα για ακόμα μια φορά να φας γλυκά Στου Στράτου και ποτό δίπλα στο Barbarossa. Αν θες κάτι πιο ιδιαίτερο για το τελευταίο βράδυ στο νησί, μια επίσης ωραία ιδέα είναι να πας για δείπνο στο Αλώνι. Ίσως, είναι το εστιατόριο με την καλύτερη θέα στο νησί. 

Σε περίπτωση που σχεδιάζεις ταξίδι λοιπόν, στη Σέριφο από εμάς είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ και αν ακολουθήσεις το παραπάνω πρόγραμμα, είναι σίγουρο ότι θα δεις αρκετά όμορφα πράγματα! 

Καλά Ταξίδια! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα