E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πλωτή πόλη που χτίζεται λόγω κλιματικής αλλαγής

Η λογοτεχνία γίνεται πραγματικότητα για λάθος λόγους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/6/2021 | 00:46

Η πλωτή πόλη που χτίζεται λόγω κλιματικής αλλαγής
@seasteading.org

Από τις αρχές του 20ου αιώνα η λογοτεχνία ήταν γεμάτη με οράματα για το μέλλον, φτιάχνοντας έναν κόσμο όπου η επιστήμη και η τεχνολογία θα έχτιζαν μητροπόλεις στον βυθό της θάλασσας, στον αέρα ή στο διάστημα.

Τώρα μια ολλανδική εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές των Μαλδίβων για να μετατρέψουν μια περιοχή 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε πλωτή πόλη. Διαμορφώνεται στη δομή των κοραλλιογενών υφάλων και τροφοδοτείται από πράσινη ενέργεια για να ενισχύσει το μικρό νησιωτικό έθνος ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Οι Μαλδίβες είναι κατά μέσο όρο σχεδόν ένα μέτρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι το πιο χαμηλό έθνος στον κόσμο, με κίνδυνο να είναι από τα πρώτα μέρη που δεν θα είναι κατοικήσιμα ενώ θερμαίνεται ο πλανήτης.

Οι Ολλανδοί γνωρίζουν από αυτά, καθώς η χώρα τους βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Έτσι, η εταιρεία με εμπειρία 300 ετών δουλεύει μαζί με την κυβέρνηση της χώρας για να βρει λύση.

«Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Μαλδίβων θέτει τον τόνο του σχεδιασμού, με μια πιο φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή. Ως έθνος είμαστε στην πρώτη γραμμή απέναντι στην υπερθέρμανση του πλανήτη, με τις Μαλδίβες να είναι τέλεια τοποθετημένες ώστε να οραματιστούμε το πως θα επιβιώσει η ανθρωπότητα ενόψει της ανόδου των θαλασσών και της παράκτιας διάβρωσης».

Οι Μαλδίβες ζουν σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον τουρισμό και οι εξάγωνες κατασκευές είναι εμπνευσμένες από τα κοράλλια που βρίσκονται παντού τριγύρω. «Η προσαρμογή μας με την κλιματική αλλαγή δεν πρέπει να καταστρέψει τη φύση αλλά να εναρμονιστεί μαζί της», είπε ο πρώην πρόεδρος της χώρας Mohamed Nasheed.

Η πλωτή πόλη θα ενώνεται με κανάλια και εύκαμπτες γέφυρες, ενώ οι αποβάθρες θα επιτρέπουν στους ανθρώπους τη στάθμευση και την πρόσβαση σε υπηρεσίες και καταστήματα. Η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο έτος και θα ολοκληρωθεί σε πέντε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Stories 11.05.2025
Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;

Το ελληνικό ψαροχώρι που ιδρύθηκε από μια ταβέρνα

Νέα Εποχή 11.05.2025
Το ψαροχώρι της Μεσσηνίας που γεννήθηκε από μια ταβέρνα και έγινε τουριστικός παράδεισος

Το 70s παιδικό παιχνίδι που απαγορεύτηκε ως επικίνδυνο, αλλά έγινε... τραγούδι

Retro 11.05.2025
Από επικίνδυνο παιχνίδι σε μουσικό σουξέ

Γιατί η Σουηδία πατάει το OFF στις οθόνες των παιδιών

Νέα Εποχή 11.05.2025
Η Σουηδία προειδοποιεί «Απομακρύνετε από τις οθόνες τα παιδιά κάτω των 2 ετών»

Πότε μπήκαν οι υπολογιστές στα σπίτια των ανθρώπων; Η περίπτωση της Ελλάδας

Stories 11.05.2025
Πότε έγιναν κομμάτι της καθημερινότητας της Ελλάδας

Πότε δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Νέα Εποχή 11.05.2025
Σίγουρα δεν το ξέρετε

Απολύθηκε από τη δουλειά της. 5 χρόνια μετά, πήρε Grammy

Stories Χτες
Έχασε τη δουλειά της, κέρδισε τη μουσική. H ιστορία της Doechii!

Ήταν η πιο μισητή γυναίκα της Αυστραλίας, αλλά αθωώθηκε 20 χρόνια μετά

Stories Χτες
Από τη φυλάκιση στην αποκατάσταση της αλήθειας

Ο πιο «τυχερός άνθρωπος της Καρδίτσας» και το τραγικό τέλος του

Stories Χτες
«Μακάρι να είχα σκίσει αυτό το λαχείο»

Όταν η μητρότητα σκοτεινιάζει – Η φωνή της Νικολέττας Ράλλη δίνει λόγο σε χιλιάδες γυναίκες

Απόψεις Προχτές
Η εξομολόγηση της Νικολέττας Ράλλη για την επιλόχειο κατάθλιψη μας αγγίζει είτε είμαστε μαμάδες είτε όχι