E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εθνική ομάδα που είναι πρώτη στη παγκόσμια κατάταξη της FIFA

Είναι πολύ πιθανό να μην σας έχει πάει το μυαλό

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 18/11/2020 | 00:03

Η εθνική ομάδα που είναι πρώτη στη παγκόσμια κατάταξη της FIFA
@bbc.com

Για όσους δεν παρακολουθούν όλες τις εθνικές ομάδες, θα είναι δύσκολο να φανταστούν ποια από αυτές είναι στην κορυφή της κατάταξης της FIFA. Το μυαλό πολλών θα πάει στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, ενώ κάποιων άλλων στην «συνήθης ύποπτη» Βραζιλία. Κάποιοι πάλι μπορεί να πουν Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή ή την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία. Ωστόσο δεν είναι καμία από αυτές.

Στην κορυφή λοιπόν εδώ και αρκετό καιρό φιγουράρει μια εθνική ομάδα που έχει την τύχη να έχει  αυτή τη στιγμή την καλύτερη φουρνιά ποδοσφαιριστών της ιστορίας της. Και το θέμα είναι πως η φουρνιά τείνει να αλλάξει αλλά έρχεται μια ακόμα από πίσω να της δώσει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια στον χρόνο. Αυτή η εθνική δεν είναι άλλη από το Βέλγιο, των Λουκάκου, Nτε Μπρόινε, Κουρτουά, αδελφών Αζάρ, Μέρτενς, Τιέλεμανς, Ντεμπελέ, Μουνιέ και Βίτσελ.

https://www.pmnewsnigeria.com/2019/06/09/belgium-lead-euro-2020-qualifiers-group-i-with-100-percent-record/

@pmnewsnigeria.com

Το Βέλγιο στον όμιλο για τα προκριματικά του Euro έκανε περίπατο με 10 νίκες σε 10 παιχνίδια και τέρματα 40-3. Στο παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, απέκλεισε την Ιαπωνία στους «16» και την Βραζιλία στους «8», για να ηττηθεί με 1-0 στον ημιτελικό από τους μετέπειτα παγκόσμιους πρωταθλητές Γάλλους. Τώρα στο Nations League, όντας στην πρώτη κατηγορία και με αντιπάλους την Αγγλία, την Δανία και την Ισλανδία, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 12 βαθμούς και είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για να το κατακτήσει. Και φυσικά θα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί στο επερχόμενο Euro, όπου μόνο οι Γάλλοι φαίνονται προς το παρόν οι μόνοι που μπορούν να τους κοντράρουν.

Μια εξαιρετική γενιά ποδοσφαιριστών, ο κατάλληλος άνθρωπος στο τιμόνι (στην προκειμένη περίπτωση ο Ισπανός Ρομπέρτο Μαρτίνεζ) και ένας προσεγμένος προγραμματισμός έχουν φτάσει το αδιάφορο συνήθως Βέλγιο στην κορυφή. Αν συνεχίσει έτσι, αποκτώντας παράλληλα εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις (μόνο αυτό του λείπει), δύσκολα θα πέσει από εκεί.

https://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/men/

@fifa.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το «παράθυρο που δεν κλείνει ποτέ»: Ο θρύλος αγάπης που στοιχειώνει τη Φλωρεντία εδώ και αιώνες

Stories 07.04.2026
Μια ιστορία πάθους, απώλειας και μυστηρίου που κρατά ζωντανό ένα από τα πιο αινιγματικά σημεία της πόλης

Πώς περνάς το Πάσχα όταν είσαι vegan;


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πάσχα 07.04.2026
Τι τρως και πώς είναι τα οικογενειακά τραπέζια

Το χωριό στην Ιαπωνία στο οποίο πιστεύουν πως εκεί έζησε και πέθανε ο Ιησούς

Πάσχα 07.04.2026
Μία απίστευτη ιστορία που δεν έχει λογική!

«Δείκτης πίτσας»: H θεωρία που επιστρέφει με φόντο τον πόλεμο

Stories Χτες
Ο πιο περίεργος δείκτης πολέμου

Μεγάλη Εβδομάδα: Tι συμβολίζει και τι γιορτάζουμε την κάθε μέρα

Ιστορικά Χτες
Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι το Πάσχα: Όσα συμβολίζει κάθε μέρα που περνάς… χωρίς να το σκέφτεσαι

Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει γιατί μια ολόκληρη γενιά έμαθε να μισεί το σώμα της

Stories Προχτές
Το σκοτεινό παρασκήνιο του America’s Next Top Model που μας σημάδεψε

Τι ζήτησαν οι μηχανές ΑΙ που τρόμαξε τη Silicon Valley: Χάνουμε τον έλεγχο;

Νέα Εποχή Προχτές
Τους δώσαμε πρόσβαση - τώρα ποιος τις ελέγχει;

Η κρυφή αγορά εργασίας του dark web: Ποιοι μπαίνουν, πόσα παίρνουν και γιατί κινδυνεύουν

Νέα Εποχή Προχτές
Αυτός είναι ο μέσος χρήστης του dark web – και δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι

Η γενιά που δεν λέει να αφήσει το τιμόνι: Γιατί οι Boomers εμποδίζουν την αλλαγή

Νέα Εποχή Προχτές
Boomers vs Millennials: Η μεγάλη σύγκρουση για εξουσία, σπίτια και δουλειές