E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Sir David Attenborough: Γιατί το ρεκόρ του στο Instagram προκαλεί αισιοδοξία

Η ζωή του 94χρονου είναι μια διαρκής περιπέτεια

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 12/10/2020 | 00:02

Sir David Attenborough: Γιατί το ρεκόρ του στο Instagram προκαλεί αισιοδοξία
@netwikiinfo.com

Πριν από μερικές ημέρες, η είδηση ότι ο Sir David Attenborough ξεπέρασε το ρεκόρ της Jennifer Aniston στο Instagram έγινε viral. Η διάσημη ηθοποιός είχε φτάσει τους 1 εκατομμύριο followers σε 5 ώρες και 16 λεπτά, ενώ ο Βρετανός παρουσιαστής, παραγωγός, φυσιοδίφης και ντοκιμαντερίστας το έκανε σε 4 ώρες και 44 λεπτά.

Μπορεί η Jennifer Aniston να είναι συμπαθέστατη και να έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά πολλών λόγω της συμμετοχής της στην σειρά «Friends», αλλά η είδηση πως έχασε το ρεκόρ μας γέμισε χαρά. Γιατί αν ο Sir David Attenborough μπορεί στα 94 του χρόνια να τραβήξει τόσο μεγάλη προσοχή και στα social media, αυτό μόνο αισιοδοξία μπορεί να προκαλέσει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

David Attenborough has spent a lifetime travelling, exploring the wild places of our planet and documenting the living world in all its variety and wonder. He’s also witnessed the damaged caused. Saving our planet is now a communications challenge. We know what to do, we just need the will. That’s why we want to share this message on Instagram. Because there is hope and together, we can inspire change. Social media isn’t David’s usual habitat so while he’s recorded messages solely for Instagram, like the one in this post, we're helping to run this account. In case you’re wondering, ‘we’ are Jonnie and Colin and we worked with David on A Life On Our Planet. So, as well as sharing the messages he’s recorded especially for this account we’ll also post some exclusive clips and behind the scenes content. Stay tuned.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A Life On Our Planet (@davidattenborough) στις

Κάποιοι αναρωτήθηκαν ποιος είναι. Ο Sir David Attenborough γεννήθηκε το 1926 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από μικρή ηλικία λάτρευε τη φύση και ήθελε να μάθει όλο και περισσότερα γι’ αυτήν. Έτσι όταν ήρθε η ώρα να σπουδάσει δεν ήταν δύσκολη η απόφασή του. Πήγε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και αφιερώθηκε στις φυσικές επιστήμες. Αμέσως μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του, έπιασε δουλειά στο BBC.

Μετά από δυο εκπομπές που αφορούσαν ζώα, δυσανασχέτησε για το γεγονός πως τα ζώα έφευγαν με το ζόρι από τις φυσικές κατοικίες τους για να μεταφερθούν σε ένα τηλεοπτικό στούντιο. Κι εκεί του ήρθε η ιδέα να κάνει το αντίθετο. Να πηγαίνει εκείνος στην φυσική τους κατοικία. Έτσι ξεκίνησε να ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο γυρίζοντας ντοκιμαντέρ για την σειρά ντοκιμαντέρ «Zoo Quest», μια από τις πρώτες που έφερε το κοινό κοντά στην φυσική ζωή, την συμπεριφορά των ζώων και κυρίως, στην σημασία της φύσης στην ζωή των ανθρώπων.

https://www.theguardian.com/tv-and-radio/shortcuts/2016/may/04/attenborough-90-wildlife-legend-top-10-tv-moments

@theguardian.com

Από τότε πέρασαν έξι δεκαετίες. Ο Attenborough δεν σταμάτησε ποτέ να μας φέρνει πιο κοντά στην φύση. Ούτε η ηλικία του δεν τον σταμάτησε από το να ταξιδεύει και να στέλνει συνεχώς το μήνυμα πως ο πλανήτης βρίσκεται σε κίνδυνο. Και αυτός ο κίνδυνος ονομαζόταν άνθρωπος. Ήταν ένας από τους πρώτους που είπε πως δεν χρειάζεται να σώσουμε τον πλανήτη, αλλά εμάς τους ίδιους. Γιατί τον έχουμε ανάγκη ώστε να μην εξαφανιστούμε.

Το 1985 έγινε «Sir». Είναι ο πιο πολυταξιδεμένος άνθρωπος στον κόσμο, ενώ είναι ταυτόχρονα και ο γηραιότερος άνθρωπος που επισκέφθηκε τον Βόρειο Πόλο. Αν τον ρωτήσετε βέβαια, θα σας πει πως η μεγαλύτερη τιμή είναι πως αρκετά ήδη ζώων, εντόμων και φυτών φέρουν το όνομά του, το οποίο θα ζήσει (ας ελπίσουμε) μαζί με όλα τα πλάσματα που τίμησε και προστάτεψε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

https://www.independent.co.uk/environment/climate-change/warning-over-melting-ice-at-north-pole-6268215.html

@independent.co.uk

Η δημιουργία του λογαριασμού του στο Ιnstagram δεν είναι τυχαία. Έγινε λίγες ημέρες πριν την προβολή του πιο πρόσφατου ντοκιμαντέρ του στο Netflix, με τίτλο «David Attenborough: A Life on Our Planet». Σε αυτό ο Sir David Attenborough με τον δικό του μοναδικό τρόπο, κάνει μια αναδρομή στην δική του ζωή και όλες τις εμπειρίες του δείχνοντας μας σταδιακά και με κατανοητό τρόπο, πως ο άνθρωπος κατέστρεψε και συνεχίζει και καταστρέφει το περιβάλλον. Αναφέρει πως θα ένιωθε τύψεις αν δεν προσπαθούσε να ξυπνήσει την συνείδηση του κόσμου έστω και την ύστατη στιγμή.

Το ντοκιμαντέρ είναι ένα αριστούργημα, με όμορφη αλληλουχία και εξαιρετική αφήγηση από τον ίδιο. Εκτός από τα πλάνα εκπομπών και ντοκιμαντέρ έξι δεκαετιών, το πιο σημαντικό είναι πως στο τέλος προτείνει λύσεις και μάλιστα με παραδείγματα. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που πρέπει να δουν όλοι.

Αυτός είναι λοιπόν ο Sir David Attenborough. Το ρεκόρ του στο Instagram είναι ίσως το πιο ασήμαντο από όλα έχει κάνει στην ζωή του. Αλλά είναι ένα γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία. Όσοι περισσότεροι άνθρωποι μάθουν για το έργο του, όσοι περισσότεροι δουν το ντοκιμαντέρ του, τόσο πιο κοντά θα βρεθούμε στην αλλαγή που χρειάζεται ο πλανήτης μας για να συνεχίσει να υπάρχει...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories 26.04.2024
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories 26.04.2024
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Χτες
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα Χτες
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Προχτές
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories Προχτές
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Προχτές
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...