E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ακατάλληλη ταινία που έγινε θρύλος

Ο Αστερισμός της Παρθένου κέρδισε το στοίχημα με το ελληνικό κοινό

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 12/12/2019 | 00:26

Η ακατάλληλη ταινία που έγινε θρύλος

Ο Γιώργος Τζαβέλας έχει γραψει ένα καταπληκτικό σενάριο, έχει επιλέξει για πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η πρωταγωνίστρια έχει πει το ναι, και όλα είναι έτοιμα για να γυριστεί μια ταινία που θα ταράξει τα νερά της ελληνικής κοινωνίας. Πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα οι δημοσιογράφοι γεμίζουν με πρωτοσέλιδα τον τύπο. Η Αλίκη εκφράζει τους πρώτους δισταγμούς της και η ταινία παγώνει. Μένει στα συρτάρια και ξεχνιέται. 

Ο Γιώργος Τζαβέλας υπέστη ένα βαρύ εγκεφαλικό, που καθιστά αδύνατο να σκηνοθετήσει την ταινία. Ο Φίνος ανακαλύπτει το σενάριο, το βρίσκει αριστούργημα, και αναθέτει την σκηνοθεσία στο Γιάννη Δαλιανίδη. Νέα πρωταγωνίστρια επιλέγεται η Ζωή Λάσκαρη. Ήδη η ηθοποιός έχει κερδίσει το κοινό με την ομορφιά της και τους ρόλους της σε ταινίες που είχαν θεαματικά εισπρακτικά αποτελέσματα.

Το σενάριο τρεις σπονδυλωτές ιστορίες με κεντρική ηρωίδα μια κοπέλα του πεζοδρομίου. Με εικόνες που περιέχουν γuμνή σάρκα, που δείχνουν ωμά το κόσμο της νύχτας, της παρανομίας, την αγρίοτητας και τη διαφθορά της κοινωνίας. Η Ζωή Λάσκαρη αποδίδει τον ρόλο με τρομέρη ρεαλιστικότητα, και καταφέρνει και κάνει τον θεατή να μπει σε ένα κόσμο που δεν ήξερε.

120.000 εισιτήρια στην Ελλάδα, δεκάδες αναφορές στο τύπο, διαμαρτυρίες έξω από τους κινηματογράφους της εποχής, και διακρίσεις στο εξωτερικό, για μια ταινία που δίχασε πριν ακόμα βγει στους κινηματογράφους. Ο τίτλος «Ο Αστερισμός της Παρθένου», ήταν αρκετός για να προκαλέσει την συντηρητική ελληνική κοινωνία, που όμως διεγείρετει και συρρέει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία τους δικαιώνει, καμία χυδαίοτητα, ρεαλισμός ναι, αλλά σε καμία περίπτωση η ταινία δεν προκαλεί άνευ λόγου.

Η Ζωή Λάσκαρη κερδίζει ένα μεγάλο στοίχημα, τόλμησε ένα πρωτότυπο σενάριο και κατάφερε να μιλούν για τη ταινία και όχι για τις γuμνές σκηνές της.

Η ταινία στην Ελλάδα κρίθηκε ακατάλληλη ακόμα και όταν παίχτηκε στην τηλεόραση. Η ταινία πλέον θεωρείται κλασική. Μια ιστορία που δείχνει την φρενίτιδα με την ταινία, είναι ότι οι αφίσες της ταινίας γινόταν αντικείμενο κλοπής. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να προσέξεις όταν θελήσεις να αγοράσεις laptop

Νέα Εποχή 14.03.2026
Όταν αγοράζεις ένα λάπτοπ, είναι σημαντικό να μην κοιτάς μόνο την τιμή

Η χώρα που έφτιαξε γέφυρες μόνο για ζώα – Το εντυπωσιακό δίκτυο που αλλάζει τους κανόνες της φύσης

Περιβάλλον 14.03.2026
Περισσότερες από 600 οικολογικές διαβάσεις επανασυνδέουν δάση και βιότοπους, μειώνοντας ατυχήματα και προστατεύοντας την άγρια ζωή

Το φυτό που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σχολική αυλή και πλέον απαγορεύεται λόγω τοξικότητας

Περιβάλλον 14.03.2026
Για χρόνια το βλέπαμε σε αυλές σχολείων, πάρκα και πεζοδρόμια. Σήμερα όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο τοξικά καλλωπιστικά φυτά

Η χώρα που έμαθε στους Ιάπωνες να τρώνε σολωμό σε sushi

Stories 14.03.2026
Κι όμως, οι Ιάπωνες δεν τον είχαν στην παραδοσιακή τους κουζίνα, αν και σήμερα είναι παγκόσμιο hit

Γιατί χτίζουν ξύλινα σπίτια στις ΗΠΑ;

Stories 14.03.2026
Μια ξύλινη κληρονομιά

Πρώτο παγκοσμίως: Το ελληνικό θερινό σινεμά που κατέκτησε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Το ιστορικό σινεμά της Πλάκας βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας των θερινών κινηματογράφων και ανάμεσα στα 30 καλύτερα σινεμά του πλανήτη

Η Θεσσαλονικιά που έγινε δισεκατομμυριούχος: Η γυναίκα με τα 27 δισ. δολάρια που κινεί μια παγκόσμια τραπεζική αυτοκρατορία

Πρόσωπα Χτες
Από τη μετανάστευση στη Βραζιλία μέχρι την κορυφή της παγκόσμιας λίστας πλούτου – η άγνωστη στην Ελλάδα ιστορία της πλουσιότερης Ελληνίδας στον κόσμο

Αφησε την Αθήνα για ένα νησί και δεν το μετάνιωσε ποτέ ‑ πώς είναι η ζωή στα Κύθηρα;

Stories Χτες
Η ιστορία της Μαρίζας Καρύδη που άφησε την πόλη για το νησί

Βενζινάδικο πρόσφερε δωρεάν καύσιμα σε όποιον φορούσε μπικίνι: Περίμεναν γυναίκες, αλλά...

Stories Χτες
Το θέαμα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ονειρεύονταν οι διοργανωτές