E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ακατάλληλη ταινία που έγινε θρύλος

Ο Αστερισμός της Παρθένου κέρδισε το στοίχημα με το ελληνικό κοινό

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 12/12/2019 | 00:26

Η ακατάλληλη ταινία που έγινε θρύλος

Ο Γιώργος Τζαβέλας έχει γραψει ένα καταπληκτικό σενάριο, έχει επιλέξει για πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η πρωταγωνίστρια έχει πει το ναι, και όλα είναι έτοιμα για να γυριστεί μια ταινία που θα ταράξει τα νερά της ελληνικής κοινωνίας. Πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα οι δημοσιογράφοι γεμίζουν με πρωτοσέλιδα τον τύπο. Η Αλίκη εκφράζει τους πρώτους δισταγμούς της και η ταινία παγώνει. Μένει στα συρτάρια και ξεχνιέται. 

Ο Γιώργος Τζαβέλας υπέστη ένα βαρύ εγκεφαλικό, που καθιστά αδύνατο να σκηνοθετήσει την ταινία. Ο Φίνος ανακαλύπτει το σενάριο, το βρίσκει αριστούργημα, και αναθέτει την σκηνοθεσία στο Γιάννη Δαλιανίδη. Νέα πρωταγωνίστρια επιλέγεται η Ζωή Λάσκαρη. Ήδη η ηθοποιός έχει κερδίσει το κοινό με την ομορφιά της και τους ρόλους της σε ταινίες που είχαν θεαματικά εισπρακτικά αποτελέσματα.

Το σενάριο τρεις σπονδυλωτές ιστορίες με κεντρική ηρωίδα μια κοπέλα του πεζοδρομίου. Με εικόνες που περιέχουν γuμνή σάρκα, που δείχνουν ωμά το κόσμο της νύχτας, της παρανομίας, την αγρίοτητας και τη διαφθορά της κοινωνίας. Η Ζωή Λάσκαρη αποδίδει τον ρόλο με τρομέρη ρεαλιστικότητα, και καταφέρνει και κάνει τον θεατή να μπει σε ένα κόσμο που δεν ήξερε.

120.000 εισιτήρια στην Ελλάδα, δεκάδες αναφορές στο τύπο, διαμαρτυρίες έξω από τους κινηματογράφους της εποχής, και διακρίσεις στο εξωτερικό, για μια ταινία που δίχασε πριν ακόμα βγει στους κινηματογράφους. Ο τίτλος «Ο Αστερισμός της Παρθένου», ήταν αρκετός για να προκαλέσει την συντηρητική ελληνική κοινωνία, που όμως διεγείρετει και συρρέει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία τους δικαιώνει, καμία χυδαίοτητα, ρεαλισμός ναι, αλλά σε καμία περίπτωση η ταινία δεν προκαλεί άνευ λόγου.

Η Ζωή Λάσκαρη κερδίζει ένα μεγάλο στοίχημα, τόλμησε ένα πρωτότυπο σενάριο και κατάφερε να μιλούν για τη ταινία και όχι για τις γuμνές σκηνές της.

Η ταινία στην Ελλάδα κρίθηκε ακατάλληλη ακόμα και όταν παίχτηκε στην τηλεόραση. Η ταινία πλέον θεωρείται κλασική. Μια ιστορία που δείχνει την φρενίτιδα με την ταινία, είναι ότι οι αφίσες της ταινίας γινόταν αντικείμενο κλοπής. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα σκουλαρίκια που σώζουν ζωές: 16χρονη μαθήτρια από τη Νότια Αφρική δημιούργησε συσκευή‑ασπίδα απέναντι στη βία

Νέα Εποχή 30.01.2026
Μοιάζουν με απλό κόσμημα, αλλά με ένα κρυφό πάτημα καλούν βοήθεια, στέλνουν το στίγμα σου και καταγράφουν τον δράστη

Το μυαλό πίσω από το GPS: Η γυναίκα που... ίσιωσε τη γη με μαθηματικά

Πρόσωπα 30.01.2026
Από τα καπνοχώραφα στους δορυφόρους και η απίστευτη ιστορία της Gladys West

Γιατί αυτό το ελαττωματικό λούτρινο έγινε viral;

Stories 30.01.2026
Το άλογο που δεν χαμογέλασε ποτέ και έγινε φωνή μιας εξαντλημένης γενιάς

Όλα πληρωμένα για ένα ταξίδι στις ελληνικές ρίζες: 100 νέοι της διασποράς επιστρέφουν στην Ελλάδα

Νέα Εποχή 30.01.2026
Το πρόγραμμα «Heritage Greece» στέλνει φοιτητές από ΗΠΑ και Καναδά σε μια βιωματική εμπειρία που συνδέει το DNA με τη σύγχρονη Ελλάδα

Ο κολοσσός των δισεκατομμυρίων που απέλυσε 16.000 εργαζόμενους

Stories 30.01.2026
Κέρδη 17,5 δισ. σε ένα τρίμηνο – και 16.000 απολύσεις

Επιστήμονες «έσβησαν» τον καρκίνο στο πάγκρεας ‑ Το τριπλό φάρμακο που έκανε όγκους να εξαφανιστούν

Νέα Εποχή 30.01.2026
Ισπανοί επιστήμονες κατάφεραν εντυπωσιακή συρρίκνωση – ακόμη και εξαφάνιση – όγκων σε ποντίκια με συνδυασμό τριών φαρμάκων

Κι αυτό trend; Η λέξη που έκανε το TikTok να αμφισβητεί τον ίδιο τον έρωτα

Νέα Εποχή Χτες
Έντονη εμμονή, φαντασιώσεις και συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα: είναι ψυχολογικός όρος ή απλώς ο τρόπος που ερωτευόμαστε το 2026;

Το πασίγνωστο χωριό της οικογένειας Κορλεόνε με θέα το Ιόνιο

Ταξίδια Χτες
Το χωριό του κινηματογραφικού «Νονού»

O psycho τύπος που έχει στοιχειώσει το TikTok χωρίς να δείχνει ποτέ το πρόσωπό του

Πρόσωπα Χτες
Ποιος είναι ο εξωγήινος που έγινε soundtrack της γενιάς Ζ

Δουλειές που πληρώνουν καλά χωρίς πτυχίο

Stories Χτες
Πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας δεν απαιτούν ανώτατες σπουδές αλλά άλλου είδους εκπαίδευση