E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυρά Ρηνιώ, η 74χρονη που ζει μόνη της σε μια βραχονησίδα στο Αιγαίο

Αγνοείται εδώ και μέρες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 10/12/2019 | 14:11

Κυρά Ρηνιώ, η 74χρονη που ζει μόνη της σε μια βραχονησίδα στο Αιγαίο

Από χθες βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό της, που όμως παραμένουν άκαρπες. Ένα ελικόπτερο του ΠΝ πέταξε στην Κίναρο χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Κίναρος είναι μια βραχονησίδα μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού. 

Εκεί θα βρεις μόνο την κυρά Ρηνιώ, που στα 74 της ζει μόνη της.

Βρίσκεται σχεδόν 20 χρόνια στο μικρό αυτό νησάκι που έχει ελάχιστες παροχές, και ένα μνημείο. Αυτό των ηρών του Πολεμικού Ναυτικού. Φροντίζει τον εαυτό της, τα ζώα της, και όταν ο καιρός χαλάει, δεν έχει ούτε ρεύμα. Κάθε εβδομάδα, και καιρού επιτρέποντος περνά ένα καΐκι και της φέρνει τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειαστεί. Αν όμως ο καιρός είναι κακός τότε μπορεί να κάνει και σχεδόν ένα μήνα να δει άνθρωπο.

Όπως είπε στην εφημερίδα «Δημοκρατία», μετά τις συνεχείς απειλές των γειτόνων, «Φοβάμαι πως αν κλείσω τα μάτια μου το νησί θα το πάρουν οι Τούρκοι. Ο Ερντογάν άλλωστε κατά το παρελθόν είχε δηλώσεις πως η Κίναρος προορίζεται για χώρο λατρείας. Δεν έχω νιώσει ποτέ απειλή. Παρά το γεγονός πως ζω σε ένα μέρος πάνω από το οποίο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν συχνά πτήσεις δεν τρομάζω. Μόνο αν πεθάνω δεν ξέρω τι θα γίνει».

«Οταν ο καιρός χαλάει, δεν έχω ρεύμα. Και μετά δεν έχω τίποτε. Το 2016 ήρθαν πολιτικοί και μου έλεγαν πόσο καλά κάνω και μένω εδώ γιατί διαφορετικά θα ήταν γκρίζα ζώνη. Έκτοτε δεν ενδιαφέρθηκε κανείς αν ζω ή αν πέθανα. Δεν έχει δομές για πρόσφυγες εδώ. Και το νερό από μία στέρνα το παίρνω».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το «άρωμα» που έγινε παγίδα θανάτου: Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της από ένα μπουκαλάκι Nina Ricci

E-Daily 1.Hero 25.07.2026
Η υπόθεση της Ντον Στέρτζες εξελίχθηκε σε μία από τις πιο σοκαριστικές συνέπειες της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και αποκάλυψε πόσο επικίνδυνο μπορεί να παραμείνει ένα χημικό όπλο ακόμη και μήνες μετά τη χρήση του.

Λίγα λεπτά από την Αθήνα βρίσκεται ένας από τους 10 πιο καλά κρυμμένους κήπους της Ευρώπης

E-Daily 1.Hero 25.07.2026
Δεν είναι από τα μέρη που θα βρει κανείς εύκολα στους ταξιδιωτικούς οδηγούς, όμως θεωρείται ένας από τους πιο γαλήνιους και εντυπωσιακούς αστικούς κήπους της Ευρώπης.

Το τελευταίο γράμμα από τον Τιτανικό: «Περνάμε υπέροχα» λίγο πριν από την τραγωδία

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η ζωή στον Τιτανικό πριν από την καταστροφή μέσα από ένα σπάνιο γράμμα

Ο Ιρανός που έμεινε για 18 χρόνια σε ένα αεροδρόμιο

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Από το 1988 μέχρι το 2006

Αθηνά Ωνάση: Οι δύο ξαφνικές αλλαγές στη ζωή της που προκαλούν ερωτήματα

E-Daily 3.Left Χτες
Η 41χρονη κληρονόμος αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της γαλλικής Groupe Casino για «προσωπικούς λόγους» και αλλάζει όνομα το «Athina Onassis Horse Show»

Έριξαν 60.000 λίτρα χλωρίνης στον ωκεανό και ένα χρόνο μετά τα αποτελέσματα εκπλήσσουν

E-Daily 3.Left Χτες
Το πείραμα του Ωκεανογραφικού Ιδρύματος Woods Hole στον Κόλπο του Μέιν έδειξε αύξηση της αλκαλικότητας του νερού, ανοίγοντας νέες προοπτικές στη μάχη κατά της οξίνισης των ωκεανών.

Η Γαλλία έκλεισε sex club στο Παρίσι ανοίγοντας μια συζήτηση για τα όρια της σeξουαλικής ελευθερίας

E-Daily 3.Left Χτες
Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε το κλείσιμο της Factory, ενός κλαμπ gang bang στο 15ο διαμέρισμα, ανοίγοντας μια ευρύτερη συζήτηση για τα όρια της σeξουαλικής ελευθερίας στη Γαλλία.

Γυάρος: Από τόπος εξορίας σε καταφύγιο άγριας ζωής

E-Daily 3.Left Χτες
Μια φωτογραφία ήταν αρκετή

Πώς αυτά τα γαιδουράκια έγιναν το νέο όπλο κατά των δασικών πυρκαγιών

E-Daily 3.Left Χτες
Η αρχαία μέθοδος που επιστρέφει για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές

Σε αυτά τα θερμά λουτρά μπαίνεις γuμνός ‑ αλλά έχουν κανόνες

E-Daily 3.Left Χτες
Η επίσκεψη συνοδεύεται από συγκεκριμένους κανόνες