Τζιμ Ντέιβις: Ο πλουσιότερος Έλληνας και η αυτοκρατορία των παπουτσιών
Δημιούργησε μια αυτοκρατορία από το μηδέν
Δημοσίευση 25/4/2018 | 12:19

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι το ελληνικό δαιμόνιο είναι ικανό να δημιουργήσει αυτοκρατορίες. Η παρακάτω ιστορία πάντως έρχεται να το επιβεβαιώσει.
Ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο, είναι ο ελληνικής καταγωγής Τζιμ Ντέιβις. Γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1943, από Έλληνες μετανάστες, σπούδασε Βιολογία και Χημεία, και σε ηλικία 29 ετών αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στις επιχειρήσεις. Αγόρασε την εταιρεία New Balance που έφτιαχνε παπούτσια, χωρίς ιδιαίτερη αναγνώριση, και με προσωπικό μόλις 6 άτομα, έγινε ο άνθρωπος που έφτιαχνε παπούτσια για την εργατική τάξη.


Το σκεπτικό του ήταν να δημιουργήσει άνετα παπούτσια για όσους εργάζονται σκληρά και πολλές ώρες. Και το κατάφερε. Από στόμα σε στόμα κατάφερε να μεγενθύνει την εταιρεία σε χρόνο ρεκόρ.
Βλέποντας το μέλλον το 1972 φτιάχνει το σήμα με το γράμμα Ν, και δημιουργεί σειρά για δρομείς. Τον πρώτο χρόνο έβγαλε 1.000.000 δολάρια. Το 2002 είχε 1,3 δις περιουσία.
Σήμερα τροφοδοτεί με παπούτσια τις μεγαλύτερες ομάδες, απασχολεί 4.000 άτομα και επενδύει συνεχώς σε νέες αγορές.
Το φιλανθρωπικό του έργο είναι και αυτό τεράστιο, αφού το Ίδρυμα «New Balance», χρηματοδοτεί συνεχώς προγραμμάτα καταπολέμησης της παχυσαρκίας και προώθησης υγιών προτύπων ζωής.
Ένας «αληθινός» βρικόλακας που τον αποκεφάλισαν για να μην… επιστρέψει
Το διάσημο ιταλικό νησί που βάζει αυστηρότατους κανόνες στους τουρίστες το επόμενο καλοκαίρι
Ο λόγος που ο βρετανικός στρατός έφτιαξε ένα ψεύτικο χωριό στην Αγγλία
Ο άνθρωπος που πούλησε τον Πύργο του Αιφελ – Και το έκανε δύο φορές
Η Δούκισσα της Πλακεντίας επιστρέφει! Η αληθινή ιστορία πίσω από την παράσταση που θα συζητηθεί φέτος
Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης με το μεγαλύτερο πρόβλημα αδέσποτων – Και η Ελλάδα στη «μαύρη» λίστα
Οδηγός delivery έσωσε γυναίκα που ήταν παγιδευμένη για 30 ώρες: Πώς την εντόπισε
Πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα μαμά στο εξωτερικό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 15.02.2026
Τα αεροπλάνα που θα πετάνε καίγοντας μουστάρδα
Τι συνέβη στον Καναδά όταν η θερμοκρασία έφτασε τους ‑63 βαθμούς Κελσίου
Ο σταρ του NBA που έκανε τεράστια καριέρα ενώ είχε ύψος 1.60μ.
«Τα σχολεία δεν είναι ταβέρνες»: Το έθιμο της Tσικνοπέμπτης που έφερε αντιδράσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories Χτες






