E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί Η Ασφάλεια Αυτοκινήτου Είναι Πιο Σημαντική Από Όσο Νομίζετε

Δημοσίευση 17/3/2023 | 15:33

Γιατί Η Ασφάλεια Αυτοκινήτου Είναι Πιο Σημαντική Από Όσο Νομίζετε

Όταν φτάνει η ώρα ανανέωσης της ασφάλειας αυτοκινήτου μπορεί να μην είναι και το καλύτερο μας, από οικονομική άποψη φυσικά, αλλά είναι μια αναγκαιότητα για όλους τους ιδιοκτήτες. Όχι, μόνο επειδή απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία, αλλά γιατί μπορεί, επίσης, να προσφέρει ηρεμία και οικονομική προστασία σε περίπτωση ατυχήματος. Και σε καμία περίπτωση μη σκεφτεί κανείς ότι η “κακιά ώρα” δε θα έρθει για αυτόν και ότι μια ασφάλεια αυτοκινήτου είναι “πεταμένα” λεφτά. Να θυμάστε πάντα ότι η καθημερινή τρέλα, στην οποία ζούμε όλοι, μεταφράζεται καθημερινά σε δεκάδες μικρά ή και πιο σοβαρά ατυχήματα, κυρίως στις μεγαλουπόλεις.

Έχεις Ασφάλεια Αυτοκινήτου; 5 Λόγοι Για Να Είσαι Χαρούμενος!

Παρακάτω θα βρείτε τους 5 βασικούς λόγους για τους οποίους η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι πιο σημαντική από όσο πιστεύετε.

1. Προστατεύει Εσάς και το Αυτοκίνητό σας

 Όπως προαναφέραμε, οι γρήγοροι και αγχώδεις ρυθμοί στην καθημερινότητα μας καθώς και ο “συνωστισμός” οχημάτων στις μεγαλουπόλεις δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την πρόκληση δεκάδων ατυχημάτων. Κάθε ατύχημα που προκαλείται, είναι δαπανηρό, ένα απρόβλεπτο έξοδο, και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις και οδυνηρό. Με μια ασφάλεια αυτοκινήτου, όμως, προστατεύουμε την τσέπη μας και σε πολλές περιπτώσεις γλιτώνουμε από ένα δυστάβαστο έξοδο. Συγκρίνοντας τα στοιχεία του 2020 με τα αντίστοιχα του 2011 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, αν και προκύπτει μείωση των οδικών τροχαίων ατυχημάτων κατά 34,4%, ωστόσο, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από την έρευνα είναι το εξής: από τα 9.083 ατυχήματα με πρόκληση σωματικής βλάβης που κατεγράφησαν το 2020, τα 4.965 συνέβησαν στην Αττική… Μιλάμε για ποσοστό μεγαλύτερο του 50%

2. Απαιτείται από το Νόμο

 Από το 1978 η ασφάλιση αστικής ευθύνης για όλα τα αυτοκινούμενα οχήματα γίνεται υποχρεωτική βάσει νόμου και στην Ελλάδα, μια απόφαση που αν και αρχικά αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη εν τέλει απέφερε σημαντική ανακούφιση στις τσέπες των παθόντων - ιδιοκτητών. Πλέον, η οδήγηση χωρίς ασφάλιση επισείει διάφορες κυρώσεις, από απλά χρηματικά πρόστιμα, μέχρι αναστολή της άδειας κυκλοφορίας και ακόμη και φυλάκιση. Έτσι, εάν θέλετε να μείνετε μακριά από οποιοδήποτε νομικό πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφάλεια αυτοκινήτου, ακόμα και αν συνεχίζετε να τη θεωρείτε ένα περιττό έξοδο.

3. Μια Ασφάλεια Καλύπτει Περισσότερα από Ένα Ατύχημα

 Αν ανήκετε στους άτρωτους, αν είστε από εκείνους που πιστεύουν ότι ποτέ δε θα εμπλακούν σε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο και ότι είστε εξαιρετικά ικανοί οδηγοί, τότε δείτε το αλλιώς. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου παρέχουν και άλλες καλύψεις για περιπτώσεις που δε σχετίζονται με την οδηγική σας ικανότητα. Η κλοπή, ο βανδαλισμός και οι ζημιές που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες δε μπορούν να προβλεφθούν αλλά μπορούν να ασφαλιστούν…  Έτσι, ακόμα κι αν δεν εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα, η ασφάλεια του αυτοκινήτου μπορεί να σας παρέχει προστασία από άλλους απρόσμενους και τυχαίους κινδύνους.

4. Στο Τέλος Εξοικονομείτε Χρήματα

 Ενώ μια ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να φαίνεται σαν ένα περιττό έξοδο, στην πραγματικότητα μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Σε περίπτωση ατυχήματος, η ασφαλιστική σας εταιρεία θα καλύψει το κόστος των ζημιών και των τραυματισμών, το οποίο μπορεί να ανέλθει σε χιλιάδες ευρώ, έξοδα τα οποία χωρίς ασφάλιση, θα πρέπει να πληρώσετε από την τσέπη σας.

5. Παρέχει Ηρεμία

 Τέλος, η ασφάλιση αυτοκινήτου μπορεί να σας προσφέρει ηρεμία ενώ είστε στο δρόμο. Γνωρίζοντας ότι είστε προστατευμένοι σε περίπτωση ατυχήματος, μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να εστιάσετε στην ασφαλή οδήγηση. Και αν ακόμα κάτι πάει στραβά και προκληθεί κάποιο ατύχημα, η φροντίδα της ασφαλιστικής σας εταιρείας καταπραΰνει την κατάσταση και εσείς το μόνο που θα έχετε να διαχειριστείτε είναι το ψυχολογικό κομμάτι. 

 5 Tips Για Οικονομικότερη Ασφάλεια

Η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι πιο σημαντική από όσο νομίζουμε. Παρακάτω θα δούμε και 5 βασικές συμβουλές για το πως να επιλέξουμε ασφάλεια εξοικονομώντας χρήματα χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στις καλύψεις:

1. Κάντε Έρευνα Αγοράς

 Μην αρκεστείτε στο πρώτο ασφαλιστήριο αυτοκινήτου που θα συναντήσετε. Κάντε έρευνα και συγκρίνετε προσφορές από διαφορετικές ασφαλιστικές εταιρείες για να βρείτε την καλύτερη για εσάς. Συχνά πολλές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις στους νέους πελάτες ή εκπτώσεις στο δεύτερο ασφαλιστήριο (κάποιου συγγενή), οπότε αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να κοιτάξετε γύρω σας. Επισημαίνουμε ότι η έρευνα αγοράς έχει γίνει ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση μέσω διαδικτύου, καθώς έχετε άμεση πρόσβαση στους τιμοκαταλόγους όλων των εταιρειών και μπορείτε εύκολα να κάνετε συγκρίσεις. 

2. Όλα σε 1 Νοικοκυρεμένα 

Εάν έχετε πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια, όπως κατοικίας, ζωής, υγείας και μοτοσυκλέτας, εξετάστε το ενδεχόμενο να τα συνδυάσετε με την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας. Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις για πελάτες που ομαδοποιούν τα συμβόλαιά τους, γεγονός που μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα μακροπρόθεσμα.

3. Αυξήστε την Απαλλαγή

 Η απαλλαγή είναι το προ συμφωνηθέν ποσό που καλείστε να πληρώσετε από την τσέπη σας σε περίπτωση ατυχήματος. Αυξάνοντας το ποσό της απαλλαγής μπορείτε να μειώσετε το μηνιαίο ασφάλιστρο. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά χρήματα στην άκρη για να καλύψετε αυτό το ποσό σε περίπτωση ατυχήματος…

4. Οδηγείτε Προσεκτικά

 Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις ασφαλούς οδήγησης για πελάτες που έχουν καθαρό ιστορικό οδήγησης (bonus malus), δεν έχουν εμπλακεί δηλαδή σε ατυχήματα στο παρελθόν. Έτσι, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα στις επόμενες ανανεώσεις σας, οδηγείτε με σύνεση και προσοχή και αποφύγετε ατυχήματα και τροχαίες παραβάσεις.

5. Επιλέξτε Τις Καλύψεις με Φειδώ

 Η επιλογή ασφάλισης πρέπει να γίνεται βάσει χρήσης του αυτοκινήτου. Μη φορτώσετε ένα σωρό καλύψεις στο ασφαλιστήριό σας αν δεν υπάρχει λόγος. Αν για παράδειγμα δεν κινείστε ή ζείτε στο κέντρο της πόλης η κάλυψη για φθορές από τρομοκρατικές ενέργειες είναι περιττή. Το ίδιο και αν διαμένετε σε ένα ήσυχο μέρος, πχ ένα φιλήσυχο προάστιο ή χωριό, δεν είναι αναγκαίο να έχετε κάλυψη για κλοπή. 

Η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι αναγκαία και σωτήρια αλλά δε χρειάζεται να δώσετε μια περιουσία για να την αποκτήσετε.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maria Callas Museum

Εισιτήρια 30.10.2023
MARIA CALLAS MUSEUMαπό 27/10 έως 29/023

To πάρκο της Επιστήμης

Εισιτήρια 17.02.2023
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 18/02 έως 19/028

Μονοήμερη εκδρομή Μυκήνες ‑ Ναύπλιο

Εισιτήρια 27.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ05/03

Μονοήμερη εκδρομή στο Γαλαξίδι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ27/02

Μονοήμερη εκδρομή στη Πάτρα για το Πατρινό Καρναβάλι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ26/02

Mονοήμερη εκδρομή Χελμός ‑ Καλάβρυτα

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ29/01

Mονοήμερη εκδρομή Παρνασσός ‑ Αγόριανη

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ22/01

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Εισιτήρια 02.12.2022
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 26/12 έως 08/01

Μονοήμερη εκδρομή στη Στενή Ευβοίας

Εισιτήρια 02.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ15/01

COMBO Brice Marden ‑ Μόνιμες εκθέσεις

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08

Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08