LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Vegan Life Festival: Διεκδικούμε έναν κόσμο όπου τα ζώα δε θα αντιμετωπίζονται πια σαν προϊόντα προς εκμετάλλευση

Ο Πάνος Χαλόφτης, που είναι ένας εκ των ιδρυτών του Vegan Life Festival, απαντάει στις ερωτήσεις μας που αφορούν τον βιγκανισμό με αφορμή το Vegan Life Festival στη Θεσσαλονίκη!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 19/5/2022 | 12:33

Vegan Life Festival:  Διεκδικούμε έναν κόσμο όπου τα ζώα δε θα αντιμετωπίζονται πια σαν προϊόντα προς εκμετάλλευση

Το Vegan Life Festival Thessaloniki επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στις 21 και 22 Μαϊου 2022, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 11:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο!

Το Vegan Life Festival Thessaloniki ανοίγει τις πόρτες του, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Γαστρονομίας της πόλης! Δύο μέρες γεμάτες απολαυστικό, vegan φαγητό, cruelty free αλλά και zero waste προϊόντα, ενημέρωση από ακτιβιστικές ομάδες, μοναδικές ομιλίες και εργαστήρια, δραστηριότητες για παιδιά και τη μεγαλύτερη συνάντηση ατόμων που ενδιαφέρονται για ένα φιλικότερο τρόπο ζωής προς τα ζώα, τον πλανήτη και τον άνθρωπο!

Με αφορμή αυτό, κάναμε μια κουβέντα με τον Πάνο Χαλόφτη, που είναι ένας από τους ιδρυτές του φεστιβάλ και του ζητήσαμε να ρίξει φως σε κάποιες από τις απορίες μας για το φεστιβάλ αλλά και τον βιγκανισμό γενικότερα. 

Vegan Life Festival Thessaloniki. Αισίως η 7η σας χρονιά και θέλουμε να μας πείτε αν έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα προς το καλύτερο από την πρώτη χρονιά;

To Vegan Life Festival άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στην Αθήνα το 2016 και στη Θεσσαλονίκη το 2017 και έκτοτε πραγματοποιείται ανελλιπώς, με εξαίρεση βεβαίως το διάστημα της καραντίνας. Ήδη από την πρώτη χρονιά ο κόσμος έρχεται με την καλύτερη του διάθεση, και με όρεξη να δοκιμάσει, να ρωτήσει και να ενημερωθεί, και αυτή είναι η ενέργεια που διατηρείται έως και σήμερα σε κάθε event μας! Από πλευράς διοργάνωσης, εμείς κάθε χρονιά βελτιωνόμαστε ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες, ώστε οι επισκέπτες και οι επισκέπτριές μας να δουν στο εδώ και τώρα, πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα vegan μέλλον!

Η Vegan αγορά στην Ελλάδα είναι μια αγορά που εξελίσσεται διαρκώς, τι λείπει ακόμα από αυτήν την αγορά πιστεύετε;

Όπως παγκοσμίως, έτσι και στη χώρα μας, η vegan τάση αναπτύσσεται δυναμικά, και όλα δείχνουν ότι ήρθε για να μείνει! Ολοένα και περισσότερα άτομα ασπάζονται τη φιλοσοφία και την πρακτική του βιγκανισμού, με αποτέλεσμα πλέον και η προσφορά να ακολουθεί τη ζήτηση. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε σχεδόν όλες τις εταιρείες να κάνουν στροφή, παράγοντας περισσότερα vegan friendly προϊόντα, και πραγματικά σήμερα οποιοδήποτε άτομο κάνει τη στροφή δεν θα δυσκολευτεί καθόλου, καθώς οι εναλλακτικές ολοένα και πληθαίνουν!

To Vegan Life Festival απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που έχουν ένα vegan lifestyle; Και τι τελικά θα κερδίσει κανείς αν βρεθεί σε ένα τέτοιο event;

Ίσως ακούγεται παράδοξο, αλλά το Vegan Life Festival κυρίως απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη κάνει πλήρως τη μεταστροφή στο vegan τρόπο ζωής! Σκοπός μας είναι να διαδώσουμε αυτή την ιδέα σε όλη την Ελλάδα, με έγκυρο και συνεπή τρόπο και έτσι όλα τα event μας απευθύνονται σε όλους και όλες που ενδιαφέρονται για τον ειρηνικό, vegan τρόπο ζωής, τα ζώα, το περιβάλλον, την υγεία τους και θέλουν να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη του.

Τι θα βρει κάποιος που επισκέπτεται το VLFT;

Δύο μέρες γεμάτες απολαυστικό, vegan φαγητό, προϊόντα χωρίς ζωικά συστατικά και χωρίς πειράματα σε ζώα, οικολογικότερες εναλλακτικές σε προϊόντα καθημερινής χρήσης, ενημέρωση από ακτιβιστικές ομάδες, μοναδικές ομιλίες και εργαστήρια, δραστηριότητες για παιδιά και τη μεγαλύτερη συνάντηση ατόμων που ενδιαφέρονται για ένα φιλικότερο τρόπο ζωής προς τα ζώα, τον πλανήτη και τον άνθρωπο!

Είναι αρκετά ενημερωμένοι οι  Έλληνες σε θέματα της vegan κουλτούρας γενικότερα;

Το έργο που παράγεται τα τελευταία χρόνια από οργανώσεις και φορείς υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων ολοένα και πληθαίνει, με αποτέλεσμα η ενημέρωση να φτάνει πλέον σε περισσότερα άτομα. Σε κάποιους μπορεί να μην μοιάζει εξ αρχής εύκολο το να τροποποιήσουν κάποιες συνήθειες ή έθιμα, αλλά με το να υπάρχουν πλέον πάρα πολλά παραδείγματα ατόμων που απολαμβάνουν τη μεταστροφή, σε συνδυασμό με την πληροφορία που είναι όλο και περισσότερο προσβάσιμη, πείθονται και οι πιο δύσπιστοι!

Πώς ονειρεύεστε να είναι τη vegan κοινότητα της Ελλάδας σε πέντε χρόνια από σήμερα;

Ίδιον του ακτιβισμού είναι το να ζητάς κάτι από τον υπόλοιπο κόσμο. Στη δική μας περίπτωση, διεκδικούμε έναν κόσμο όπου τα ζώα δεν θα αντιμετωπίζονται πια σαν προϊόντα προς εκμετάλλευση, το πλανήτης δε θα ασφυκτιεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα και μια πραγματικότητα πιο δίκαιη και πιο συμπονετική.

Ίσως κάποιες φορές δεν μοιάζει ο πιο απλός στόχος του κόσμου, αλλά εμείς θα είμαστε εδώ μέχρι να τον πετύχουμε!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Thessaloniki Pride

Προχτές
Το 6ήμερο των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 25 Ιουνίου, με τη μεγαλειώδη πορεία υπερηφάνειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία συγκέντρωσε 14.000 ανθρώπους

Αυτό είναι το line up για το φετινό Colour Day

Πριν 5 μέρες
Κωνσταντίνος Αργυρός, Josephine και αρκετοί ακόμα αγαπημένοι καλλιτέχνες

Το Φεστιβάλ Εθελοντισμού «Voluntary Action» επιστρέφει για 5η χρονιά στο Πάρκο Τρίτση

Πριν 1 εβδομάδα
1, 2 και 3 Ιουλίου από τις 10:00 έως τις 22:00.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το φετινό Thessaloniki Pride

Πριν 2 εβδομάδες
Με σύνθημα «ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ» το Σάββατο 25 Ιουνίου

O Κωνσταντίνος Αργυρός στο Colourday Festival

Πριν 4 εβδομάδες
Ανακοινώθηκε πριν λίγο το μεγάλο όνομα του φετινού Colourday Festival. Το Σάββατο 25 Ιουνίου θα είναι επικό, χρωματιστό και άκρως διασκεδαστικό!

Το πρώτο Athens Cocktail Festival είναι γεγονός και είναι αυτό το Σαββατοκύριακο

Πριν 6 εβδομάδες
ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣαπό 21/05 έως 22/05

Vegan Life Festival: Διεκδικούμε έναν κόσμο όπου τα ζώα δε θα αντιμετωπίζονται πια σαν προϊόντα προς εκμετάλλευση

Πριν 6 εβδομάδες
Ο Πάνος Χαλόφτης, που είναι ένας εκ των ιδρυτών του Vegan Life Festival, απαντάει στις ερωτήσεις μας που αφορούν τον βιγκανισμό με αφορμή το Vegan Life Festival στη Θεσσαλονίκη!

Οι Les Negresses Vertes στις Rockwave Nights σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πριν 6 εβδομάδες
Τρίτη 19/7 στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και Τετάρτη 20/7 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Placebo: Έρχονται στις Rockwave Nights σε Αθήνα, και Θεσσαλονίκη

Πριν 6 εβδομάδες
ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.