E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Που είναι περισσότερες και που λιγότερες οι γυναίκες στις χώρες της Ευρώπης;

Τι συμβαίνει στην χώρα μας;

Δημοσίευση 17/12/2017 | 01:11

Που είναι περισσότερες και που λιγότερες οι γυναίκες στις χώρες της Ευρώπης;

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2016, στην Ευρώπη των 28, στους 100 άντρες αντιστοιχούν 104,6 γυναίκες. Ο αριθμός των γυναικών είναι πτωτικός και οδηγείται σε μια πιο ισορροπημένη αριθμητική σχέση, αφού το 2006, στους 100 άντρες αντιστοιχούσαν 105,2 γυναίκες. Εκτός από την μεγαλύτερη πληθυσμιακή τους παρουσία, οι γυναίκες ζουν περισσότερο, με την διαφορά να μειώνεται και σε αυτήν την κατηγορία, αφού περισσότερο η μετανάστευση, όσο και η έλλειψη πολέμων, έχουν ανεβάσει το προσδόκιμο ζωής των αντρών.

Οι χώρες στις οποίες το ποσοστό των γυναικών ξεπερνά την διαφορά του 10%, είναι κυρίως χώρες που ανήκαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Πρωταθλήτριες είναι οι χώρες της Βαλτικής όπου σε Λετονία και Λιθουανία, αντιστοιχούν 117,7 και 117,2 γυναίκες για κάθε 100 άντρες. Πολύ κοντά είναι και η Ουκρανία (116), η Εσθονία (113,4), η Λευκορωσία (114,9) και η Αρμενία (109,8).

Από την Δυτική Ευρώπη μόνο η Πορτογαλία ξεπερνά την διαφορά των 10 μονάδων (111). Από εκεί και πέρα, αν ταξιδέψουμε στην Βόρεια Ευρώπη, τα πράγματα είναι πιο ισορροπημένα, με τους άντρες να υπερτερούν σε κάποιες χώρες. Όπως στην Σουηδία όπου σε 100 άντρες αντιστοιχούν 99,8 γυναίκες, ή στην Νορβηγία (98,6) και στην Ισλανδία (98,8). Αλλά και χώρες στον νότο, δεν πάνε πίσω, με την Μάλτα για κάθε 100 άντρες να έχει 99,7, την Αλβανία 97,5 και την ΠΓΔΜ 99,6.

Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την τάση για πτώση που έχει ο αριθμός των γυναικών στην Ευρώπη των 28, υπάρχει αύξηση της διαφοράς. Δηλαδή, το 2006, για κάθε 100 άντρες αντιστοιχούσαν 102,5 γυναίκες, ενώ 100 χρόνια αργότερα ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί, έχοντας ως συνέπεια σε κάθε 100 άντρες να αντιστοιχούν 106,4 γυναίκες. Αυτό ίσως εξηγείται από την αυξημένη μετανάστευση κυρίως του αντρικού πληθυσμού στο εξωτερικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος οι πρίζες: Το μέλλον της ενέργειας είναι εδώ ‑ Η χώρα που πρωτοπορεί ξανά

Νέα Εποχή 24.01.2026
Υπερηχητικά κύματα, λέιζερ και ραδιοσυχνότητες αλλάζουν τον κόσμο της ενέργειας

Τα «Δέντρα ‑ Φαντάσματα» του Πακιστάν

Stories 24.01.2026
Η μαζική «μετανάστευση» των αραχνών

Έκλεισε τη θέρμανση για οικονομία και όταν άνοιξε την πόρτα... πάγωσε με αυτό που είδε

Stories 24.01.2026
Έφτιαξε πραγματικό παγωμένο κάστρο μέσα στο διαμέρισμα

Η κρυφή κόρη του Freddie Mercury και η ιστορία της

Πρόσωπα 24.01.2026
Πέθανε στα 48 της πριν περίπου μια εβδομάδα

Τι έκανε η Φινλανδία και τα παιδιά απέκτησαν σούπερ ανοσοποιητικό μέσα σε 28 μέρες

Stories 24.01.2026
Το πιο «βρώμικο» project της Ευρώπης είναι και το πιο καθαρό για την υγεία των παιδιών

Η σκηνή που δεν είδαμε ποτέ: Το παράπτωμα του Χατζηθωμά στην ταινία «Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι»

Retro 24.01.2026
Η αποβολή που δε μάθαμε ποτέ στην ταινία και το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του Αλέκου Σακελλάριου

Η νυμφομανής αυτοκράτειρα: Ζωή γεμάτη ερωτικά σκάνδαλα, ίντριγκες και ένα απαγορευμένο δωμάτιο

Πρόσωπα 24.01.2026
Ως μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην ευρωπαϊκή ιστορία, αποτέλεσε επίσης αντικείμενο πολλών εξωφρενικών φημών.

Η ημέρα που έπεσε το αεροπλάνο των Lynyrd Skynyrd

Stories 24.01.2026
Είχαν προορισμό την μεγαλύτερη, έως τότε, συναυλία της ζωής τους

Η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα του κόσμου 

Αθλητισμός 24.01.2026
Υπάρχει μέχρι σήμερα από το μακρινό 1857