E-Daily

Η πόλη της Καλιφόρνια που βυθίστηκε κάτω από το νερό

Όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να την βουλιάξει

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

8/4/2017 | 01:33

H πόλη Kennett δεν ήταν η χαμένη πόλη της Ατλαντίδας όμως ήταν μια ζωντανή πόλη πριν βουλιάξει στο νερό της λίμνης Shasta.

Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. 

Κάποτε η πόλη Kennett ήταν μια πόλη γεμάτη κόσμο, μια κοινότητα που είχε μεγάλη ανάπτυξη και χρήμα. Εκεί ζούσαν ανθρακορύχοι και έμποροι.40 σαλούν, ντουζίνες από μαγαζιά και εστιατόρια, νοσοκομείο, ξενοδοχείο, σχολεία, ακόμη και θέατρο και όπερα.

Όταν όμως έκλεισε το ανθρακορυχείο της περιοχής το 1923 οι άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και άρχισε η παρακμή. Αυτό αποδείχθηκε αρκετά βολικό για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία είχε αποφασίσει την κατασκευή ενός φράγματος στην περιοχή από το 1870 και το 1935, και η κατασκευή της Shasta Dam άρχισε.

Ο μειωμένος πληθυσμός της πόλης έκανε την κατάσταση πιο εύκολη γιατί κανείς δεν ρώτησε τους κατοίκους του Kennett αν ήθελαν κάτι τέτοιο στην περιοχή τους, η τρομερή αυτή απόφαση δεν πέρασε καν από δημόσια ακρόαση. Όσοι απέμειναν στην πόλη διαδήλωσαν χωρίς αποτέλεσμα, και αναγκάστηκαν να παρατήσουν τα σπίτια τους, όσο η λίμνη γέμιζε! 

Η πόλη τώρα βρίσκεται κρυμμένη κάτω από το νερό...