E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι είναι η Μέρα της Μαρμότας που γιορτάζουν σήμερα στην Αμερική

Κάθε 2 Φεβρουαρίου, βγαίνει η πρόβλεψη για την άνοιξη

Δημοσίευση 2/2/2017 | 14:51

Τι είναι η Μέρα της Μαρμότας που γιορτάζουν σήμερα στην Αμερική

Μπορεί οι περισσότεροι να είδαμε την ταινία για να μάθουμε την αλλόκοτη παράδοση των Αμερικανών, αλλά είναι σίγουρο πως η μέρα της μαρμότας έχει πλάκα!

Στην ταινία "Η Μέρα της Μαρμότας", ο Phil Connors, ένας αλαζονικός μετερεωλόγος της τηλεόρασης κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ στο Πανξατόνι της Πενσυλβάνια στην ετήσια Μέρα της Μαρμότας, παγιδεύεται με ένα μαγικό τρόπο στο χωροχρόνο.

Έτσι βρίσκει τον εαυτό του αναγκασμένο να ζει την ίδια μέρα ξανά και ξανά και αποφασίζει να δει τη ζωή αλλιώς για να ξαναγυρίσει...το ρολόι! 

Στην πραγματική ζωή, τουρίστες και ντόπιοι μαζεύτονται στο Πανξατόνι για να δουν από κοντά ένα ζωάκι!

Τι είναι όμως αυτή η παράδοση για τους Αμερικάνους και γιατί μαζεύονται χιλιάδες άνθρωποι στη μικρή πόλη Πανξατόνι; Mα για να δουν από κοντά την πιο αστεία... μετεωρολογική πρόβλεψη! Η πρόβλεψη αυτή γίνεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, και είναι μία ετήσια παράδοση που έφθασε στις ΗΠΑ από Γερμανούς μετανάστες.

Κάθε 2 Φεβρουαρίου λοιπόν μεγάλοι και μικροί, ντόπιοι και ξένοι, συγκεντρώνονται στην πλατεία για να προβλέψουν τον καιρό των προσεχών εβδομάδων ανάλογα με τη συμπεριφορά ενός συμπαθούς ζώου που λέγεται μαρμότα, και τα τελευταία χρόνια τις προβλέψεις κάνει ο Φιλ!

Όταν ξημερώσει η μέρα - περιμένουν όλοι τι θα κάνει η μαρμότα! Σύμφωνα με την παράδοση, αν η μαρμότα δει τη σκιά της, τότε ο χειμώνας θα διαρκέσει για περίπου άλλες έξι εβδομάδες. Αν έχει συννεφιά και δεν τη δει, τότε ο ερχομός της άνοιξης θα έρθει γρηγορότερα.