E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρυφή δημοσκόπηση δίνει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Παραπολιτικά

Δημοσίευση 30/12/2016 | 08:30

Κρυφή δημοσκόπηση δίνει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία

Ακόμα και αυτοδυναμία με ποσστό που φτάνει έως και το 35% δίνει στο κόμμα της Νέα Δημοκρατίας μια κρυφή δημοσκόπηση, που πραγματόποιήθηκε για λογαριαμό επιχειρηματικού ομίλου από γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά” στη μυστική δημοσκόπηση που έγινε μετά τις Παροχές Τσίπρα προς τους συνταξιούχους και το ταυτόχρονο πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση η Νέα Δημοκρατία μπορεί να επιτύχει στις εκλογές ποσοστό από 32% ως 35%.

Με βάση τη μυστική δημοσκόπηση η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας είναι στο 8,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με την αναγωγή η διαφορά αυτή είναι στο 10%.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να πετύχει την αυτοδυναμία ή να έχει στη Βουλή με βάση τον εκλογικό νόμο 145 ή 146 βουλευτές γεγονός που δίνει την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχηματίσει κυβέρνηση πολύ εύκολα, χωρίς την ανάγκη αναζήτησης περισσότερων του ενός συμμάχων.

Με βάση τα ίδια ευρήματα είναι πιθανό να μπουν στη Βουλή κόμματα όπως η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ψαλιδίζοντας έτσι ποσοστά από... αριστερά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, εάν ταυτόχρονα μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου διασπαρεί σε κόμματα και σχηματισμούς που δεν θα μπουν τελικά στη Βουλή ευνοείται η Ν.Δ. και το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας αυξάνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Κόσμος Χτες
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Πολιτισμός Χτες
Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού, αναφέρει ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Καιρός Χτες
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

Τούρκοι γεμίζουν λεωφορεία και έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής

Κόσμος Χτες
Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της λίρας έχουν εκτοξεύσει της τιμές στην Τουρκία

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε 33χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Ελλάδα Χτες
Μία τραγωδία χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό τις πρώτες ημέρες του 2026

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα Χτες
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός Χτες
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα Χτες
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία