Τα Χριστούγεννα που ο Αλ Καπόνε γέμισε την Αθήνα με λεφτά
Πως η ελληνική αστυνομία χάλασε τα σχέδια των Αμερικανών γκάγκστερ
Δημοσίευση 20/12/2016 | 00:22

Το 1932 ο Αλ Καπόνε ήταν κυρίαρχος στην Αμερική, έχοντας φτιάξει ένα ολόκληρο δίκτυο με παράνομες δραστηριότητες. Εμπόριο λαθραίων ποτών, προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά, πορνεία, και διακίνηση πλαστών χρημάτων.
Η Αστυνομία είχε φτιάξει ειδική ομάδα παρακολούθησής του, αλλά δεν κατάφερνε να τον συλλάβει. Πάντα την τελευταία στιγμή έβρισκε κενά στο νόμο και κυκλοφορούσε ελεύθερος.
Οι ισχυροί δεσμοί συγγένεις που είχε με την Ιταλία, του δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στην Ευρώπη. Με έγγραφό της η Federal Bank προειδοποιεί την ελληνική κυβέρνηση ότι πολλά εκατομμύρια δολάρια έχουν παραχαραχτεί και θα διανεμηθούν στην αγορά, από έμπιστους του Αλ Καπόνε. Μάλιστα είναι τόσο καλοδουλεμένη η παραχάραξη, που είναι δισδιάκριτη ακόμα και από έμπειρους τραπεζίτες. Με νεό έγγραφό δίνει σαφές οδηγίες για το πως θα αναγνωριστούν τα πλαστά δολάρια.
Όμως οι μαφιόζοι είχαν κερδίσει χρόνο και η αγορά γέμισε με δολλάρια, που δεν είχαν καμία πραγματική αξία. Ο πατέρας του Μιλτιάδη Έβερτ, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Έβερτ, αναλαμβάνει να βρεί τους διακινητές.

Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται όταν τα πρώτα δολάρια φθάνουν στα γκισέ των τραπεζών. Το σχέδιο πανέξυπνο, είχαν διοχετεύσει τα δολάρια μέσω των ιερόδουλων και των λαδέμπορων.
Τα πρώτα στόματα ανοίγουν, και ο διαμόνιος αστυνομικός φθάνει και συλλαμβάνει τα πρωτοπαλίκαρα του Αλ Καπόνε που είχαν στήσει ολόκληρο δίκτυο μέσα στα πορνεία της Αθήνας. Τα ονόματα αυτών, Σάμουελ Μπίλζεμπεργκ και Αντόνιο Ντερίγο.
Εκείνη τη χρονιά εκατοντάδες Αθηναίοι έκαναν Χριστούγεννα με πλαστά δολάρια που έβρισκαν σε χαμηλές τιμές, στη μαύρη αγορά. Παρόλο τη σύλληψη των μαφιόζων τα δολάρια κατέληξαν στην Τουρκία, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στο εμπόριο.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ένας «αληθινός» βρικόλακας που τον αποκεφάλισαν για να μην… επιστρέψει
Το διάσημο ιταλικό νησί που βάζει αυστηρότατους κανόνες στους τουρίστες το επόμενο καλοκαίρι
Ο λόγος που ο βρετανικός στρατός έφτιαξε ένα ψεύτικο χωριό στην Αγγλία
Ο άνθρωπος που πούλησε τον Πύργο του Αιφελ – Και το έκανε δύο φορές
Η Δούκισσα της Πλακεντίας επιστρέφει! Η αληθινή ιστορία πίσω από την παράσταση που θα συζητηθεί φέτος
Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης με το μεγαλύτερο πρόβλημα αδέσποτων – Και η Ελλάδα στη «μαύρη» λίστα
Οδηγός delivery έσωσε γυναίκα που ήταν παγιδευμένη για 30 ώρες: Πώς την εντόπισε
Πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα μαμά στο εξωτερικό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 15.02.2026
Τα αεροπλάνα που θα πετάνε καίγοντας μουστάρδα
Τι συνέβη στον Καναδά όταν η θερμοκρασία έφτασε τους ‑63 βαθμούς Κελσίου
Ο σταρ του NBA που έκανε τεράστια καριέρα ενώ είχε ύψος 1.60μ.
«Τα σχολεία δεν είναι ταβέρνες»: Το έθιμο της Tσικνοπέμπτης που έφερε αντιδράσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories Χτες






