E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε ποια smartphones δεν θα λειτουργεί το WhatsApp σύντομα

Οι συσκευές που δεν θα υποστηρίζουν την εφαρμογή σε λίγους μήνες

Δημοσίευση 5/12/2016 | 19:30

Σε ποια smartphones δεν θα λειτουργεί το WhatsApp σύντομα

Το WhatsApp είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται από περίπου 1δις χρήστες παγκοσμίως, μέχρι το τέλος της χρονιάς όμως, η δημοφιλής αυτή εφαρμογή δεν θα είναι πια διαθέσιμη για κάποιους χρήστες λιγότερο εξελιγμένων smartphones.

Οι υπεύθυνοι του WhatsApp είπαν πρόσφατα πως, λόγω των τεράστιων αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί στο χώρο της τεχνολογίας από το 2009, όταν και άρχισε να λειτουργεί το WhatsApp, κάποιες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν είναι πια συμβατές με την εφαρμογή τους. Πιο συγκεκριμένα η Nokia και η Blackberry.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, όταν το WhatsApp ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009, η Blackberry και η Nokia καταλάμβαναν το 70% των λειτουργικών συστημάτων, ενώ η Google, η Apple και η Microsoft καταλάμβαναν λιγότερο από 25%. Σήμερα, οι τρεις τελευταίες έχουν υπερισχύσει έχοντας το 99.5% της αγοράς.

Προκειμένου λοιπόν να ακολουθήσει το ρεύμα της εποχής, το WhatsApp Messenger θα σταματήσει τη συνεργασία του με τα Blackberry OS, τα Blackberry 10, τα Nokia S40 και τα Nokia Symbian μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Επίσης, το WhatsApp δεν θα υποστηρίζει πλέον τα Android 2.1 και 2.2, τα Windows Phone 7 και τα iPhone 3GS/iOS 6 μέχρι το τέλος του 2016.

«Παρότι αυτές οι συσκευές έχουν υπάρξει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας, δεν προσφέρουν πλέον το είδος των δυνατοτήτων που χρειαζόμαστε για να επεκτείνουμε τις λειτουργίες της εφαρμογής μας στο μέλλον», λέει η WhatsApp.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά η σωστή προκειμένου να προσφέρουμε στον κόσμο καλύτερους τρόπους για να διατηρεί επαφή με τους φίλους, την οικογένεια και τους αγαπημένους του, χρησιμοποιώντας το WhatsApp. Αν χρησιμοποιείτε μια από τις συσκευές που θα επηρεαστούν από αυτή την αλλαγή, προτείνουμε να την αναβαθμίσετε μια νέα εκδοχή Android, iPhone ή Windows Phone πριν το τέλος του 2016, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το WhatsApp», αναφέρει η δήλωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έτσι τιμωρούν σε αυτή τη χώρα όσους πατάνε τέρμα γκάζι

Stories 17.02.2026
Στη Φινλανδία τα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα δεν είναι ίδια για όλους

Η λάμπα που νίκησε τον χρόνο: Καίει ασταμάτητα από το 1901 και ετοιμάζεται να κλείσει 125 χρόνια ζωής

Νέα Εποχή 17.02.2026
Το Centennial Light στην Καλιφόρνια αψηφά τη φθορά, καταρρίπτει τη «λογική» της σύγχρονης κατανάλωσης και παραμένει παγκόσμιο ρεκόρ αντοχής

Λίνκολν – Κένεντι: Οι συμπτώσεις που μοιάζουν με σενάριο ταινίας

Stories 17.02.2026
Δύο πρόεδροι, ένας αιώνας διαφορά και ανατριχιαστικές ομοιότητες

Η ψηφιακή ενηλικίωση αλλάζει τα δεδομένα – Τι προβλέπει το δίκαιο για τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν χωρίς συναίνεση

Νέα Εποχή 17.02.2026
Όταν τα παιδιά αποκτούν νομικό έλεγχο της εικόνας τους και μπορούν να στραφούν ακόμη και κατά των γονιών τους

Η χώρα που έχει υπερπλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας αλλά δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει

Stories 17.02.2026
Η επιτυχία που έφερε στην επιφάνεια μια ειρωνική πραγματικότητα

Ο «ποδοσφαιριστής» που κορόιδεψε 4 ομάδες σε 3 ηπείρους

Αθλητισμός 17.02.2026
Ένας «καλλιτέχνης» της εξαπάτησης

Οι 200 της Καισαριανής: Το άλμπουμ που ανατρέπει τα δεδομένα ‑ Ποιοι ήταν οι άνδρες που κοιτούν το φακό;

Ιστορικά Χτες
Από το eBay στη συλλογική μνήμη: Οι πρώτες ταυτοποιήσεις και το ηθικό δίλημμα γύρω από τα ντοκουμέντα της εκτέλεσης των 200

Τo AI‑Scam του 2026: Πώς αντιγράφουν τη φωνή σου

Νέα Εποχή Χτες
Το σοκαριστικό στοιχείο της νέας αυτής τεχνολογίας είναι η ευκολία με την οποία επιτυγχάνεται

Η πλατφόρμα φαγητού που έκλεψε τους μισθούς των εργαζομένων

Stories Χτες
Η κρυφή πλευρά του delivery που αποκαλύπτεται τώρα

Πως ο Τραμπ κατάφερε να δώσει προβάδισμα 55 τρισ. δολαρίων στην Κίνα

Stories Χτες
Η «Στροφή στην Ασία» που έμεινε στα χαρτιά

Ένας «αληθινός» βρικόλακας που τον αποκεφάλισαν για να μην… επιστρέψει

Ιστορικά Προχτές
Πριν τέσσερις αιώνες στην ανατολικη Κροατία