LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ομοφοβικό παραλήρημα Κατσίκη στη Βουλή: Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ;

Προσπαθώντας να καταψηφίσει τα άρθρα του νομοσχεδίου

Δημοσίευση 1/12/2016 | 16:27

Ομοφοβικό παραλήρημα Κατσίκη στη Βουλή: Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ;

Σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα επιδόθηκε στη Βουλή ο ειδικός αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, στην προσπάθειά του να υπεραμυνθεί της επιλογής του κόμματος να καταψηφίσει τα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, αλλά και σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου στην απασχόληση και την εργασία.  

Βασικό επιχείρημα του κ. Κατσίκη για το «όχι» του κυβερνητικού εταίρου στην οδηγία ήταν πως μέσω αυτής ανοίγει το δρόμο για το δικαίωμα τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε την ανάγκη οριοθέτησης του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των ανθρώπων.    

Επιπλέον, ο κ. Κατσίκης διερωτήθηκε  «τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός παιδιού αν η δασκάλα Α΄ Δημοτικού με το δικαίωμα αυτοδιάθεσής της προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη χρονιά πάει ως δάσκαλος». «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Μπορεί; Ρωτάω», δήλωσε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι ως κόμμα «μένουμε πιστοί στις θέσεις μας όταν είχαμε καταψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια» και τόνισε ότι καταψηφίζουν τα άρθρα «που νομιμοποιούν και ενισχύουν το Σύμφωνο».  

«Παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως Έλληνες πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις αρχές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.   Οι δηλώσεις του κ. Κατσίκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μ. Γεωργιάδη, ο οποίος τον ρώτησε «γιατί δεν μπορεί;», με τον βουλευτή του ΑΝ.ΕΛ  να απαντά με δεικτικό ύφος: «Το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί δεν μπορεί, δείχνει το IQ σας».  

Παίρνοντας αργότερα το λόγο, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «προφανώς ο κ.Κατσίκης κρίνει από το δικό του IQ που παραπέμπει στο μεσαιωνικό σκοταδισμό που η ίση μεταχείριση δεν μπορούσε να είναι δικαίωμα των ανθρώπων». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκινεί ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας – «Αύριο θα έπαιρνε το πτυχίο της»

Ελλάδα 03.12.2023
Του τηλεφώνησαν από το ΑΠΘ για να παραλάβει αύριο το πτυχίο της

Αθήνα: Τη χτύπησε, τη βίασε και τη λήστεψε ‑ Τα βασανιστήρια του 40χρονου Κινέζου στην 35χρονη

Ελλάδα 03.12.2023
H γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και έλαβε τέλος ο εφιάλτης της

Μπακογιάννη: «Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν σήμερα δικαιώματα» ‑ Δηλώνει υπέρ του γάμου, τι είπε για Σαμαρά

Πολιτική 03.12.2023
«Δεν πρέπει να υποστούν κυρώσεις όσοι δεν το ψηφίσουν, αυτά είναι θέματα συνείδησης»

Βόλος ‑ Ολυμπιακός: Επεισόδια των οπαδών του Ολυμπιακού με την Αστυνομία στο Πανθεσσαλικό και δακρυγόνα!

Αθλητισμός 03.12.2023
Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο γήπεδο, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού από το πέταλο να πετάνε καθίσματα προς τα ΜΑΤ

Έρχεται το Καλάθι των Χριστουγέννων – Ποια προϊόντα βρίσκονται στη λίστα και ποια είναι υπό εξέταση

Οικονομία 03.12.2023
Πιθανότερο να ξεκινήσει στις 13/12 - Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Σοκ στο Νέο Κόσμο: Γυναίκα έπεσε από την 3ο όροφο – Ο σύντροφός της την κρατούσε δεμένη

Ελλάδα 03.12.2023
Την έδεσε χειροπόδαρα και έπεσε από το μπαλκόνι για να δραπετεύσει

Δώρο Χριστουγέννων 2023: Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται, τι ισχύει για τους ανέργους

Οικονομία 03.12.2023
Πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Έρχεται κακοκαιρία μέσα στις επόμενες ώρες με βροχές και καταιγίδες

Καιρός 03.12.2023
Σε ποιες περιοχές αναμένεται να είναι εντονότερα τα φαινόμενα

Μενίδι: Μυστήριο με τη σορό άνδρα που βρέθηκε σε φλεγόμενο σταθμευμένο ΙΧ ‑ Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 03.12.2023
Και νέα φωτιά σε όχημα μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά κλήθηκε να σβήσει η Πυροσβεστική

Μεγάλη επίθεση με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ από τη Χαμάς ως απάντηση στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Κόσμος 03.12.2023
Τουλάχιστον 13 νεκροί στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ από μαζικά χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας

Ναύπακτος: «Θέλαμε να γελάσουμε» λένε οι ανήλικοι που μοίραζαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους

Ελλάδα 03.12.2023
Παραδέχθηκαν τις πράξεις τους, ενώ χειροπέδες μπήκαν και στους γονείς τους