E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ομοφοβικό παραλήρημα Κατσίκη στη Βουλή: Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ;

Προσπαθώντας να καταψηφίσει τα άρθρα του νομοσχεδίου

Δημοσίευση 1/12/2016 | 16:27

Ομοφοβικό παραλήρημα Κατσίκη στη Βουλή: Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ;

Σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα επιδόθηκε στη Βουλή ο ειδικός αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, στην προσπάθειά του να υπεραμυνθεί της επιλογής του κόμματος να καταψηφίσει τα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, αλλά και σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου στην απασχόληση και την εργασία.  

Βασικό επιχείρημα του κ. Κατσίκη για το «όχι» του κυβερνητικού εταίρου στην οδηγία ήταν πως μέσω αυτής ανοίγει το δρόμο για το δικαίωμα τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε την ανάγκη οριοθέτησης του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των ανθρώπων.    

Επιπλέον, ο κ. Κατσίκης διερωτήθηκε  «τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός παιδιού αν η δασκάλα Α΄ Δημοτικού με το δικαίωμα αυτοδιάθεσής της προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη χρονιά πάει ως δάσκαλος». «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Μπορεί; Ρωτάω», δήλωσε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι ως κόμμα «μένουμε πιστοί στις θέσεις μας όταν είχαμε καταψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια» και τόνισε ότι καταψηφίζουν τα άρθρα «που νομιμοποιούν και ενισχύουν το Σύμφωνο».  

«Παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως Έλληνες πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις αρχές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.   Οι δηλώσεις του κ. Κατσίκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μ. Γεωργιάδη, ο οποίος τον ρώτησε «γιατί δεν μπορεί;», με τον βουλευτή του ΑΝ.ΕΛ  να απαντά με δεικτικό ύφος: «Το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί δεν μπορεί, δείχνει το IQ σας».  

Παίρνοντας αργότερα το λόγο, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «προφανώς ο κ.Κατσίκης κρίνει από το δικό του IQ που παραπέμπει στο μεσαιωνικό σκοταδισμό που η ίση μεταχείριση δεν μπορούσε να είναι δικαίωμα των ανθρώπων». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν