E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Gay ποpνοστάp ο 51χρονος που ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Γερμανία

Είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ από το 2014 και εργάζονταν ως πράκτορας

Δημοσίευση 30/11/2016 | 22:03

Gay ποpνοστάp ο 51χρονος που ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση υπερασπίστηκε σήμερα την αξιοπιστία και την ασφάλεια της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και πιο "ενοχλητικές" λεπτομέρειες για το παρελθόν του πράκτορα που συνελήφθη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση.

Το Γραφείο Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV), η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, παραδέχτηκε πάντως ότι ο πράκτορας που προσελήφθη την περασμένη άνοιξη είχε αποκρύψει ότι είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ από το 2014. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο εργοδότης του υπόπτου δεν γνώριζε επίσης ότι ο 51χρονος άνδρας, που είναι Γερμανός ισπανικής καταγωγής, είχε παίξει σε γκέι πορνοταινίες.

«Προς το παρόν, δεν διαθέτουμε καμία πληροφορία (που να επιβεβαιώνει) ότι υπάρχουν δομικά προβλήματα» στην υπηρεσία αντικατασκοπείας, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Τομπίας Πλάτε. «Αντιθέτως, η ίδια η υπηρεσία» ήταν αυτή που αποκάλυψε τη δράση του υπόπτου, εξήγησε.
Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο 51χρονος είχε αναλάβει να παρακολουθεί τη δράση ισλαμιστών στο διαδίκτυο.

«Πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση», επέμεινε ο εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο προηγούμενο ή κάποια παρόμοια περίπτωση στην υπηρεσία. Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο ύποπτος αναζητούσε στο διαδίκτυο συνεργούς για να διαπράξει μια "βίαιη ενέργεια" εναντίον των γραφείων του BfV "στο όνομα του Αλλάχ" και "εναντίον των απίστων". Όμως μία από τις επαφές του ήταν ένας άλλος συνεργάτης των υπηρεσιών πληροφοριών ο οποίος ενημέρωσε το BfV.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία απόδειξη» ότι το προσωπικό της υπηρεσίας διέτρεξε κίνδυνο, πρόσθεσε ο Πλάτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καύσωνας στην Αθήνα: Θερμική κάμερα καταγράφει 100°C σε οροφές κτιρίων και 70°C στο οδόστρωμα

Καιρός 08.07.2025
Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας

Ζέτα Δούκα για Κιμούλη: «Με κλώτσησε στο στέρνο, μάζεψα τις δυνάμεις μου να βγω στη σκηνή

Ελλάδα 08.07.2025
Όσα κατέθεσε η ηθοποιός στη δίκη για τον Γιώργο Κιμούλη

Ξάνθη: Από πνιγμό ο θάνατος των 16χρονων που ανασύρθηκαν vεκρoί από το ποτάμι

Ελλάδα 08.07.2025
Οι γονείς των παιδιών αποκάλυψαν πως δε γνώριζαν κολύμπι - Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πατέρας του Εγκέ καθώς δεν άντεξε την εικόνα του νεκρού γιου του να ανασύρεται από το ποτάμι

Κατέρρευσε οροφή εστιατορίου βραβευμένου με αστέρι Michelin – Nεκρή εργαζόμενη και 10 τραυματίες

Κόσμος 08.07.2025
Οι 3 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Το 31χρονο θύμα εγκλωβίστηκε κάτω από τα συντρίμμια με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ελλάδα 08.07.2025
Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964

Μωβ μέδουσες: Εξαπλώνονται στις ελληνικές θάλασσες

Ελλάδα 08.07.2025
Πότε είναι επικίνδυνο το τσίμπημά τους, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ

Η στιγμή που συλλαμβάνουν την Ειρήνη Μουρτζούκου – Τα στοιχεία που την ενοχοποιούν

Ελλάδα 08.07.2025
Τι έδειξαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα και οι βιομετρικές αναλύσεις στις σορούς των παιδιών

Πριμ 10.000 ευρώ σε όποιον εγκατασταθεί μόνιμα σε αυτούς τους τρεις δήμους

Ελλάδα 08.07.2025
Μια νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Μεταναστευτική πίεση στην Κρήτη ‑ 300% αύξηση σε σχέση με πέρυσι

Ελλάδα 08.07.2025
Μόνο την Κυριακή και τη Δευτέρα, περισσότεροι από 1.200 μετανάστες έφτασαν με λέμβους