E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

1996: Τα καλύτερα τραγούδια, 20 χρόνια πριν

Ταξίδι στο χρόνο με μια από τις λίστες του NME

Δημοσίευση 28/11/2016 | 11:55

1996: Τα καλύτερα τραγούδια, 20 χρόνια πριν

Είναι γύρω στα τέλη Νοεμβρίου, η περίοδος που αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι ανασκοπήσεις και οι λίστες με τα καλύτερα ή χειρότερα της χρονιάς. Κάνοντας μια βόλτα στο παρελθόν, θυμόμαστε τις επιλογές του διάσημου μουσικού εντύπου, NME, με τα καλύτερα τραγούδια του 1996. Ακριβώς 20 χρόνια πριν.

1. Underworld - Born Slippy
Ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του Mixmag ως το 4ο καλύτερο dance κομμάτι που έγινε ποτέ, ενώ το 2014 βρέθηκε στην 261η θέση με τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών από το NME. Έγινε διάσημο από το soundtrack της ταινίας Trainspotting, όπου ακούγεται στην τελευταία σκηνή και αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα ακούσματα των ‘90s και των εφήβων της εποχής.

2. Manic Street Preachers - A Desing For Life
Οι Ουαλοί Manic Street Preachers αποτελούν ένα από τα αγαπημένα γκρουπ του NME και μέσα από το άλμπουμ “Everything Must Go” επέλεξαν το “A Design For Life” ως το 2ο καλύτερο εκείνης της χρονιάς. ‘Εφτασε μέχρι και τη 2η θέση στο Βρετανικό Chart.

3. Beck - Where It's At
Ο Beck κέρδισε βραβείο Grammy Καλύτερης Ροκ Ερμηνείας, ενώ θα το βρείτε ανάμεσα στα 150 καλύτερα τραγούδια από το 1996 έως το 2011 στη σχετική λίστα του NME.

4. The Prodigy - Firestarter
Το πρώτο νούμερο ένα single στην ιστορία του γκρουπ, παραμένοντας εκεί για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες. Απογείωσε την καριέρα του γκρουπ που με αυτό το άλμπουμ (Fat Of The Land) έφτασε στο κορυφαίο σημείο της.

5. Orbital - The Box
Από τα καλύτερα κομμάτια της electronica εκείνη την εποχή. Το βίντεο για το “The Box” κατάφερε να κερδίσει αργυρή σφαίρα στο φεστιβάλ του San Francisco, ενώ προτάθηκε για καλύτερο μουσικό βίντεο στα Brit Awards του 1997.

6. Folk Implosion - Natural One
Κομμάτι που θα βρείτε στο soundtrack της ταινίας “Kids” του Larry Clark, χωρίς όμως να ακούγεται στην ταινία, η οποία κυκλοφόρησε εκείνη την χρονιά και σόκαρε το κοινό. 

7. Beck - Devils Haircut
Ακόμα ένα κομμάτι από το άλμπουμ “Odelay” του Beck, ο οποίος το 1997 απέσπασε πέντε βραβεία στα MTV Video Music Awards, τρία για το “The New Pollution” και δυο για το “Devils Haircut”.

8. Tiger - Race
Μέρος του alternative ρεύματος της εποχής με επιρροές από την άνθιση του britpop, οι Tiger έκαναν ένα δυναμικό ντεμπούτο εκείνη τη χρονιά, με τα κομμάτια τους να ακούγονται στο BBC Radio 1 και να ανοίγουν τις συναυλίες των Pulp δυο χρόνια αργότερα και λίγο πριν διαλυθούν, το 1999.

9. 2Pac - California Love
Η κυκλοφορία του “California Love” σηματοδότησε την επιστροφή του 2Pac από τη φυλακή το 1995 και ήταν το πρώτο single που κυκλοφόρησε με την Death Row Records. Ίσως το πιο επιτυχημένο και αναγνωρίσιμο τραγούδι του, με υποψηφιότητες για δυο Grammy Καλύτερης Σόλο Ραπ Ερμηνείας και Καλύτερης Ραπ Ερμηνείας από Ντουέτο ή Γκρουπ.

10. Suede - Trash
Το πιο επιτυχημένο εμπορικά τραγούδι στην ιστορία των Suede, σηματοδοτώντας μια μεγάλη αλλαγή στον ήχο του γκρουπ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Χτες
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική