E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Κλειδί» οι ηλεκτρονικές συναλλαγές για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Tι ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων σε συνέδριο

Δημοσίευση 25/11/2016 | 15:06

«Κλειδί» οι ηλεκτρονικές συναλλαγές για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές πληρωμές φωτογράφισαν ως λύση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής οι ομιλητές στο 3o συνέδριο ATHENS LAW FORUM ON TAXATION, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από την εταιρεία PALLADIAN, υπό την αιγίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Β.Κόλλιας, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ότι για άλλη μια φορά οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι υποφέρουν, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρηματικοί τζίροι συνεχώς μειώνονται. Καυτηρίασε τον φαύλο κύκλο των εισπρακτικών μέτρων, ενώ επισήμανε ότι δεν παρέχονται κίνητρα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Ακόμη, έθεσε ως ζητούμενο την αύξηση του ΑΕΠ, ενώ στάθηκε στην ανάγκη να πραγματοποιηθούν γενναίες μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία.

Επισήμανε, τέλος, ότι μια προσεκτικά δομημένη φορολογική πολιτική μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε.

Ο βουλευτής Ημαθίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σημείωσε ότι η φοροκεντρική δημοσιονομική πολιτική δεν βοηθάει στην ανάπτυξη και οδηγεί σε αδιέξοδο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η χώρα και η οικονομία χρειάζονται οξυγόνο».

Τόνισε, δε, ότι ως χώρα έχουμε το υψηλότερο ποσοστό οφειλών στο Δημόσιο σε όλη την ευρωζώνη και επισήμανε ότι το ιδιωτικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί στο σύνολό του. Πρότεινε επέκταση του πλαστικού χρήματος για την καλύτερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακραία υπερφορολόγηση και ολιγωρία, η οποία, όπως είπε, οδηγεί σε απώλειες εσόδων.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής, επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που η φορολογική Διοίκηση στελεχώνεται με αξιοκρατικά κριτήρια και στους κόλπους της εισέρχονται άνθρωποι μορφωμένοι, με εμπειρία και ικανότητες. Έθεσε, δε, ως ένα σημαντικό ζήτημα την εκπαίδευση των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι προχωρά η επικαιροποίηση του κώδικα δεοντολογίας των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας και η κωδικοποίηση των εγκυκλίων.

Υποστήριξε ότι η αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων θα δώσει ανάσα στους πολίτες, ενώ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο του μαύρου χρήματος, στάθηκε στη σημασία των ηλεκτρονικών πληρωμών και στην περαιτέρω επέκταση της διεθνούς συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια της, ενώ τόνισε ότι και η Γενική Γραμματεία θα είναι δίπλα στους φορολογούμενους, για να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο: Αγριο επεισόδιο με παίκτες του Ομπράντοβιτς στο Βελιγράδι ‑ Ο Τζόουνς έσπασε μπουκάλι σε κεφάλι, τρεις τραυματίες

Κόσμος 06.05.2025
Όλα ξεκίνησαν όταν μια παρέα ενόχλησε τις κοπέλες που βρίσκονταν στην παρέα των παικτών της Παρτίζαν

Παραιτήθηκε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός μετά την ήττα του κυβερνώντος συνασπισμού

Κόσμος Χτες
Οι κεντροαριστεροί υπουργοί θα παραμείνουν προσωρινά μέχρι να προκύψει νέα πλειοψηφία

Φωτιά σε συγκρότημα καταστημάτων στο Γκάζι: Ξεκίνησε από το σύστημα εξαερισμού

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το σύστημα εξαερισμού ενός εκ των καταστημάτων

Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσφεύγει ο Μπελέρης: Ζητά να αναθεωρηθεί η 16μηνη φυλάκιση και η στέρηση της δημαρχίας

Κόσμος Χτες
«Συνελήφθην από έναν εισαγγελέα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση για παράνομη επιρροή σε εννέα υποθέσεις που είχε χειριστεί, καταδικάστηκα από έναν καταδικασμένο δικαστή» ανέφερε σε δηλώσεις του

Επιχείρηση ανάσυρσης άνδρα από καταφύγιο στον Όλυμπο ‑ Κινητοποιήθηκε ελικόπτερο

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Ρομπότ σε κινεζικό εργοστάσιο επιτέθηκε σε χειριστές του, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Το βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στο διαδίκτυο

Περιπέτεια για ζευγάρι που ταξίδευε με τροχόσπιτο ‑ Αφησε κατά λάθος τη σύζυγό του στον δρόμο

Κόσμος Χτες
Ο άνδρας οδηγός αντελήφθη τι είχε συμβεί δύο ώρες μετά

Εκλογή νέου Πάπα: Στη Ρώμη όλοι οι εκλέκτορες καρδινάλιοι – Κληρώθηκαν τα διαμερίσματα που θα διαμένουν

Κόσμος Χτες
Όρκο ότι δεν θα αποκαλύψουν καμία λεπτομέρεια έδωσαν οι λαϊκοί υπάλληλοι του Βατικανού

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στο Νταγκεστάν

Κόσμος Χτες
Στο Νταγκεστάν που είναι μια κυρίως μουσουλμανική περιοχή, έχουν σημειωθεί αρκετές αιματηρές επιθέσεις με νεκρούς τα τελευταία χρόνια

Κενυάτης δρομέας... έστριψε λάθος και έχασε την πρωτιά σε αγώνα δρόμου στο Τόκιο ‑ Δείτε το βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Κενυάτης Κιμπέτ Λανγκάτ είχε το προβάδισμα στον αγώνα δρόμου 10 χλμ στο Τόκιο, ωστόσο το λάθος που έκανε, του στέρησε τη νίκη

Η Ελλάδα δεν θα αποστείλει σύστημα Patriot στην Ουκρανία, κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν δημοσίευμα των New York Times

Ελλάδα Χτες
Η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε ότι είναι πιθανό Ελλάδα ή Γερμανία να αποστείλουν στο Κίεβο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας