E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το FBI κλείνει την έρευνα για την Κλίντον χωρίς να ασκήσει δίωξη. Δεν βρέθηκαν στοιχεία.

Τι δήλωσε με επιστολή του ο διευθυντής του FBI

Δημοσίευση 7/11/2016 | 01:15

Το FBI κλείνει την έρευνα για την Κλίντον χωρίς να ασκήσει δίωξη. Δεν βρέθηκαν στοιχεία.

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ πληροφόρησε σήμερα με επιστολή του το Κογκρέσο ότι η πρόσφατη έρευνα για τα νέα emails που αφορούν τη Χίλαρι Κλίντον δεν εντόπισε στοιχεία ικανά να άλλάξουν την αρχική απόφαση της υπηρεσίας να μην προχωρήσει σε δίωξη της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών. Με επιστολή του στο Κονγκρέσο, ο Κόμεϊ δηλώνει ότι η υπηρεσία του ολοκλήρωσε την έρευνα για τα νέα emails. «Δεν έχουμε μεταβάλει τα συμπεράσματά μας, τα οποία διατυπώσαμε τον Ιούλιο αναφορικά με την υπουργό Εξωτερικών Κλίντον».

«Η ερευνητική ομάδα του FBI εργάσθηκε αδιάκοπα ερευνώντας μεγάλο όγκο ηλεκτρονικών μηνυμάτων από υπολογιστή...έχοντα σχέση με άλλη εγκληματική έρευνα... κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ερευνήσαμε όλες τις επικοινωνίες από και προς τη Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών», αναφέρει ο Τζέιμς Κόμεϊ στην επιστολή του, ενώ παρακάτω συμπληρώνει «Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους επαγγελματίες του FBI για την επιτέλεση τεράστιου όγκου υψηλής ποιότητας έργου σε τόσο βραχύ χρόνο».

«Είμαστε ευτυχείς που τελείωσε αυτή η υπόθεση», δήλωσε η Τζένιφερ Παλμιέρι, διευθύντρια επικοινωνίας της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Ρεπουπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν αντιδρώντας στην επιστολή του Κόμεϊ δήλωσε ότι, παρά την απόφαση του FBI, η Χίλαρι Κλίντον «έθεσε τα μυστικά της χώρας μας σε κίνδυνο». Προηγουμένως, ο Ντόναλντ Τράμπ είχε δηλώσει ότι η Χίλαρι Κλίντον προστατεύεται από ένα «χειραγωγούμενο σύστημα».

Θυμίζουμε ότι ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ δημιούργησε αναστάτωση στην προεκλογική μάχη πριν από δέκα ημέρες, όταν ξαναέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση της διαχείρισης του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον κατά τη θητεία της ως υπουργού Εξωτερικών. Αυτή η κίνησή του επικρίθηκε σφοδρά από τους Δημοκρατικούς, χρησιμοποιήθηκε εξαντλητικά από τους Ρεπουμπλικναούς και κόστισε δημοσκοπικά στην προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, καθώς η προεκλογική εκστρατεία βρισκόταν στην τελική ευθεία. Οι Ρεπουμπλικανοί, και πρώτος από όλους ο Ντόναλντ Τραμπ, χρησιμοποίησαν την υπόθεση εξαπολύοντας επιθέσεις για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι δεν είναι δυνατόν να έχει κανείς εμπιστοσύνη στη Χίλαρι Κλίντον και κυρίως ότι δεν είναι δυνατόν να της ανατεθούν τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.


To E-Daily.gr θα καλύψει τη βραδιά των Αμερικάνικων Εκλογών με ζωντανό σχολιασμό, φέρνοντας τις οθόνες σας όλα όσα θα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού από το βράδυ της Τρίτης 8 Νοεμβρίου και όλη μέρα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Για πλήρη ενημέρωση επισκεφθείτε το θεματικό αφιέρωμα του E-Daily.gr στις Αμερικάνικες Εκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος στις κρυφές λαβές στις πόρτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Auto + Moto 03.02.2026
Το σύστημα που έγινε δημοφιλές από τα Tesla του Έλον Μασκ βρίσκεται στο επίκεντρο ελέγχων έπειτα από μία σειρά θανατηφόρων συμβάντων

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Σίνδο, απεγκλωβίστηκε σώος ο οδηγός

Ελλάδα 03.02.2026
Kατευθυνόταν προς την έναρξη του δρομολογίου του

Χωρίς ταξί για δύο μέρες η Αττική

Ελλάδα 03.02.2026
Ξεκίνησε η απεργία του ΣΑΤΑ

Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Συγκλονίζει η μητέρα του – «Δεν είχε πειράξει κανέναν»

Ελλάδα 03.02.2026
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την απαγωγή και τη δολοφονία 27χρονου επιχειρηματία - Η μητέρα του ζητά δικαιοσύνη και απαντήσεις για το έγκλημα

Καιρός εβδομάδας: Καταιγίδες, λασποβροχές, αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός 03.02.2026
4-6 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά -για την εποχή- επίπεδα

Εύβοια: Ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους – Έφυγε τρέχοντας για να σωθεί

Ελλάδα 03.02.2026
Μετά τη μήνυση οι αρχές αναζητούν τον φερόμενο ως δράστη

Θρίλερ χωρίς τέλος για τη Λόρα – Ο πατέρας της αποκάλυψε την πτήση για Φρανκφούρτη

Ελλάδα 03.02.2026
Οι κινήσεις της 16χρονης χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως εξαιρετικά μεθοδικές

Δημοσκόπηση Alco: «Απογοήτευση και ανασφάλεια» τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών

Ελλάδα Χτες
Πώς κρίνουν οι πολίτες τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης; Τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης,

Ευάγγελος Βενιζέλος: Πρέπει η χώρα να καταστεί έστω τυπικά διακυβερνήσιμη πριν το Σύνταγμα καταστεί αναθεωρήσιμο

Πολιτική Χτες
«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας των θεσμών και η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης»