E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το FBI κλείνει την έρευνα για την Κλίντον χωρίς να ασκήσει δίωξη. Δεν βρέθηκαν στοιχεία.

Τι δήλωσε με επιστολή του ο διευθυντής του FBI

Δημοσίευση 7/11/2016 | 01:15

Το FBI κλείνει την έρευνα για την Κλίντον χωρίς να ασκήσει δίωξη. Δεν βρέθηκαν στοιχεία.

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ πληροφόρησε σήμερα με επιστολή του το Κογκρέσο ότι η πρόσφατη έρευνα για τα νέα emails που αφορούν τη Χίλαρι Κλίντον δεν εντόπισε στοιχεία ικανά να άλλάξουν την αρχική απόφαση της υπηρεσίας να μην προχωρήσει σε δίωξη της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών. Με επιστολή του στο Κονγκρέσο, ο Κόμεϊ δηλώνει ότι η υπηρεσία του ολοκλήρωσε την έρευνα για τα νέα emails. «Δεν έχουμε μεταβάλει τα συμπεράσματά μας, τα οποία διατυπώσαμε τον Ιούλιο αναφορικά με την υπουργό Εξωτερικών Κλίντον».

«Η ερευνητική ομάδα του FBI εργάσθηκε αδιάκοπα ερευνώντας μεγάλο όγκο ηλεκτρονικών μηνυμάτων από υπολογιστή...έχοντα σχέση με άλλη εγκληματική έρευνα... κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ερευνήσαμε όλες τις επικοινωνίες από και προς τη Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών», αναφέρει ο Τζέιμς Κόμεϊ στην επιστολή του, ενώ παρακάτω συμπληρώνει «Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους επαγγελματίες του FBI για την επιτέλεση τεράστιου όγκου υψηλής ποιότητας έργου σε τόσο βραχύ χρόνο».

«Είμαστε ευτυχείς που τελείωσε αυτή η υπόθεση», δήλωσε η Τζένιφερ Παλμιέρι, διευθύντρια επικοινωνίας της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Ρεπουπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν αντιδρώντας στην επιστολή του Κόμεϊ δήλωσε ότι, παρά την απόφαση του FBI, η Χίλαρι Κλίντον «έθεσε τα μυστικά της χώρας μας σε κίνδυνο». Προηγουμένως, ο Ντόναλντ Τράμπ είχε δηλώσει ότι η Χίλαρι Κλίντον προστατεύεται από ένα «χειραγωγούμενο σύστημα».

Θυμίζουμε ότι ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ δημιούργησε αναστάτωση στην προεκλογική μάχη πριν από δέκα ημέρες, όταν ξαναέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση της διαχείρισης του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον κατά τη θητεία της ως υπουργού Εξωτερικών. Αυτή η κίνησή του επικρίθηκε σφοδρά από τους Δημοκρατικούς, χρησιμοποιήθηκε εξαντλητικά από τους Ρεπουμπλικναούς και κόστισε δημοσκοπικά στην προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, καθώς η προεκλογική εκστρατεία βρισκόταν στην τελική ευθεία. Οι Ρεπουμπλικανοί, και πρώτος από όλους ο Ντόναλντ Τραμπ, χρησιμοποίησαν την υπόθεση εξαπολύοντας επιθέσεις για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι δεν είναι δυνατόν να έχει κανείς εμπιστοσύνη στη Χίλαρι Κλίντον και κυρίως ότι δεν είναι δυνατόν να της ανατεθούν τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.


To E-Daily.gr θα καλύψει τη βραδιά των Αμερικάνικων Εκλογών με ζωντανό σχολιασμό, φέρνοντας τις οθόνες σας όλα όσα θα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού από το βράδυ της Τρίτης 8 Νοεμβρίου και όλη μέρα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Για πλήρη ενημέρωση επισκεφθείτε το θεματικό αφιέρωμα του E-Daily.gr στις Αμερικάνικες Εκλογές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Κόσμος 07.05.2024
Αναζητούσαν εκτελεστές μεταξύ των σωματοφυλάκων του Ουκρανού προέδρου

Δημήτρης Κόκοτας: 40 ημέρες στην εντατική – Όλα τα νεότερα για την εξέλιξη της υγείας του

Ελλάδα 07.05.2024
«Ανοιγοκλείνει τα μάτια του, αντιδρά στα ερεθίσματα αλλά χρειάζεται ακόμα μηχανική υποστήριξη»

«Δεν κουνιόταν, τα μάτια του ήταν ανοιχτά»: Σε σοκ οι γονείς του νεκρού βρέφους – Τραγωδία δίχως τέλος στη Θήβα

Ελλάδα 07.05.2024
Οι γονείς, πληγωμένοι από τον πόνο, αναμένουν απαντήσεις σχετικά με το πώς έχασαν το μωρό τους

Ουρές χιλιομέτρων για τους εκδρομείς του Πάσχα που επιστρέφουν ‑ Σε ποια σημεία έχουμε μποτιλιάρισμα

Ελλάδα 07.05.2024
Η επιστροφή αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα προς το βράδυ

Οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση του ΟΗΕ στο σημείο διέλευσης της Ράφας – Πάνω από 600.000 παιδιά στην περιοχή

Κόσμος 07.05.2024
Πρόκειται για τη βασική οδό που ακολουθούν οι αποστολές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια

Αχαΐα: Ανατίναξαν ΑΤΜ σε σούπερ μάρκετ στην Οβρυά

Ελλάδα 07.05.2024
Αρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν

Με αυτοκίνητα, ΚΤΕΛ και πλοία επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα

Ελλάδα 07.05.2024
Υπολογίζεται πως είχαν φύγει πάνω από 700.000 ΙΧ