E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΕΣΡ μέχρι την Δευτέρα, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και τον διχασμό, λέει ο Λεβέντης

Δεσμεύτηκε το κόμμα του να συμβάλλει στην λύση του προβλήματος

Δημοσίευση 2/11/2016 | 20:32

ΕΣΡ μέχρι την Δευτέρα, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και τον διχασμό, λέει ο Λεβέντης

Συνέντευξη στο σταθμό της ομογένειας στη Φλόριντα των ΗΠΑ, «Φωνή των Ελλήνων» παραχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές, ενώ αναφέρθηκε και στα της Ελλάδας, λέγοντας πως ευελπιστεί να έχει λήξει μέχρι τη Δευτέρα το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, ειδάλλως η χώρα οδηγείται στο χάος και το διχασμό.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «πάντα η Ελλάδα προσδοκούσε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα. Και τώρα λίγες ημέρες από τις αμερικάνικες εκλογές εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά και ο λαός της Αμερικής να επιλέξει τον επόμενο πρόεδρο του, ο οποίος πρέπει να είναι δημοκρατικός, δεν εννοώ βεβαίως από το δημοκρατικό κόμμα, αλλά στις πράξεις του και στην διοίκηση του κράτους. Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους υποψηφίους που προέρχονται από την ομογένεια και κυρίως στους G. Μπιλιράκη και T. Γκρίς».

Ο κ. Λεβέντης τόνισε ακόμη ότι προσβλέπει η επίσκεψη Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα να έχει θετικό πρόσημο για την χώρα μας. Μάλιστα, είπε πως ο Αμερικανός πρόεδρος μέχρι να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο μπορεί να προωθήσει ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, όπως να πειστεί η Τουρκία και να αλλάξει συμπεριφορά σε σχέση με την Ελλάδα, να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και να ασκεί καλή γειτονία, να βοηθήσουν οι ΗΠΑ στο Κυπριακό για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, καθώς επίσης και για την αλλαγή στάσης των Σκοπίων στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Βεβαίως υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης οι Αμερικανοί παράγοντες επιθυμούν να ρυθμιστεί το δημόσιο χρέος, πρέπει όμως και εμείς να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε, δήλωσε ο Β. Λεβέντης μια ειλικρινή διμερή σχέση με τις ΗΠΑ.

Για το ΕΣΡ, ο κ. Λεβέντης είπε για μια ακόμη φορά πως πρέπει να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα και δεσμεύτηκε το κόμμα του να συμβάλλει στην λύση του προβλήματος μέχρι την Δευτέρα. Δεν μπορεί όπως είπε να ασχολείται μια χώρα αποκλειστικά με την σύσταση του ΕΣΡ την ώρα που ο λαός περνάει δύσκολα και η καθημερινότητα είναι τόσο σκληρή. Εκτιμώ ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχουν γίνει όλα όσα πρέπει για να λυθεί το ζήτημα και να έχουμε νέο ΕΣΡ, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και η κοινωνία σε διχασμό, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ήσουν πρεζάκιας και τώρα τρέχεις Μαραθώνιο» έλεγα στον εαυτό μου ‑ Η ιστορία δεύτερης ευκαιρίας του Παναγιώτη Καραΐσκου

Ελλάδα 09.11.2025
Αποκάλυψε πως στο παρελθόν όταν έβλεπε κάποιον να τρέχει στον δρόμο έλεγε «είναι τρελός»

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και οι αγώνες Ολυμπιακού, ΑΕΚ

Αθλητικά Νέα 09.11.2025
Κυριακή με κρίσιμες αναμετρήσεις και αμφίρροπα παιχνίδια

Εγκαινιάστηκε νέο ρομποτικό μηχάνημα στο Αγία Όλγα με δωρεά της Δήμητρας Κατσαφάδου

Πολιτική 09.11.2025
Παρουσία του Αδωνι Γεωργιάδη και δωρεά της La vie en Rose by Dimitra Katsafadou

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Ελλάδα Χτες
Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο

Παιδοψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια – «Τα παιδιά δεν πρέπει να κουβαλούν τη βεντέτα»

Ελλάδα Χτες
Στα Βορίζια αναμένεται να βρεθεί ειδική διεπιστημονική επιτροπή, με στόχο την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων και κυρίως των παιδιών

Shutdown και πείνα στις ΗΠΑ: Σε καθεστώς αβεβαιότητας εκατομμύρια Αμερικανοί – «Πράσινο φως» στον Τραμπ να παγώσει τα κουπόνια τροφίμων

Κόσμος Χτες
Συνεχίζεται η δημοσιονομική παράλυση της χώρας - Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν

Κυνική παραδοχή Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»

Κόσμος Χτες
Η Τζόρτζια Μελόνι δεν δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως ότι με τη δεξιά στην κυβέρνηση φόρος στις μεγάλες περιουσίες δεν πρόκειται να επιβληθεί ποτέ