E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΕΣΡ μέχρι την Δευτέρα, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και τον διχασμό, λέει ο Λεβέντης

Δεσμεύτηκε το κόμμα του να συμβάλλει στην λύση του προβλήματος

Δημοσίευση 2/11/2016 | 20:32

ΕΣΡ μέχρι την Δευτέρα, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και τον διχασμό, λέει ο Λεβέντης

Συνέντευξη στο σταθμό της ομογένειας στη Φλόριντα των ΗΠΑ, «Φωνή των Ελλήνων» παραχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές, ενώ αναφέρθηκε και στα της Ελλάδας, λέγοντας πως ευελπιστεί να έχει λήξει μέχρι τη Δευτέρα το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, ειδάλλως η χώρα οδηγείται στο χάος και το διχασμό.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «πάντα η Ελλάδα προσδοκούσε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα. Και τώρα λίγες ημέρες από τις αμερικάνικες εκλογές εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά και ο λαός της Αμερικής να επιλέξει τον επόμενο πρόεδρο του, ο οποίος πρέπει να είναι δημοκρατικός, δεν εννοώ βεβαίως από το δημοκρατικό κόμμα, αλλά στις πράξεις του και στην διοίκηση του κράτους. Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους υποψηφίους που προέρχονται από την ομογένεια και κυρίως στους G. Μπιλιράκη και T. Γκρίς».

Ο κ. Λεβέντης τόνισε ακόμη ότι προσβλέπει η επίσκεψη Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα να έχει θετικό πρόσημο για την χώρα μας. Μάλιστα, είπε πως ο Αμερικανός πρόεδρος μέχρι να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο μπορεί να προωθήσει ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, όπως να πειστεί η Τουρκία και να αλλάξει συμπεριφορά σε σχέση με την Ελλάδα, να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και να ασκεί καλή γειτονία, να βοηθήσουν οι ΗΠΑ στο Κυπριακό για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, καθώς επίσης και για την αλλαγή στάσης των Σκοπίων στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Βεβαίως υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης οι Αμερικανοί παράγοντες επιθυμούν να ρυθμιστεί το δημόσιο χρέος, πρέπει όμως και εμείς να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε, δήλωσε ο Β. Λεβέντης μια ειλικρινή διμερή σχέση με τις ΗΠΑ.

Για το ΕΣΡ, ο κ. Λεβέντης είπε για μια ακόμη φορά πως πρέπει να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα και δεσμεύτηκε το κόμμα του να συμβάλλει στην λύση του προβλήματος μέχρι την Δευτέρα. Δεν μπορεί όπως είπε να ασχολείται μια χώρα αποκλειστικά με την σύσταση του ΕΣΡ την ώρα που ο λαός περνάει δύσκολα και η καθημερινότητα είναι τόσο σκληρή. Εκτιμώ ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχουν γίνει όλα όσα πρέπει για να λυθεί το ζήτημα και να έχουμε νέο ΕΣΡ, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και η κοινωνία σε διχασμό, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξάνθη: Απορριμματοφόρο «βούλιαξε» στην άσφαλτο

Ελλάδα 01.02.2026
Στην Ξάνθη, απορριμματοφόρο όχημα βυθίστηκε στην άσφαλτο, προκαλώντας προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας

Βόλος: Νεαροί πέταξαν και ποδοπάτησαν προϊόντα «Βιολάντα» σε σούπερ μάρκετ ‑ Τρικάκια και συνθήματα

Ελλάδα 01.02.2026
Τρικάκια, συνθήματα και μπισκότα «Βιολάντα» στο πάτωμα

Ζευγάρι μήνυσε κλινική εξωσωματικής για εμφύτευση λάθους εμβρύου

Κόσμος 01.02.2026
Αγωγή κατά κλινικής στο Ορλάντο μετά τη γέννηση παιδιού που δεν είναι βιολογικά δικό τους

Οι γονείς του Αλκη Καμπανού άναψαν κεράκι στη Τούμπα για τους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα 01.02.2026
Με αφορμή την τραγική συγκυρία με τον θάνατο των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ στο τραγικό δυστύχημα, που σημειώθηκε στη Ρουμανία, ο Αριστείδης Καμπανός έστειλε το δικό του μήνυμα

Αντριου ‑ Έπσταϊν: Δεύτερη γυναίκα καταγγέλλει πως την έστειλαν στη Βρετανία γι` αυτόν

Κόσμος 01.02.2026
Το θύμα – που ήταν τότε 20 ετών – οδηγήθηκε στη βασιλική κατοικία Royal Lodge για επαφή με τον Αντριου και μετά ξεναγήθηκε στο Μπάκινγχαμ

Καιρός: Σε εξέλιξη το πρώτο κύμα κακοκαιρίας ‑ Επτά περιοχές σε red code ‑ Μπαράζ κλήσεων στο 112

Καιρός 01.02.2026
Eπτά περιοχές βρίσκονται σε red code, ενώ δεκάδες πολίτες έχουν καλέσει το 112 για βοήθεια, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μέχρι αργά το απόγευμα

Πολύμηνη διαρροή βλέπουν οι ειδικοί πίσω από τη φωτιά στη «Βιολάντα» – Φόβοι για νέα ανάφλεξη και έκρηξη

Ελλάδα 01.02.2026
Η ανακοίνωση της εταιρείας και τα όσα θα γίνουν τις επόμενες ημέρες

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Κόσμος Χτες
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Πολιτισμός Χτες
Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού, αναφέρει ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Καιρός Χτες
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα