E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΕΣΡ μέχρι την Δευτέρα, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και τον διχασμό, λέει ο Λεβέντης

Δεσμεύτηκε το κόμμα του να συμβάλλει στην λύση του προβλήματος

Δημοσίευση 2/11/2016 | 20:32

ΕΣΡ μέχρι την Δευτέρα, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και τον διχασμό, λέει ο Λεβέντης

Συνέντευξη στο σταθμό της ομογένειας στη Φλόριντα των ΗΠΑ, «Φωνή των Ελλήνων» παραχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές, ενώ αναφέρθηκε και στα της Ελλάδας, λέγοντας πως ευελπιστεί να έχει λήξει μέχρι τη Δευτέρα το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, ειδάλλως η χώρα οδηγείται στο χάος και το διχασμό.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «πάντα η Ελλάδα προσδοκούσε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα. Και τώρα λίγες ημέρες από τις αμερικάνικες εκλογές εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά και ο λαός της Αμερικής να επιλέξει τον επόμενο πρόεδρο του, ο οποίος πρέπει να είναι δημοκρατικός, δεν εννοώ βεβαίως από το δημοκρατικό κόμμα, αλλά στις πράξεις του και στην διοίκηση του κράτους. Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους υποψηφίους που προέρχονται από την ομογένεια και κυρίως στους G. Μπιλιράκη και T. Γκρίς».

Ο κ. Λεβέντης τόνισε ακόμη ότι προσβλέπει η επίσκεψη Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα να έχει θετικό πρόσημο για την χώρα μας. Μάλιστα, είπε πως ο Αμερικανός πρόεδρος μέχρι να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο μπορεί να προωθήσει ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, όπως να πειστεί η Τουρκία και να αλλάξει συμπεριφορά σε σχέση με την Ελλάδα, να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και να ασκεί καλή γειτονία, να βοηθήσουν οι ΗΠΑ στο Κυπριακό για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, καθώς επίσης και για την αλλαγή στάσης των Σκοπίων στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Βεβαίως υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης οι Αμερικανοί παράγοντες επιθυμούν να ρυθμιστεί το δημόσιο χρέος, πρέπει όμως και εμείς να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε, δήλωσε ο Β. Λεβέντης μια ειλικρινή διμερή σχέση με τις ΗΠΑ.

Για το ΕΣΡ, ο κ. Λεβέντης είπε για μια ακόμη φορά πως πρέπει να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα και δεσμεύτηκε το κόμμα του να συμβάλλει στην λύση του προβλήματος μέχρι την Δευτέρα. Δεν μπορεί όπως είπε να ασχολείται μια χώρα αποκλειστικά με την σύσταση του ΕΣΡ την ώρα που ο λαός περνάει δύσκολα και η καθημερινότητα είναι τόσο σκληρή. Εκτιμώ ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχουν γίνει όλα όσα πρέπει για να λυθεί το ζήτημα και να έχουμε νέο ΕΣΡ, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και η κοινωνία σε διχασμό, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ απειλεί να ανατινάξει πελώριο κοίτασμα φυσικού αερίου του Ιράν

Κόσμος 19.03.2026
Επιβεβαίωσε μέσω Truth Social ότι η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ έπληξε το κοίτασμα αερίου στη Νότια Παρς

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες, σκόνη και κρύο

Καιρός 19.03.2026
Χιόνια σε ορεινά

Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι IDF επιτέθηκαν σε στόχους του ιρανικού ναυτικού στη Κασπία Θάλασσα

Κόσμος Χτες
Το Ιράν μπορεί να εισάγει εμπορεύματα μέσω βόρειων λιμανιών όπως το Μπαντάρ Ανζάλι

Αίγινα: Το μαρτύριο της σταγόνας περνούν οι κάτοικοι‑ Ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό στο νησί

Κόσμος Χτες
Οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένα νερά

Οι βενζινοπώλες απειλούν με λουκέτο στα πρατήρια εξαιτίας του πλαφόν

Ελλάδα Χτες
Η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την προετοιμασία κινητοποιήσεων

Ταξίδεψε μέχρι την Αλάσκα για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του, αφού πρώτα δολοφόνησε τον πεθερό του

Κόσμος Χτες
Ο 61χρονος Matthew Thomas Becker εντοπίστηκε νεκρός 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός του πεθερού του

Τρόμος στη Νέα Υόρκη για τον μασκοφόρο με μαχαίρι ‑ Επιτέθηκε σε γυναίκα στη μέση του δρόμου

Κόσμος Χτες
Στη δημοσιότητα πλάνα από την απρόκλητη επίθεση - Σε εξέλιξη έρευνες για τον ύποπτο με τη μάσκα σκι

Αγωνία για αγοράκι τριών ετών ‑ Κατάπιε ξυραφάκι

Ελλάδα Χτες
Η ακτινογραφία έδειξε ότι όντως υπήρχε ένα ξυραφάκι στο σώμα του παιδιού - Υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Οι δολοφόνοι του Αλί Λαριτζανί θα «πληρώσουν» σύντομα

Κόσμος Χτες
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως μετά τον διορισμό του στο αξίωμα, την περασμένη εβδομάδα

Ομολόγησε τη δολοφονία influencer o πρώην σύντροφός της

Κόσμος Χτες
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να θάφτηκε ζωντανή μέσα σε βαλίτσα

Πρώην πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ: Το 2018‑2019 τα αιγοπρόβατα στην Κρήτη ήταν περισσότερα από τις μύγες

Ελλάδα Χτες
Ο Ευάγγελος Σημανδράκος κατέθεσε στο δικαστήριο πως σε ολόκληρη τη Θεσσαλία δήλωναν 1,5 εκατομμύριο και στο Ρέθυμνο μόνο, δήλωναν 7,5 εκατομμύρια αιγοπρόβατα

Συντριβή καμπίνας σε χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας, ένας νεκρός

Κόσμος Χτες
Το δυστύχημα έγινε στο χιονοδρομικό κέντρο Ένγκελμπεργ