E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αύριο το επόμενο debate στις ΗΠΑ

Στις 7 το πρωί ώρα Ελλάδας, στο Λας Βέγκας

Δημοσίευση 19/10/2016 | 12:15

Αύριο το επόμενο debate στις ΗΠΑ

Αποφασιστικό προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στη μάχη για τις ψήφους του σώματος των εκλεκτόρων έχει η Χίλαρυ Κλίντον καθώς προηγείται σε αρκετές πολιτείες ώστε να διασφαλίζει άνετα την αναγκαία πλειοψηφία (270) για να επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της SurveyMonkey σε 15 πολιτείες-κλειδιά για λογαριασμό της Washington Post.

Βάσει των δημοσκοπικών αποτελεσμάτων και σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για την πιθανή έκβαση της μάχης σε άλλες πολιτείες, που παραδοσιακά ψηφίζουν το ένα ή το άλλο κόμμα, η υποψήφια των Δημοκρατικών διατηρεί προβάδισμα τεσσάρων ή και περισσότερων ποσοστιαίων μονάδων στις πολιτείες εκείνες που «βγάζουν» 304 εκλέκτορες.

Ο Τραμπ «ζεσταίνει τις μηχανές του» για την αναμέτρηση στην «Πόλη της Αμαρτίας»...

Τα αποτελέσματα αυτά υπογραμμίζουν τη σημασία που έχει για τον Τραμπ το τελευταίο debate στο Λας Βέγκας (στις 9 το βράδυ σήμερα τοπική ώρα, στις 7 αύριο το πρωί ώρα Ελλάδος) με την αντίπαλό του, η οποία προηγείται έως και 7% στο μέσο όρο των δημοσκοπήσεων της Huffington Post και της RealClearPolitics και 4% στην πιο πρόσφατη πανεθνική δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Η πιθανότητα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών να επιχειρήσει να αφήσει πίσω του την οργισμένη ρητορική των τελευταίων προεκλογικών του εμφανίσεων σίγουρα υπάρχει. Αλλά ουδείς πιστεύει κάτι τέτοιο. Κι ο λόγος είναι προφανής. Ο Τραμπ έχει αυτοπροσδιοριστεί από το στυλ του και χωρίς αυτό θα έμοιαζε με υποψήφιο που δεν έχει τίποτε ουσιαστικό να πει.

Όμως αυτό το στυλ τον έχει οδηγήσει στο σημείο που φοβόντουσαν ότι τελικά θα έφθανε πολλά ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικανών, όπως ο πρόεδρος της Βουλής, Πωλ Ράιαν κι ο γερουσιαστής Τζον Μακέην.

Ο Τραμπ πετάει βολές εναντίον τους, ξεσπαθώνει κατά των ΜΜΕ, ακόμη και κατά των αρχών που εποπτεύουν την εκλογική διαδικασία απευθυνόμενος κυρίως στους φανατικούς υποστηρικτές του κι όχι στις ομάδες εκείνες των ψηφοφόρων που θα έπρεπε να προσελκύσει.

Αλλά και ως προς την πλειοψηφία του εκλογικού κόμματος ο Τραμπ δίνει την εντύπωση ότι φοβάται μήπως τον «πουλήσουν»... «Μα καλά, δεν βλέπουν ότι τον καταδιώκει το σύστημα;» μοιάζει να λέει... Κι έτσι η οργή του αυξάνεται...

Στελέχη της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, , που υποστηρίζουν τον Τραμπ, όπως η Νταϊάνα Όροκ στη Νεβάδα, θεωρούν ότι η οξεία αντιπαράθεση με την Χίλαρυ είναι ίσως μονόδρομος για τη νίκη. Διότι σε περίπτωση ήττας, προβλέπουν «θάνατο» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τουλάχιστον στη σημερινή του μορφή... Φυσικά ελπίζουν σε μια σαρωτική νίκη -όπως κι οι περισσότεροι οπαδοί του εκκεντρικού μεγιστάνα-. Όμως οι πιθανότητες να συμβεί αυτό ολοένα και λιγοστεύουν, σύμφωνα με άλλους κομματικούς εταίρους, που παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις σφυγμομετρήσεις.

Ουδεμία διάθεση συμβιβασμού

Κανένα στρατόπεδο δεν εμπιστεύεται το άλλο. Η εκστρατεία του Τραμπ βασίζεται στο μότο ότι «ο συμβιβασμός είναι βρώμικη λέξη» κι ότι ο στόχος είναι να κλείνουν οι συμφωνίες χωρίς παραχωρήσεις.

Στο αντίπαλον κέρας εμφανίζονται απογοητευμένοι που δεν έχει σωριαστεί ακόμη νεκρός στο έδαφος ο «κακός δράκος», όπως περιγράφει η Χίλαρυ τον Τραμπ – τον πιο διχαστικό υποψήφιο που ανέδειξαν οι Ρεπουμπλικανοί εδώ και δεκαετίες.

Ο τελευταίος πάλι βλέπει τα περιθώρια αντίδρασής του να στενεύουν και ελπίζει σε μια απροσδόκητη εξέλιξη, όπως θα ήταν τυχόν αρνητικές αποκαλύψεις από τη Wikileaks για την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ως εκ τούτου «η τελευταία προεδρική τηλεμαχία αναμένεται να είναι εξίσου δραματική όσο κι οι μεγάλοι πυγμαχικοί αγώνες, που συνέβαλαν στη φήμη του Λας Βέγκας», όπως σχολιάζει ο Τζέημς Νότι στο Radio 4 News.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αχαΐα: Ανατίναξαν ΑΤΜ σε σούπερ μάρκετ στην Οβρυά

Ελλάδα 07.05.2024
Αρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν

Με αυτοκίνητα, ΚΤΕΛ και πλοία επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα

Ελλάδα 07.05.2024
Υπολογίζεται πως είχαν φύγει πάνω από 700.000 ΙΧ

Γάζα: Η Χαμάς δηλώνει ότι δέχεται τους όρους για κατάπαυση πυρός

Κόσμος Χτες
Ο Χανίγιε ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου για την αποδοχή της πρότασής τους

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένη η κίνηση στα διόδια των Εθνικών Οδών

Ελλάδα Χτες
Μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να επιστρέψουν στην Αττική περίπου 400.000 οχήματα

Ποια καταστήματα είναι ανοικτά Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα – Πότε θα λειτουργήσουν οι τράπεζες

Ελλάδα Χτες
Εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ δεν θα λειτουργήσουν

Παραλίγο τραγωδία στην Καλαμάτα ‑ Έπεσε ναυτική φωτοβολίδα σπίτι τους, τραυματίστηκαν πατέρας και κόρη

Ελλάδα Χτες
Η οικογένεια ετοιμαζόταν για το γιορτινό τραπέζι του Πασχα, όταν έπεσε στον κήπο η αδέσποτη φωτοβολίδα

Επιτέθηκε και χτύπησε τη μητέρα του ο μεγάλος γιος του Νίκολας Κέιτζ

Ελλάδα Χτες
Ο Weston Cage αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ψυχολογικά προβλήματα

Αφησε την τελευταία του πνοή πάνω στο τιμόνι, μετά το πασχαλινό τραπέζι

Ελλάδα Χτες
Οδηγοί διερχόμενων αυτοκινήτων έσπευσαν σε βοήθεια και κάλεσαν το ΕΚΑΒ