E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από τον βιασμό της φοιτήτριας στο ΑΠΘ

Υπό την απειλή σπασμένου μπουκαλιού η αποτρόπαια πράξη

Δημοσίευση 5/10/2016 | 08:17

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από τον βιασμό της φοιτήτριας στο ΑΠΘ

Ενα αποτύπωμα που βρέθηκε σε μια υδρορροή έριξε στα χέρια της Αστυνομίας τους δράστες της σοκαριστικής επίθεσης σε βάρος της 23χρονης κοπέλας και του εξαναγκασμού της σε σεξουαλικές πράξεις, τα ξημερώματα της Κυριακής εντός των χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις δράστες, που ήταν καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία και την Αλγερία, αλλά... αγνώστου διαμονής, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες σε διαμέρισμα στην Τούμπα. Παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα με την κατηγορία του βιασμού, αλλά και της εμπορίας ναρκωτικών, για την οποία κατηγορούνται και άλλοι τέσσερις μετανάστες που βρέθηκαν στο ίδιο διαμέρισμα να κατέχουν δύο κιλά χασίς, χρήματα από εμπορία ναρκωτικών και κλοπιμαία.

Η πρωτοφανής επίθεση, που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, έγινε στους εξωτερικούς χώρους του ΑΠΘ, κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 23χρονη, που βρισκόταν εκεί με έναν 20χρονο φίλο της, συμμετέχοντας σε ένα πάρτι, δέχτηκαν την επίθεση των τριών ατόμων, οι οποίοι με τη χρήση βίας και με την απειλή ενός σπασμένου μπουκαλιού τους άρπαξαν 30 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι δράστες ακινητοποίησαν την κοπέλα και με τη χρήση βίας την εξανάγκασαν να προβεί διαδοχικά σε ασελγείς πράξεις προς αυτούς, την ώρα που ο 20χρονος φίλος της διέφευγε τρέχοντας για να αναζητήσει βοήθεια. Με το τηλέφωνο που ζήτησε από έναν περαστικό κάλεσε την Αστυνομία.

Η 23χρονη σε κατάσταση σοκ περιέγραψε στους αστυνομικούς τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των τριών νεαρών, ενώ έδωσε και μια περιγραφή των χαρακτηριστικών των προσώπων, της σωματοδομής, των ρούχων που φορούσαν και της εθνικότητάς τους. Την περιοχή της επίθεσης ερεύνησε εξονυχιστικά αναζητώντας στοιχεία κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που βρήκε ένα παλαμικό αποτύπωμα πάνω σε μια μεταλλική υδρορροή πανεπιστημιακού κτιρίου. Ζητήθηκε να συγκριθεί επειγόντως μόνο με τα αποτυπώματα Αράβων (σ.σ. τα θύματα της επίθεσης είχαν πει πως επρόκειτο για άτομα αραβικής καταγωγής), προκειμένου να βγουν άμεσα αποτελέσματα, και όπως προέκυψε ανήκαν σε έναν 27χρονο μετανάστη, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.

Το συγκεκριμένο άτομο ήταν αγνώστου διαμονής, αλλά και εθνικότητας, καθώς δηλώνει Σύρος, αλλά πιθανολογείται πως είναι αλγερινής καταγωγής, ενώ έχει φιλοξενηθεί για ένα διάστημα στη δομή φιλοξενίας της πρώην Softex στην περιοχή του Κορδελιού. Η 23χρονη τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα από φωτογραφία που της έδειξαν οι αστυνομικοί και έπειτα από ένα μπαράζ αναζητήσεων σε σπίτια σε διάφορες περιοχές εντοπίστηκε το διαμέρισμα όπου διέμενε.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι τρεις δράστες της επίθεσης στο ΑΠΘ, όπου πιθανολογείται ότι είχαν πάει για να πουλήσουν ναρκωτικά. Πρόκειται για τον 27χρονο σεσημασμένο, έναν 17χρονο Σύρο και έναν 20χρονο Αλγερινό, οι οποίοι παραπέμφθηκαν με την κατηγορία του βιασμού και της εμπορίας ναρκωτικών, ενώ μόνο τη δεύτερη κατηγορία αντιμετωπίζουν οι άλλοι τέσσερις - ένας ακόμη Σύρος, δύο Αλγερινοί και ένας από τη Δυτική Σαχάρα.

Η 23χρονη κοπέλα, που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, δέχτηκε υποστήριξη από ψυχολόγο της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονταν επίσημα από τις αστυνομικές πηγές, είχε προσφέρει βοήθεια προς τους πρόσφυγες, που φιλοξενούνται σε δομές της Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ο φόβος κυριαρχεί, παραωρίμασε το αντράκι μου» λέει η μητέρα του μικρού Νικόλα που νίκησε τον καρκίνο

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ο μικρός Νικόλας δέχθηκε την ερώτηση της μητέρας του σχετικά με το τι θα κάνει από δω και πέρα με τον πιτσιρικά να εξομολογείται πως θέλει... να φάει ελεύθερα

Ξέσπασμα του Χέιζ Ντέβις στα social media: Η φωτογραφία του Γιαννακόπουλου και το «κάποιοι να προσέχουν τι λένε»

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Ο άσος του Παναθηναϊκού ανέβασε μια μεγάλη συλλογή με φωτογραφίες και βίντεο - Τα μαθήματα ελληνικών, το σχόλιο για τα ταξίδια του και τα γνωμικά

Γυναίκα κακοποίησε βάναυσα τη σκυλίτσα που πέθανε στη Σάμο, είχε κατάγματα στο κρανίο, τη γνάθο και τη λεκάνη

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ο σκύλος είχε βρεθεί φρικτά κακοποιημένος στις 23 Απριλίου

Έρχονται αλλαγές στα κινητά τηλέφωνα από 1η Ιουνίου ‑ Τι θα ισχύσει

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Η ΕΕ προχωρά σε απλοποίηση της διαδικασίας μεταφοράς δεδομένων μεταξύ συσκευών Apple και Android

Επεισόδια ανάμεσα σε αγρότες και δυνάμεις των ΜΑΤ στις Σέρρες

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Έπεσαν και χημικά κατά τις συγκρούσεις στο τελωνείο του Προμαχώνα

Οπαδοί έβαλαν φωτιά στο πρωθυπουργικό γραφείο της Λιβύης μετά από αμφισβητούμενο πέναλτι

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Βίντεο από κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν στιγμές πανικού, πυροβολισμούς και τραυματίες να μεταφέρονται με ασθενοφόρα

Έσβησαν τα φουγάρα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη ‑ Αγωνία για εργαζόμενους, τηλεθέρμανση

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ύστερα από 42 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, το λιγνιτικό εργοστάσιο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη ανέστειλε σήμερα τις εργασίες του

Καμπανάκι! Πρόστιμο 350 ευρώ για χιλιάδες οδηγούς ‑ Το χαρτί που πρέπει να έχετε πάντα στο αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Η ισχύουσα νομοθεσία για την κυκλοφορία των οχημάτων δεν περιορίζεται μόνο στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς

Μαρία Καρυστιανού: Κατέθεσε για Καραμανλή ‑ Έτοιμη για την ίδρυση του νέου κόμματος

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Η ίδρυση του νέου κόμματος αναμένεται να γίνει την Δευτέρα 18 Μαΐου

Έμπολα: Νέος συναγερμός στο Κονγκό – Ξέσπασε επιδημία με 65 νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Τα συνολικά στοιχεία που έδωσαν οι υγειονομικές αρχές σκιαγραφούν μια κρίσιμη εικόνα: μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περίπου 246 ύποπτα κρούσματα

Νέα ανάλυση DNA του Χριστόφορου Κολόμβου αποκαλύπτει την αλήθεια για την καταγωγή του

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Για αιώνες, οι ιστορικοί πίστευαν ότι ο Κολόμβος γεννήθηκε στη Γένοβα της Ιταλίας, προερχόμενος από ταπεινή οικογένεια, πριν καταφέρει να πείσει τους Καθολικούς Μονάρχες να χρηματοδοτήσουν αυτό που πολλοί θεωρούσαν ένα αδύνατο ταξίδι πέρα από τον Ατλαντικό

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το πτώμα του 54χρονου ‑ Τον σκότωσαν και τον πέταξαν στον Λουδία ποταμό

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ο άνδρας φέρεται να έπεσε θύμα δολοφονίας με πυροβολισμό, ενώ για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ήδη δύο άτομα