E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Κλίντον προηγείται στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντας

Αυξάνονται οι πιθανότητές της να συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό εκλεκτόρων

Δημοσίευση 26/9/2016 | 22:39

Η Κλίντον προηγείται στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντας

Η Χίλαρι Κλίντον προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντας, ενισχύοντας τη θέση της στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, λίγες ώρες πριν από την πρώτη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων.

Αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, η Κλίντον θα προηγείτο του Τραμπ στο Εκλεκτορικό Κολέγιο με 259 ψήφους έναντι 191 και θα είχε 88% πιθανότητες να φτάσει στους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση «States of the Nation».

Η έρευνα αυτή βασίζεται σε εβδομαδιαίες, διαδικτυακές δημοσκοπήσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 15.000 Αμερικανοί και υπολογίζει τον αριθμό των εκλεκτόρων ανά Πολιτεία.

Το αποτέλεσμα δείχνει σημαντική άνοδο για την Κλίντον μετά από πολλές εβδομάδες. Στην προηγούμενη έρευνα, στις 16 Σεπτεμβρίου, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε πιθανότητες 61% να εκλεγεί με διαφορά 14 ψήφων στο Εκλεκτορικό Κολέγιο. Την διαφορά κάνει πλέον η Φλόριντα με τους 29 εκλέκτορές της που, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πηγαίνουν στην Κλίντον. Σε ποσοστά, η Κλίντον συγκεντρώνει στη Φλόριντα 49% έναντι 45% του Τραμπ.

Ο εκκεντρικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος χάνει έδαφος και στο Νέο Μεξικό, όπου συγκεντρώνει ποσοστό 38% έναντι 47% για την Κλίντον. Στο Κολοράντο και τη Νεβάδα, που τις θεωρούσε «σίγουρες», τώρα φαίνεται ότι θα δοθεί μάχη στήθος με στήθος. Αυτές οι Πολιτείες όλες μαζί δίνουν 20 εκλέκτορες. Από την άλλη, τα ποσοστά της Κλίντον υποχωρούν στο Όρεγκον και το Γουισκόνσιν (17 εκλέκτορες και οι δύο μαζί) όπου είναι αδύνατον να γίνει ακριβής πρόβλεψη για το αποτέλεσμα.

Εκτιμάται ότι την πρώτη τηλεμαχία θα παρακολουθήσουν 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Δεν είναι βέβαιο ωστόσο ότι το υψηλό ενδιαφέρον των τηλεθεατών θα μεταφραστεί και σε μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, η υψηλή συμμετοχή θα ευνοούσε την Κλίντον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Facebook «πρόδωσε» αρχαιοκάπηλο στα Κύθηρα: Πουλούσε θησαυρούς online

Ελλάδα Χτες
Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα και όστρακα μινωικής εποχής

Το τελεσίγραφο της Βασίλισσας Ελισάβετ στον Χάρι και η τελευταία επιθυμία πριν ξεψυχήσει

Κόσμος Χτες
Ο Χάρι ήθελε να συζητήσει με τη Βασίλισσα μια «ενδιάμεση» λύση

Βρετανία: Η σοκαριστική ανακάλυψη 250 σκύλων που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες κλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν υπέφεραν άλλο την κατάσταση

Ραζβάν Λουτσέσκου: Δίπλα στο φέρετρο του πατέρα του για πάνω από 24 ώρες

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεν έχει φύγει ούτε για μια στιγμή και σφίγγει το χέρι σε όλους όσους έχουν περάσει από εκεί και υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 10.000

Ο Diddy στο Εφετείο: Πώς προσπαθεί να μειώσει την ποινή του

Κόσμος Χτες
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο ράπερ αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 15 Απριλίου 2028

Με χαμηλές ταχύτητες η πασχαλινή έξοδος: Ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς

Ελλάδα Χτες
49.414 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 37.687 προς Λαμία

Κορυφαίος γιατρός καταρρέει, όταν κρίνεται ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσπάθησε να σπρώξει τη σύζυγό του από γκρεμό

Κόσμος Χτες
Ο Κόνιγκ είχε καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας της συζύγου του, προκειμένου να αποφύγει το διαζύγιο

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: «Όχι» της Αστυνομίας σε ΠΑΟΚ κι ΟΦΗ για κατάργηση των «νεκρών» ζωνών

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Αστυνομία απέρριψε το αίτημα ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για τις «νεκρές» ζώνες κι ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό με περιορισμένη παρουσία κόσμου.

«Μεγάλης κλίμακας συσκότιση»‑ Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε ηλεκτρομαγνητικά όπλα και βόμβες άνθρακα

Κόσμος Χτες
Πολύ ανησυχητικό το δημοσίευμα του Bloomberg για τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας

Υπουργός Αμυνας Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ εκλιπαρεί για κατάπαυση πυρός

Κόσμος Χτες
200 νεκροί κατά τις χθεσινές επιθέσεις

Fuel Pass: «Έσπασε» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αιτήσεων ‑ Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Ελλάδα Χτες
Από Μεγάλη Παρασκευή η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις χωρίς τη ρύθμιση για το ΑΦΜ

Πρόεδρος Ιράν: Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο Λίβανο

Κόσμος Χτες
Μήνυμα του προέδρου του Ιράν - «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το Λίβανο»