E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σπίρτζης: Μόνο ο Ιησούς Χριστός θα αγόραζε χρεωμένες ΔΕΚΟ!

Μεταφέρουν ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο

Δημοσίευση 26/9/2016 | 17:34

Σπίρτζης: Μόνο ο Ιησούς Χριστός θα αγόραζε χρεωμένες ΔΕΚΟ!

Να κάνει το «μαύρο-άσπρο» επιχειρεί η κυβέρνηση στην Βουλή, κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, που προωθεί νέα επώδυνα μέτρα για τους ασφαλισμένους και εντάσσει στον προθάλαμο των αποκρατικοποιήσεων άλλες έξι ΔΕΚΟ. Είναι ενδεικτικό, ότι ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης επικαλέστηκε τα χρέη των ΔΕΚΟ, προκειμένου να πείσει φορείς και αντιπολίτευση, ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν. Ακολούθως ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος υποστήριξε ότι δεν αλλάζει η βάση υπολογισμού των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες για να προσθέσει στην συνέχεια «το μόνου που άλλαξε είναι η εισφορά για την υγεία. Πρόκειται για 11 ευρώ παραπάνω εισφορά και φτάνει στα 30 ευρώ».

Σπίρτζης: Μόνο ο Ιησούς Χριστός θα αγόραζε τις χρεωμένες ΔΕΚΟ!

«Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Με τους κανόνες της αγοράς που επικαλείται η νεοφιλελεύθερη πτέρυγα της Βουλής κι όσες την αβαντάρουν, δεν μπορεί να υπάρξει ιδιώτης να αγοράσει εταιρεία που έχει 800 εκατ. ευρώ δάνεια και δεν έχει περιουσία αλλά πολλά εκατομμύρια διεκδικήσεις, εκτός αν κατέβει ο Ιησούς Χριστός να την αγοράσει» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπιρτζης. Ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε «Ποιο είναι το χρέος των Κτιριακών Υποδομών και οι υποχρεώσεις από τα προηγούμενα χρόνια; Ποιο το χρέος στην ΕΚΤ; Να μας πείτε για να δούμε πώς μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί. Δεν μπορεί ένας φορέας με μεγάλο χρέος να πάει για ιδιωτικοποίηση. Το ίδιο ισχύει και για την Αττικό Μετρό. Δεν υπάρχει θέμα διασφάλισης εργαζομένων. Θα σας απαντήσει και ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Βερναρδάκης που ετοιμάζει σχετικό νομοσχέδιο»

Σκουρλέτης: Η μεταφορά στο Υπέρ-Ταμείο δεν σημαίνει... ντε και καλά ότι η επιχείρηση θα πουληθεί

Στο γνωστό κλίμα της... αμφιθυμίας και των παλινωδιών κινήθηκε και ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος ζήτησε να λάβει το λόγο για να πει ότι μπορεί οι έξι κρατικές ΔΕΚΟ - πρόκειται για τις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ και Αττικό Μέτρο- να μεταφέρονται στο Υπέρ-Ταμείο αποκρατικοποίησεων, ωστόσο, αυτό κατά τον κ. Σκουρλέτη δεν σημαίνει ότι θα ιδιωτικοποιηθούν κιόλας! «Να διευκρινίσω κάτι: Μην θεωρείτε δεδομένο αυτό που προπαγανδιστικά ακούγεται από την αντιπολίτευση ότι η μεταφορά στο υπερταμείο σημαίνει ιδιωτικοποίηση. Η αντιπολίτευση δεν έχει επιλέξει τη συνεννόηση αλλά την υπονόμευση. Δεν γίνεται η συζήτηση όταν ταυτίζεται η μεταφορά. Για τις ιδιωτικοποιήσεις υπάρχει το ΤΑΙΠΕΔ που στην σύστασή του έχει ιδιωτικοποιήσεις» είπε ο κ. Σκουρλέτης.
Μανιάτης: Δεν τρώμε σανό!

«Μετά από όσα έχουμε δει διαπιστώνεται ότι εδώ μέσα δεν έχει σημασία τι λέει στα λόγια ο κάθε υπουργός. Το κείμενο έχει σημασία. Δεν τρώει σανό κανείς» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης σε όσα είπαν οι υπουργοί περι ιδιωτικοποιήσεων.

Σφυροκόπημα από φορείς

Νωρίτερα, κατά την συζήτηση του σχετικού πολυνομοσχεδίου στην Βουλή οι εκπρόσωποι των αρμόδιων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων εξαπέλυσαν σφοδρό σφυροκόπημα για τα νέα επώδυνα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση. Τα πυρά συγκεντρώνουν οι διατάξεις που περνούν άλλες έξι ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΔΕΗ,ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό) και οι ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας που ακυρώνουν τις όποιες θετικές πρόνοιες του πρόσφατου ασφαλιστικού.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μανώλης Δανδουλάκης πρόεδρος του σωματείων εργαζομένων της εταιρείας Κτιριακών Υποδομών χαρακτήρισε «εγκληματική» την ένταξη στο Υπερταμείο «της εταιρείας που κατασκευάζει σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια και άλλα δημόσια κτίρια… Βάζουν σε ένα τσουβάλι όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής είπε ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος «αυτοδιασύρεται και ακυρώνεται ξεψηφίζοντας διατάξεις που ο ίδιος έφερε πριν από λίγους μήνες» ενώ ο πρόεδρος της ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Λάμπρος Αδάμος σημείωσε ότι «ο κ. Κατρούγκαλος έλεγε ότι θα τα πάρει από τους πλούσιους για να τα δώσει στους αδύναμους. Δεν ισχύει. Έρχεται να αποσύρει ότι θετικό υπήρχε για τους νέους δικηγόρους και ελεύθερους επαγγελματίες. Επιβάλει κάθετη φτωχοποίηση».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ Ι. Σινιόρης εξήγησε ότι αν και το πλειοψηφικό πακέτο μένει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου θα περάσει στον ιδιώτη το μάνατζμεντ με αποτέλεσμα «να έχουμε αύξηση τιμολογίων».

Ο νομικός σύμβουλος του Σωματείου τουριστικών καταλυμάτων Αντωνης Μεγγούλης υποστήριξε ότι η μεταφορά στον ΟΑΕΕ από τον ΟΓΑ των ιδιοκτητών μικρών καταλυμάτων σε περιοχές με κάτωβ τους 2.000 κατοίκους τους οδηγεί στο «λουκέτο». «Δεν πρέπει να γίνει η ένταξη στο υπερταμείο» προειδοποίησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Αττικό Μετρό Γιώργος Κανάρης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης είπε ότι υποστήριξε ότι η κυβέρνηση – παρά τα όσα λέει – οδηγεί τις ΔΕΚΟ σε ιδιωτικοποίηση και πρόσθεσε «Το ΤΑΙΠΕΔ που έχει το 17% της ΔΕΗ θα προχωρήσει στην πώλησή του; Το λέω αυτό γιατί άλλα λέει ο κ. Σκουρλέτης και άλλα ο κ. Πιτσιόρλας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πράκτορες της Μοσάντ τηλεφωνούν σε αξιωματούχους του καθεστώτος: «Είσαι ο επόμενος, πρόσεχε»

Κόσμος 19.03.2026
Το επίπεδο διείσδυσης είναι τόσο μεγάλο που πλέον επικοινωνούν τηλεφωνικά με στρατιωτικούς ηγέτες και τους προειδοποιούν ότι βρίσκονται ήδη σε «μαύρη λίστα»

Βόλος: Απατεώνας Ρομά παρίστανε τον γιατρό ‑ Πιάστηκε με 10.000 ευρώ στα χέρια

Ελλάδα 19.03.2026
Tηλεφώνησε σε γυναίκα και της είπε ότι είναι γιατρός, η κόρης της έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και έπρεπε να μπει επειγόντως στο χειρουργείο

Καλαμαριά: Απολογείται σήμερα ο 19χρονος φίλος του Κλεομένη

Ελλάδα 19.03.2026
Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος προσήλθε αυτοβούλως στα δικαστήρια για να καταθέσει για το αιματηρό συμβάν

Ανοδο στη χρήση κοκαΐνης δείχνουν τα λύματα στην Αττική ‑ Για πρώτη φορά καταγράφεται κεταμίνη

Ελλάδα 19.03.2026
Τις τάσεις στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών για το 2025 αποκαλύπτει η ανάλυση των λυμάτων

Βενζινάδικα: Πού έχουν ξεκινήσει απεργίες διαρκείας ‑ Τα δεδομένα για τους πρατηριούχους της Αττικής

Ελλάδα 19.03.2026
Σήμερα, επίκειται η συνάντηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος με τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για το κυκλοφοριακό «έμφραγμα»: Στόχος η μείωση μετακινήσεων κατά 25%

Ελλάδα 19.03.2026
Την βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει το νέο σχέδιο της αστυνομίας. Τι προβλέπει και πότε τίθεται σε εφαρμογή.

Πέθανε η διάσημη γάτα της Ακρόπολης, Λουκία, σε ηλικία 17 ετών

Ελλάδα 19.03.2026
Η γνωστή και αγαπητή σε όσους βρίσκονταν πέριξ του Αρχαίου Θεάτρου του Διονύσου, γάτα Λουκία, πέθανε σε ηλικία 17 ετών.

Πατήσια: Συνελήφθη γνωστός τράπερ μετά από καταδίωξη

Ελλάδα 19.03.2026
Eχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές

Ο Τραμπ απειλεί να ανατινάξει πελώριο κοίτασμα φυσικού αερίου του Ιράν

Κόσμος 19.03.2026
Επιβεβαίωσε μέσω Truth Social ότι η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ έπληξε το κοίτασμα αερίου στη Νότια Παρς