E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι σειρές που πρέπει να δεις το φθινόπωρο από τους συντάκτες του E‑Daily.gr

Και καλές προβολές

Δημοσίευση 19/9/2016 | 00:20

Οι σειρές που πρέπει να δεις το φθινόπωρο από τους συντάκτες του E‑Daily.gr

Τα βράδια που σε βρίσκουν στο σπίτι, μια καλογυρισμένη σειρά είναι ό,τι πρέπει για να σου κάνει παρέα. Είτε ξεκινούν τώρα, είτε ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες, τα παρακάτω τηλεοπτικά διαμάντια θα σας εντυπωσιάσουν. Θρίλερ, μιούζικαλ, επιστημονικής φαντασίας, κοινωνικά.

Η συντακτική ομάδα του E-Daily.gr είδε και αποφάσισε. Αν δεν έχεις δει τις παρακάτω σειρές, ήρθε η ώρα.

Narcos 

Το story είναι λίγο πολύ γνωστό. Πιασάρικο από μόνο του και ικανό να προσελκύσει ένα ευρύ κοινό. Τί γίνεται όμως όταν θέλεις να δημιουργήσεις μια σειρά που θα ικανοποιήσει και τον πιο δύσκολο και απαιτητικό θεατή; Τότε μετατρέπεις την ιστορία του πιο επικίνδυνου βαρόνου ναρκωτικών της ιστορίας, σε ένα ανθρωποκυνηγητό που συναντάς μόνο σε χολιγουντιανές παραγωγές της μεγάλης οθόνης. αποφεύγοντας τους εύκολους εντυπωσιασμούς και την άσκοπη χρήση βίας ή σκηνών δράσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Η ωμή βία έκανε έντονη την παρουσία της στον πρώτο κύκλο προκειμένου να χτιστεί το προφίλ του αδίστακτου πρωταγωνιστή. Η σειρά εστιάζει έντονα στην ψυχολογία, την παράνοια, τον τρόμο που σκορπάει ακόμα και με ένα του βλέμμα, την επιβλητική παρουσία του στο χώρο, τον μύθο που δημιούργησε γύρω από το όνομα του, ακόμα και την ευαισθησία του Pablo Escobar απέναντι σε ορισμένες καταστάσεις.

O πρωταγωνιστής Wagner Moura, μπορεί εμφανισιακά να μην αποτελεί την πιο πιστή αναπαράσταση του Escobar, όμως καταφέρνει με χαρακτηριστική άνεση να δώσει στη σειρά όλα τα παραπάνω που αναφέραμε. 

Nίκος

Westworld

 

Το Westworld είναι μια επερχόμενη τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από τον Jonathan Nolan για το HBO, το καλωδιακό δίκτυο που έχει προβάλει μερικές από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών όπως τα The Wire, Game of Thrones, The Sopranos και Deadwood.

Η σειρά βασίζεται στην ομότιτλη ταινία του 1973, η οποία γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Αμερικανό συγγραφέα Michael Crichton, με πρωταγωνιστή έναν από τούς μεγαλύτερους σταρ του 70, τον Γιουλ Μπρίνερ. Η σειρά θεωρείται ως μια από τις πιο αναμενόμενες λόγου του εκπληκτικού του καστ, που περιλαμβάνει τους Άντονι Χόπκινς και Εντ Χάρις και λόγω του ότι ο παραγωγός της σειράς είναι ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς (και όχι Αμπραμς).

Τι είναι όμως το Westworld; Οι δημιουργοί του το περιγράφουν ως "μια σκοτεινή Οδύσσεια για την αυγή της τεχνητής νοημοσύνης και το μέλλον της αμαρτίας " και αφηγείται την ιστορία ενός φουτουριστικού θεματικού πάρκου που ονομάζεται Westworld όπου κάθε επισκέπτης μπορεί να βιώσει την προσωπική του περιπέτεια σε όποια εποχή θέλει. Ιππότης στο μεσαίωνα; Παράνομος στην Άγρια Δύση; Το πάρκο μπορεί να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα...μέχρι όλα να αλλάξουν και το όνειρο να γίνει ένας πραγματικός, ζωντανός, εφιάλτης. Το τρέιλερ της σειράς μας προετοιμάζει για ένα πραγματικά σκοτεινό και ατμοσφαιρικό δράμα που ανυπομονούμε να δούμε! Η σειρά κάνει την πρεμιέρα της στις 2 Οκτωβρίου!

Γιώργος

Okkupert (Occupied)

Ο πλανήτης κινδυνεύει από μια περιβαλλοντική κρίση, τα αποθέματα ενεργειακών πηγών εξαντλούνται, ο δυνατός πιέζει τον αδύνατο. Σου θυμίζει κάτι; Αν ναι, τότε ξεκίνα να παρακολουθείς το Occupied. Προσπέρασε τη δύσκολη γλώσσα των Νορβηγών και απόλαυσε μια καλογυρισμένη σειρά, με εξαιρετικό σενάριο και συνεχείς ανατροπές.

Οι Σκανδιναβοί πιίσω από τις κάμερες, κάνουν θαύματα. Ξέρουν να κρατούν το ενδιαφέρον του θεατή, και το Occupied επιβεβαιώνει το κανόνα, που θέλει τους Νορβηγούς να γράφουν ανατρεπτικά σενάρια.

Κάθε επεισόδιο και ένα ηθικό δίλλημα. Κάθε ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με τον ευατό του, και με τις αποφάσεις του. Κάθε απόφαση επηρεάζει εκατομμύρια κόσμου. Θα επηρεάσει και σένα. Στο τέλος κάθε επεισοδίου θα σκέφτεσαι τι θα έκανες εσυ στη θέση τους. Σου δίνω ένα ακόμη λόγο να τη δεις: Η σειρά έχει τόση επιρροή στη σκέψη σου, που προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Νορβηγίας.

Ιωάννης

Stranger Things

Αν είσαι από τους τύπους που μετά την προβολή ενός θρίλερ φοβάσαι να πας μόνος σου στο διπλανό δωμάτιο, τότε μην την δεις. Αν θες όμως να κάνεις υπέρβαση για μια φορά, τότε αυτή τη σειρά πρέπει να την βάλεις στη λίστα. Γιατί; Γιατί συνδιάζει όσα αγαπάμε και νοσταλγούμε (εκτός από το τέρας, αυτό δεν θέλουμε να το συναντήσουμε ποτέ). Long story short, τέσσερα αγόρια σε μια σκοτεινή κωμόπολη στην Αμερική ψάχνουν να βρουν τι υπάρχει πέρα από όσα γνωρίζουμε - ένας άλλος κόσμος, μια παράλληλη διάσταση. Ένας εξ αυτών θα εξαφανιστεί και μια μεγάλη επιχείρηση θα ξεκινήσει από την αστυνομία για τον εντοπισμό του, ενώ την ίδια ώρα ένα μυστηριώδες κορίτσι με υπερφυσικές ικανότητες θα αλλάξει τη ζωή όλων.

Βουτιά στην αισθητική των 80s, αναφορές σε δεκάδες ταινίες που είδαμε όλοι όταν είμασταν μικροί, soundtrack που θα ακους και στο γραφείο, ανατροπές, ρομάντσο (λίγο), άγχος (πολύ). Αν το συνδιάσεις δε και με το πολύ πετυχημένο social media promo και όλα τα παιχνίδια που έχουν βγει για να προμοτάρουν το σήριαλ, μιλάμε για την ποπ σειρά της χρονιάς σε όλα τα επίπεδα. Ξεκίνησε το καλοκαίρι, και συνεχίζεται με τη δεύτερη σεζόν. Μην χάσετε ούτε επεισόδιο.

Δέσποινα

The Get Down

[Όλο το κομμάτι γράφτηκε υπό τους ήχους των The Adventures Of Grandmaster Flash On The Wheels Of Steel, Superappin' και Freedom που αποτελούν τις πρώτες δημιουργίες του Hip-Hop/Dj icon Grandmaster Flash]

Υπάρχουν πολλές τηλεοπτικές ιστορίες για τη γέννηση της τζαζ, την αρχή του rock n 'roll, την επιτυχία της disco, αλλά σχεδόν καμία για την αυγή του hip-hop στο Bronx της Νέας Υόρκης. Το The Get Down ήρθε για να καλύψει αυτό το κενό και για να ανακηρυχθεί η καλύτερη μιούζικαλ σειρά όλων τον εποχών, αφήνοντας πίσω του το Glee να τρώει την σκόνη του. Η σειρά μας ταξιδεύει στο νότιο Bronx στα τέλη της δεκαετίας του 70 και μπλέκει την μουσική με τον έρωτα, την έξαρση της εγκληματικότητας τα στερεότυπα και την γέννηση νέων ιδεών μέσα στην καρδιά του γκέτο! Το όλο εγχείρημα είναι ένα προσωπικό πρότζεκτ του σκηνοθέτη Baz Luhrmann το οποίο ετοίμαζε για πάνω από 10 χρόνια!

Σε όλο αυτό το ταξίδι ακολουθούμε δυο κεντρικούς χαρακτήρες με διαφορετικά όνειρα και προσωπικότητες που ενώνονται από την αγάπη που έχουν ο ένας για τον άλλον και για την μουσική. Ο πρώτος χαρακτήρας είναι η Mylene Cruz, ένα επίμονο κορίτσι με μια απίστευτη φωνή που ονειρεύεται να γίνει το επόμενο αστέρι της ντίσκο και να φύγει από το Bronx. Ένα όνειρο που γίνεται ακόμα πιο δύσκολο εξαιτίας του θρησκευτικού υπόβαθρου της οικογένειας της. Ο δεύτερος χαρακτήρας είναι ο Ezekiel "Zeke" Figuero, ένας πολυμήχανος έφηβος γεμάτος με αναξιοποίητο ταλέντο, ο οποίος είναι αποφασισμένος να αφήσει το δικό του σημάδι του στον κόσμο. Είναι ερωτευμένος με την Mylene, αλλά η επιθυμία της να φύγει από το Bronx εμποδίζει τη σχέση τους. Μέσα από τα μάτια τούς βλέπουμε την αυγή μιας νέας εποχής για την μουσική την περίοδο η Νέα Υόρκη βρίσκεται λίγο πριν την πτώχευση!

Πέτρος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρλεκιν: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα και ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας με ψευδώνυμο

Paper 27.04.2024
Τα Αρλεκιν μας αποχαιρετούν: H ιστορία των πιο πετυχημένων βιβλίων περιπτέρου

The Bear: Η σειρά που οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις

TV Σειρές 27.04.2024
Ανάγκασε εκατομμύρια τηλεθεατές να κολλήσουν μαζί της

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Προχτές
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την