E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Ζουράρις καλεί σε αντίσταση

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση με την κατοχή

Δημοσίευση 6/9/2016 | 15:26

Ο Ζουράρις καλεί σε αντίσταση

Για την πίεση που έχει ασκηθεί στο λαό και την ανάγκη να υπάρξει αντίσταση έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Ζουράρις.

«Είναι αναμφισβήτητο ότι η πίεση στον κόσμο είναι καθημερινή και δεν είναι μόνον έναντι της κυβέρνησης, αλλά του όλου καθεστώτος εσωτερικής κατοχής, στην οποία έχουμε υποβληθεί από το 2010, με την είσοδο στα μνημόνια. Πρέπει σιγά - σιγά να αρχίσει σε όλα τα επίπεδα μία αντίσταση» σημείωσε ο βουλευτής, συγκρίνοντας τις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες με «τις συνθήκες ατιμωτικής κατοχής», τις οποίες, όπως είπε, «καταλαβαίνουμε όσοι μικρά παιδάκια γνωρίσαμε την πρώτη κατοχή τη γερμανική, αν εξαιρέσει κανείς το στοιχείο της αιματηρής βίας».

Ο κ. Ζουράρις εκτίμησε ότι για να μην υπάρξει «έκρηξη» είναι αναγκαίο οι δανειστές «να αρχίσουν επιτέλους να εφαρμόζουν την περσινή συμφωνία του Ιουλίου του 2015, στο τμήμα που τους αναλογεί», ώστε να αρχίσουν οι χρηματοροές, το ελληνικό Δημόσιο να τακτοποιήσει τις οφειλές του προς τους ιδιώτες και να υπάρξει μία κίνηση στην αγορά.

Επισήμανε δε την ανάγκη να δρομολογηθεί «η προσπάθεια να ρυθμιστεί του θέμα του χρέους, με την έννοια ίσως της σταδιακής απομειώσεως, μέσα από την επιμήκυνση του χρόνου, ώστε να μειωθεί από τα 8 δισ. ευρώ, τα οποία πρέπει να δίνουμε κάθε χρόνο και να πάει στα 1,5 – 2 δισ. ευρώ, που είναι περίπου το 1% του ΑΕΠ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πράκτορες της Μοσάντ τηλεφωνούν σε αξιωματούχους του καθεστώτος: «Είσαι ο επόμενος, πρόσεχε»

Κόσμος 19.03.2026
Το επίπεδο διείσδυσης είναι τόσο μεγάλο που πλέον επικοινωνούν τηλεφωνικά με στρατιωτικούς ηγέτες και τους προειδοποιούν ότι βρίσκονται ήδη σε «μαύρη λίστα»

Βόλος: Απατεώνας Ρομά παρίστανε τον γιατρό ‑ Πιάστηκε με 10.000 ευρώ στα χέρια

Ελλάδα 19.03.2026
Tηλεφώνησε σε γυναίκα και της είπε ότι είναι γιατρός, η κόρης της έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και έπρεπε να μπει επειγόντως στο χειρουργείο

Καλαμαριά: Απολογείται σήμερα ο 19χρονος φίλος του Κλεομένη

Ελλάδα 19.03.2026
Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος προσήλθε αυτοβούλως στα δικαστήρια για να καταθέσει για το αιματηρό συμβάν

Ανοδο στη χρήση κοκαΐνης δείχνουν τα λύματα στην Αττική ‑ Για πρώτη φορά καταγράφεται κεταμίνη

Ελλάδα 19.03.2026
Τις τάσεις στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών για το 2025 αποκαλύπτει η ανάλυση των λυμάτων

Βενζινάδικα: Πού έχουν ξεκινήσει απεργίες διαρκείας ‑ Τα δεδομένα για τους πρατηριούχους της Αττικής

Ελλάδα 19.03.2026
Σήμερα, επίκειται η συνάντηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος με τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για το κυκλοφοριακό «έμφραγμα»: Στόχος η μείωση μετακινήσεων κατά 25%

Ελλάδα 19.03.2026
Την βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει το νέο σχέδιο της αστυνομίας. Τι προβλέπει και πότε τίθεται σε εφαρμογή.

Πέθανε η διάσημη γάτα της Ακρόπολης, Λουκία, σε ηλικία 17 ετών

Ελλάδα 19.03.2026
Η γνωστή και αγαπητή σε όσους βρίσκονταν πέριξ του Αρχαίου Θεάτρου του Διονύσου, γάτα Λουκία, πέθανε σε ηλικία 17 ετών.

Πατήσια: Συνελήφθη γνωστός τράπερ μετά από καταδίωξη

Ελλάδα 19.03.2026
Eχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές

Ο Τραμπ απειλεί να ανατινάξει πελώριο κοίτασμα φυσικού αερίου του Ιράν

Κόσμος 19.03.2026
Επιβεβαίωσε μέσω Truth Social ότι η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ έπληξε το κοίτασμα αερίου στη Νότια Παρς