E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως να μπείς σε αεροπλάνο ενώ φοβάσαι

Καμία φοβία δεν είναι ανίκητη

Δημοσίευση 17/8/2016 | 00:06

Πως να μπείς σε αεροπλάνο ενώ φοβάσαι

Τα χέρια σου τρέμουν, ιδρώνουν, παγώνουν.Το βλέμμα σου είναι φοβισμένο, σαν του μικρού παιδιού που πάει πρώτη μέρα στο σχολείο. Το στομάχι σου είναι σφιγμένο από το σπίτι ακόμα, στη σκέψη και μόνο ότι θ' ακολουθήσει μια πτήση. Το αποτέλεσμα; αν καταφέρεις τελικά να μπεις στο αεροπλάνο, ταξιδεύεις με μεγάλα άγχη και αγωνίες και το χειρότερο; Κατά πάσα πιθανότητα, δεν ευχαριστιέσαι και το ταξίδι σου, γιατί δεν μπορείς να βγάλεις απ' το μυαλό σου ότι σε περιμένει το ταξίδι επιστροφής... πάλι με το αεροπλάνο.

Πώς λοιπόν, δεν θα στερηθείς κανένα ταξίδι, καμία ευκαιρία απόδρασης και ψυχαγωγίας; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές!

Μια πολύ απλή τεχνική είναι να τρίβεις απαλά με κυκλικές κινήσεις το εσωτερικό του καρπού σου. Εστίασε όλη σου την προσοχή στο τρίψιμο του συγκεκριμένου σημείου. Μετά από λίγο θα πρέπει να νιώσεις ότι, παίρνοντας μια βαθιά αναπνοή, θα νιώσεις πιο ήρεμος.

Αν έχεις κάποιο σημείο στο αεροπλάνο, στο οποίο νιώθεις καλύτερα, τότε φρόντισε να κλείσεις θέση εκεί
Συγκεντρώσου και σκέψου θετικά: Μπροστά σου βρίσκονται οι διακοπές όπου θα περάσεις υπέροχα ή, ακόμα καλύτερα, επιστρέφεις σπίτι σου! Αυτές οι τεχνικές οπτικοποίησης είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για να σε χαλαρώσουν από την πίεση. Μα σκέψου: είσαι ξαπλωμένος σε μια παραλία και ακούς το κυματάκι να σκάει στα πόδια σου. Γιατί να είσαι αγχωμένος;

Απέφυγε τον καφέ και άλλα καφεϊνούχα ροφήματα τα οποία θα κάνουν το σώμα σου να νιώσει περισσότερο «στρεσαρισμένο». Αντίθετα, πιες περισσότερο νερό.

Αν έχεις κάποιο σημείο στο αεροπλάνο, στο οποίο νιώθεις καλύτερα, τότε φρόντισε να κλείσεις θέση εκεί. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι για κάποιον που φοβάται, η καλύτερη θέση είναι κοντά στα φτερά, στο κέντρο του αεροπλάνου. Αν νιώθεις κλειστοφοβικά, ζήτησε η θέση σου να είναι στο διάδρομο. Επίσης, ενημέρωσε το πλήρωμα καμπίνας ότι φοβάσαι και ότι είσαι νευρικός ώστε να έχουν το νου τους.

Πιες νερό για να ενυδατωθείς. Αντίθετα, μην πιεις αλκοόλ, γιατί η κατανάλωση του προκαλεί το ακριβώς αντίθετο.

Μην κρατάς μυστική τη φοβία σου. Ενημέρωσε, όχι μόνο τις αεροσυνοδούς, αλλά και τους συνεπιβάτες σου, ότι δεν αισθάνεσαι άνετα με τις πτήσεις. Δεν είναι ντροπή και θα νιώσεις πιο χαλαρά αν ξέρεις ότι οι γύρω σου γνωρίζουν την αγωνία σου, άσε που δεν θα νιώσεις ντροπιασμένος και στην περίπτωση που δεν μπορέσεις να κρατήσεις τα συναισθήματα σου στη διάρκεια της πτήσης.

Μην πιέσεις τον εαυτό σου. Ξεκίνα για το αεροδρόμιο αρκετά νωρίτερα ώστε να μην αγχωθείς, στην περίπτωση που μπλέξεις σε κίνηση ή προκύψει οποιοσδήποτε άλλος λόγος για να καθυστερήσεις.

Μάθε όσα μπορείς για ένα αεροπλάνο και τη λειτουργία του. Αν γνωρίζεις διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες, όπως τι είναι οι θόρυβοι που ακούς και πώς ένα αεροπλάνο συμπεριφέρεται στα διάφορα στάδια της πτήσης, τότε θα νιώσεις πιο άνετα γιατί θα ξέρεις τι συμβαίνει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της πτήσης.

Άκου μουσική, διάβασε ένα βιβλίο ή περιοδικό, λύσε ένα σταυρόλεξο, δες μια ταινία, ότι σου ταιριάζει καλύτερα!
Άρχισε να σκέφτεσαι ότι οι «αναταράξεις» του αεροπλάνου είναι στην πραγματικότητα παρόμοιες με τις αναταράξεις που νιώθεις όταν το αυτοκίνητο σου πέφτει σε μια λακκούβα. Την ίδια παρομοίωση να ξέρεις χρησιμοποιούν και οι πιλότοι – κάτι παραπάνω ξέρουν!

Κράτα τον εαυτό σου απασχολημένο στη διάρκεια της πτήσης. Άκου μουσική, διάβασε ένα βιβλίο ή περιοδικό, λύσε ένα σταυρόλεξο, δες μια ταινία, ότι σου ταιριάζει καλύτερα!

Παρακολούθησε κάποιο από τα σεμινάρια που διοργανώνουν για τους αεροπλανοφοβικούς ταξιδιώτες διάφορες αεροπορικές εταιρείες. Αν κατανοήσεις πώς λειτουργεί ένα αεροπλάνο, τι προκαλεί μια ανατάραξη, τι είναι οι ήχοι που ακούγονται στη διάρκεια της πτήσης, μπορεί τελικά να νιώσεις πιο ήρεμος και ασφαλής, και τελικά να μπορέσεις να ταξιδέψεις!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πως να φτιάξεις πίτσα με καρπούζι

Food 19.05.2024
Δεν είναι αυτό που ίσως καταλάβατε

Διακοπές στην Κύθνο: Τι να κάνεις και τι να μην κάνεις

Ταξίδια 19.05.2024
Το πανέμορφο Κυκλαδονήσι που ίσως να έχεις σκοπό να πας φέτος διακοπές!

Το φυτό που φέρνει τύχη και βελτίωση των οικονομικών σου

Σπίτι 19.05.2024
Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι ο πλούτος και η ευημερία το ακολουθούν

5 τρικ των διατροφολόγων για να κάνεις πάντα healthy επιλογές

Body+Mind 19.05.2024
Θέλει τρόπο, τα έχουμε ξαναπει

Μήπως έχεις και εσύ εγκέφαλο ποπ κορν;

Body+Mind Χτες
Τι είναι, πώς θα ξέρετε αν το έχετε και πώς να το αντιμετωπίσετε

Αυτό το Instagram προφίλ αναζητά το καλύτερο σουβλάκι της χώρας

Food Χτες
Πού θα φάμε το καλύτερο ελληνικό «βρώμικο»

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε φυτά από ανθοκομικές εκθέσεις

Σπίτι Χτες
Όλα τα tips για να αγοράζεις πάντα τα καλύτερα φυτά!

Τα καφέ ‑ εστιατόρια των μουσείων της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς

Eat + Drink Χτες
Τα Μουσεία της Αθήνας εκτός από φάροι του πολιτισμού, μπορεί να είναι και φάροι της γαστρονομίας!

Το σφηνάκι που θα πίνεις κάθε πρωί και θα σε γεμίσει ενέργεια

Body+Mind Χτες
Για εσένα που θέλεις ένα έξτρα boost!

Τι σημαίνει αν τα νύχια σου εμφανίζουν κάθετες γραμμές

Body+Mind Χτες
Δείχνει κάτι για την υγεία σου