E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Άγνωστος με μαχαίρι προσπάθησε να μπει στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθη πριν φτάσει στην αίθουσα

Δημοσίευση 15/7/2016 | 14:44

Άγνωστος με μαχαίρι προσπάθησε να μπει στη δίκη της Χρυσής Αυγής

«Ο αδελφός μου τα αποδίδει όλα στην κακή συγκυρία γεγονότων και συμπτώσεων...», ανέφερε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά, Χρυσούλα Ρουπακιά.

Ωστόσο, λίγο αργότερα τόνισε στην κατάθεσή της πως ο αδελφός της δέχθηκε τηλεφώνημα για να σπεύσει στην Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια «γιατί κάτι είχε συμβεί».

Εν τω μεταξύ, σε διακοπή της δίκης, συνήγοροι πολιτικής αγωγής γνωστοποίησαν στο δικαστήριο, ότι συνελήφθη ένα άτομο να επιχειρεί να εισέλθει στη δικαστική αίθουσα, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι 5 με 6 εκατοστών.

«Θα θέλαμε να μάθουμε τι χαρακτηριστικά έχει αυτό το πρόσωπο, διότι έχουμε πληροφορίες σε ποιο μπλογκ ανήκει, διότι έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» ανέφερε στο ακροατήριο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν αλλά όλα σταμάτησαν εκτός αίθουσας, δεν μπορεί σας δώσει πληροφορίες παραπάνω για αυτό το δικαστήριο. Το περιστατικό έγινε εκτός ακροατηρίου», απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη.

Τώρα, στην κατάθεση της η Χρυσούλα Ρουπακιά, μετέφερε στο δικαστήριο την εκδοχή που της παρουσίασε, όπως είπε, ο αδελφός της για τα γεγονότα, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά. Η μάρτυρας υποστήριξε ότι πλέον δεν έχει στενές σχέσεις με τον αδελφό της, τον οποίο χαρακτήρισε «ήρεμο άνθρωπο και μη επιθετικό».

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ρώτησε τη σύζυγο Ρουπακιά, πως ο αδελφός της έφυγε εκείνο το βράδυ από το σπίτι και εκείνη, όπως ανέφερε, της είπε:

«Μου είπε ότι έφυγε από το σπίτι, διότι του τηλεφώνησε ο Δήμος για να πάει στην Τοπική γιατί κάτι είχε συμβεί. “Γνωρίζεις κάτι;” τον ρώτησε και εκείνος απάντησε «δεν γνωρίζω ξεκινάω για εκεί και βλέπουμε». Ετοιμάστηκε, έφυγε και τα νέα του τα μαθαίνουμε όταν πια είναι στο Τμήμα του Κερατσινίου».

«Το μαχαιράκι»

Η αδελφή του Γ. Ρουπακιά κατέθεσε στο δικαστήριο την περιγραφή που - όπως είπε - της έκανε ο κατηγορούμενος αδελφός της στο δικηγόρο που τον επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ λίγες ώρες μετά την δολοφονία. Ανέφερε στο δικαστήριο: «Ο δικηγόρος μου μετέφερε πως ο αδελφός μου τσακώθηκε με το παλικάρι και όταν κάποιοι τέσσερα με πέντε άτομα, πήγαν να τον τραβήξουν έξω από το αυτοκίνητο...Από το φόβο του πήρε το μαχαιράκι που είχε στο ντουλαπάκι και του έκανε δυο γρατζουνιές. Όπως ήταν σκυμμένος βγαίνοντας από το αυτοκίνητο έκανε με το χέρι του έτσι (σ.σ. έδειξε την κίνηση με τα χέρια της) και του έκανε (σ.σ. του Φύσσα) δυο γρατζουνιές στην κοιλιά. Ήταν σκυμμένος δεν έβλεπε που χτυπάει... Έβλεπε μόνο πόδια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη που έπεσε από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρθηκε νεκρή στο Τζάνειο νοσοκομείο

Νεκρή φάλαινα στη Δανία: Εξετάζουν αν είναι ο «Τίμι» που συγκίνησε τη Γερμανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νεκρή μεγάπτερη φάλαινα εντοπίστηκε κοντά στο Ανχολτ της Δανίας, με τις αρχές να εξετάζουν αν πρόκειται για τον «Τίμι», τη φάλαινα που διασώθηκε από γερμανική παραλία και αφέθηκε στη Βόρεια Θάλασσα

Δείτε βίντεο: Θεατής προσπαθεί να ρίξει ποδηλάτες του Giro d` Italia στην άσφαλτο για να γίνει viral

E-Daily 3.Left Χτες
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του Giro d` Italia όταν ο δράστης με έναν ακόμη επιχείρησαν να σπρώξουν και να ρίξουν ποδηλάτες εν μέσω του αγώνα, προκειμένου να το ανεβάσουν στα social media

Eurovision: Αν η Φινλανδία κερδίσει, το Ισραήλ την έβαψε

E-Daily 3.Left Χτες
Συναγερμός στην ισραηλινή αποστολή μπροστά στο ενδεχόμενο φινλανδικής νίκης

Ανατριχιαστικές καταγγελίες από την μυστική οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον: «Ήταν τέρας, μας κακοποιούσε 25 χρόνια»

E-Daily 3.Left Χτες
Τέσσερα αδέλφια υποστηρίζουν ότι υπήρξαν θύματα πολυετούς σeξουαλικής κακοποίησης και χειραγώγησης από τον «βασιλιά της ποπ» ήδη από την παιδική τους ηλικία

Μαρουσάκης: Διήμερο έντονης κακοκαιρίας, με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο γνωστός μετεωρολόγος κάνει λόγο για δύο κύματα κακοκαιρίας το επόμενο εικοσιτετράωρο στη χώρα

Επεισόδια στην Ευελπίδων με «υπερασπιστές» των ληστών της Τιθορέας: Στη φυλακή και οι 6 μετά τις απολογίες τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε τουλάχιστον 11 ληστείες

Τραγικό τέλος για 22χρονη διακοσμήτρια στις ΗΠΑ, την σκότωσε με όπλο ο πατέρας του συντρόφου της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 54χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας - Η 22χρονη Γουίτνι μόλις είχε πιάσει τη δουλειά των ονείρων της

Θρήνος στην Ιταλία για τους πέντε που χάθηκαν σε κατάδυση 50 μέτρων σε σπηλιά στις Μαλδίβες: Τα τρία σενάρια για την τραγωδία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης όταν η καθηγήτρια Μοντεφαλκόνε, η 23χρονη κόρη της, δύο φοιτητές της και ένας δύτης βούτηξαν σε βάθος 50 μέτρων για να μπουν σε υποβρύχια σπηλιά μήκους 260 μέτρων

«Ο φόβος κυριαρχεί, παραωρίμασε το αντράκι μου» λέει η μητέρα του μικρού Νικόλα που νίκησε τον καρκίνο

Ελλάδα Χτες
Ο μικρός Νικόλας δέχθηκε την ερώτηση της μητέρας του σχετικά με το τι θα κάνει από δω και πέρα με τον πιτσιρικά να εξομολογείται πως θέλει... να φάει ελεύθερα

Ξέσπασμα του Χέιζ Ντέβις στα social media: Η φωτογραφία του Γιαννακόπουλου και το «κάποιοι να προσέχουν τι λένε»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο άσος του Παναθηναϊκού ανέβασε μια μεγάλη συλλογή με φωτογραφίες και βίντεο - Τα μαθήματα ελληνικών, το σχόλιο για τα ταξίδια του και τα γνωμικά