E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τραμπ «ανέβασε» φωτογραφία της Χίλαρι και μήνυμα με αντισημιτικό υπονοούμενο

«Η πιο διεφθαρμένη υποψήφια που έχει υπάρξει ποτέ!»

Δημοσίευση 3/7/2016 | 11:22

Ο Τραμπ «ανέβασε» φωτογραφία της Χίλαρι και μήνυμα με αντισημιτικό υπονοούμενο

Ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε χθες στο Twitter μια εικόνα-κολλάζ με τη Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, εκατοδόλαρα, ένα άστρο του Δαυίδ και τη λεζάντα «η πιο διεφθαρμένη υποψήφια που έχει υπάρξει ποτέ!», προκαλώντας κατακραυγή και σύγχυση στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Δύο ώρες αργότερα, ο Τραμπ ανήρτησε μια παρόμοια εικόνα, στην οποία το αστέρι του Δαυίδ-που βρίσκεται στη σημαία του Ισραήλ και που εξαναγκάζονταν από τους ναζί να φορούν οι Εβραίοι κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος-έχει αντικατασταθεί από έναν κύκλο. Το αρχικό μήνυμα διαγράφτηκε.

Επικριτές του υποψήφιου επισήμαναν ότι η χρήση του συμβόλου αυτού παραπέμπει σε προαιώνια αντισημιτικά στερεότυπα, ειδικά το ότι οι Εβραίοι είναι άπληστοι.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη ανάρτηση του Τραμπ, ο σεναριογράφος Κόουλ Χάντον ανέφερε μέσω Twitter ότι τον «εντυπωσιάζει» η «ικανότητα» του υποψήφιου «να βρίσκει τρόπο να προσβάλει κυριολεκτικά κάθε ανθρώπινο ον».

Ο Έρικ Έρικσον, ένας συντηρητικός ραδιοφωνικός παρουσιαστής που τηρεί επικριτική στάση έναντι του Τραμπ, σχολίασε: «Το αστέρι του Δαυίδ, ένας σωρός μετρητά, υπονοούμενα για διαφθορά. Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται ξανά στους υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής».

Το επίμαχο μήνυμα αναρτήθηκε την ώρα που ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων καταβάλλει προσπάθειες να κατευνάσει τους φόβους μέσα στο κόμμα περί του ότι διώχνει δυνητικούς ψηφοφόρους με τις προσβολές του σε βάρος των μουσουλμάνων, των λατινοαμερικάνων και των γυναικών. Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ απέλυσε τον διευθυντή της εκστρατείας του Κόρι Λεβαντόφσκι κι άρχισε να εκφωνεί ομιλίες χρησιμοποιώντας συσκευή ανάγνωσης κειμένου, αλλάζοντας εντελώς στιλ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Όμως το χθεσινό μήνυμα υπενθύμισε την ανεξέλεγκτη πλευρά του Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο μεγιστάνας μεταξύ άλλων έχει χλευάσει έναν ρεπόρτερ με αναπηρία, έχει χαρακτηρίσει τους παράτυπους μετανάστες από το Μεξικό «βιαστές» και «εγκληματίες», ενώ πιο πρόσφατα έδειξε έναν μαύρο που συμμετείχε σε μια από τις συγκεντρώσεις του και τον αποκάλεσε «ο Αφροαμερικανός μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πακιστάν: Διασώθηκε Γαλλίδα που κρατούνταν αιχμάλωτη για 12 χρόνια από τον σύζυγό της

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η 54χρονη κατήγγειλε στις αρχές ότι ο σύζυγός της είχε «φυλακίσει» εκείνη και τα παιδιά της, από τότε που μετακόμισαν στο Πακιστάν από την Αυστραλία το 2014

Πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές της χώρας - Σε απομόνωση ο γιατρός, έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση επαφών

Ρόδος: Τουρίστας βγήκε ολόγυμνος στο δρόμο, ανέβηκε σε ασθενοφόρο και πήδηξε στην άσφαλτο, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η αστυνομία τον μετέφερε σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου για να λάβει θεραπεία

Ηράκλειο: Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 9χρονο παιδί ‑ Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ζώου

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Το ανήλικο μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο

Σεισμός στην Κάρπαθο μεγέθους 5,1 Ρίχτερ

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου και εστιακό βάθος 15,9 χιλιόμετρα

Λαμία: Έχασε τον έλεγχο του ηλεκτρικού πατινιού και κατέληξε στο οδόστρωμα ‑ Στο νοσοκομείο 40χρονος

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στη 01:15 μετά τα μεσάνυχτα στη λεωφόρο Αθηνών στη Λαμία, όταν ένας 40χρονος άνδρας που κινούνταν με ηλεκτρικό πατίνι

Αποχώρησε και ο πτέραρχος ε.α. Αθανάσιος Παπανικολάου από το κόμμα Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Αποχωρήσεις που προκαλούν αναταράξεις στο νεοσύστατο κόμμα ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία

Επεισόδιο σε πτήση προς Χανιά: Δύο γυναίκες συνελήφθησαν – Αστυνομικός τραυματίστηκε

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Κατά τη διαδικασία σύλληψης, φέρονται να αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς και να αντέδρασαν έντονα

Θλίψη για την 36χρονη γιατρό που πέθανε στη γέννα του παιδιού της ‑ «Χάσαμε τη Μαγδούλα μας»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την προγραμματισμένη αεροδιακομιδή στην Αθήνα, κατέληξε πριν απογειωθεί το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ.

Πέθανε ο Τάκης Γκώνιας

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ήταν γνωστός για το ήθος, την προσωπικότητα και το πάθος του για το ποδόσφαιρο, αφήνοντας σημαντικό αποτύπωμα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα.

Καύσωνας «καμίνι» στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών, δεκάδες νεκροί και ο εφιάλτης των μπλακ άουτ

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Ένα θανατηφόρο και πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω του δεκάδες θύματα και θέτοντας σε συναγερμό κρίσιμες υποδομές

Σίδνεϊ: 34χρονη γυναίκα ξύπνησε από τεχνητό κώμα μια εβδομάδα μετά από επίθεση καρχαρία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η νεαρή δασκάλα, μετά από πολλαπλά χειρουργεία και τον ακρωτηριασμό του χεριού της, κατάφερε να επικοινωνήσει για λίγο με την οικογένειά της, δίνοντας ελπίδα για την ανάρρωσή της.