E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δολοφονία σε ζωντανή σύνδεση μέσω facebook στις ΗΠΑ

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Δημοσίευση 18/6/2016 | 00:05

Δολοφονία σε ζωντανή σύνδεση μέσω facebook στις ΗΠΑ

Ένας άνδρας στο Σικάγο δολοφονήθηκε από αγνώστους που τον πυροβόλησαν κατά τη διάρκεια ενός βίντεο που μεταδόθηκε ζωντανά στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, λίγες ημέρες έπειτα από μια διπλή δολοφονία στη Γαλλία όπου λίγο μετά την αποτρόπαια πράξη του ο δράστης χρησιμοποίησε την υπηρεσία απευθείας μετάδοσης του Facebook προκειμένου να προτρέψει τους υποστηρικτές του να διαπράξουν επιθέσεις.

Ο Αντόνιο Πέρκινς, ηλικίας 28 ετών, βρέθηκε δολοφονημένος την Τετάρτη το βράδυ σε ένα οικόπεδο έχοντας δεχθεί πυροβολισμούς στο λαιμό και το κεφάλι στο δυτικό Σικάγο, γνωστοποίησε η αστυνομικός Λάουρα Αμεζάγκα.

Ο Πέρκινς διακομίστηκε σε ένα νοσοκομείο όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. Η αστυνομία αναγνώρισε σήμερα τον άνδρα που εμφανίστηκε στο βίντεο ως τον Πέρκινς, ο οποίος ήταν μέλος συμμορίας. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Στο βίντεο της υπηρεσίας Facebook Live διακρίνεται το θύμα, ενώ καταγράφει ο ίδιος τις εικόνες, μαζί με άλλους ανθρώπους σε μια γειτονιά προτού κάποιος ανοίξει πυρ. Το τηλέφωνο που κρατά ο 28χρονος του πέφτει από τα χέρια για να καταλήξει στο γρασίδι που έχει γεμίσει αίματα προτού η εικόνα διακοπεί. Το τηλέφωνο συνεχίζει να καταγράφει τους ήχους: περαστικοί ουρλιάζουν και κλαίνε.

Το βίντεο δεν έχει αποσυρθεί από τον ιστότοπο και περιλαμβάνει μια προειδοποίηση προς τους χρήστες για τις σκληρές εικόνες που θα παρακολουθήσουν.

Μία εκπρόσωπος τύπου από το Facebook επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το βίντεο δεν έχει αποσυρθεί υποστηρίζοντας ότι δεν παραβιάζει την πολιτική της εταιρείας. Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης αποσύρει ένα βίντεο εφόσον εκθειάζει τη βία, τόνισε η ίδια.

Στη Γαλλία, ένας 25χρονος άνδρας σκότωσε έναν διοικητή της γαλλικής αστυνομίας και τη σύντροφό του την Τρίτη, κατόπιν χρησιμοποίησε την υπηρεσία Facebook Live όπου ανήρτησε ένα βίντεο διάρκειας 12 λεπτών στο οποίο ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να δολοφονήσουν σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αστυνομικούς, δημοσιογράφους και δικηγόρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεταναστευτικό: 507 οι αλλοδαποί που διασώθηκαν στη Γαύδο – Οι 420 ήταν άνδρες – Οχτώ οι διακινητές

Ελλάδα 11.07.2025
Η ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος σχετικά με επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση των 515 αλλοδαπών, νότια της Γαύδου.

Τραγωδία στην Ιταλία: 17χρονος βρήκε φρικτό θάνατο θαμμένος στην άμμο

Κόσμος 11.07.2025
Ο έφηβος έχασε τη ζωή του, εγκλωβισμένος σε μια αυτοσχέδια τρύπα που είχε σκάψει στην άμμο

Καλλιθέα: Οδηγούσε σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση ‑ Συνελήφθη μετά από σφοδρή σύγκρουση

Ελλάδα Χτες
Ο 40χρονος οδηγούσε έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, αδιαφορώντας τελείως για τη ζωή των συνανθρώπων του

Τραγωδία στο Πήλιο: Πνίγηκε 32χρονος τουρίστας, ενώ κολυμπούσε

Ελλάδα Χτες
Πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον άνδρα και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Φωτιά σε διαμέρισμα στη λεωφόρο Ποσειδώνος ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Έγκλημα στη Ροδόπη: Συνελήφθη η 21χρονη που δολοφόνησε 66χρονο στο χωριό Κάρδαμο

Ελλάδα Χτες
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν θύτης και θύμα έχουν κάποια συγγενική σχέση

Ο Ράμα... γονάτισε ξανά μπροστά στη Μελόνι ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Την ίδια κίνηση που είχε κάνει και στις 16 Μαΐου, στο περιθώριο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στα Τίρανα

Γαλλία: Αθωώθηκαν οι δύο γυναίκες που διέδιδαν ότι η Μπριζίτ Μακρόν είχε γεννηθεί άνδρας

Κόσμος Χτες
Στην πρώτη δίκη, τον Σεπτέμβριο, οι δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε πρόστιμο 500 ευρώ με αναστολή και καταβολή αποζημίωσης ύψους 8.000 ευρώ

Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που βρέθηκε στο σπίτι του εκρηκτικός μηχανισμός

Ελλάδα Χτες
Τον μηχανισμό εντόπισε ο κηπουρός της πολυκατοικίας

Γλυκά Νερά: Πέθανε ο 48χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ανηλίκους

Ελλάδα Χτες
Δεν τα κατάφερε ο 48χρονος να παραμείνει στη ζωή

Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε σπίτι πασίγνωστου δημοσιογράφου στο Νέο Ψυχικό

Ελλάδα Χτες
Την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Δολοφονία στη Ροδόπη: 21χρονη μαχαίρωσε 66χρονο μετά από καυγά

Ελλάδα Χτες
Η κατηγορούμενη είχε έντονο διαπληκτισμό με το θύμα και αμέσως μετά τη δολοφονία τράπηκε σε φυγή