E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Bloomberg: Οι Ελληνες έχουν ένα νέο πρωθυπουργό εν αναμονή, τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ

Δημοσίευση 15/6/2016 | 18:46

Bloomberg: Οι Ελληνες έχουν ένα νέο πρωθυπουργό εν αναμονή, τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Οι Ελληνες έχουν έναν νέο πρωθυπουργό εν αναμονή» γράφει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει ότι «το φθινόπωρο θα είναι μια δύσκολη περίοδος για τον μέσο Έλληνα πολίτη». Οπως σημειώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης «ο ελληνικός λαός θα εναντιωθεί στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καθώς αυτή αρχίζει να υλοποιεί τους φόρους στην απασχόληση, στην ιδιοκτησία και στην κατανάλωση, που θεσμοθέτησε ώστε να κερδίσει επιπλέον οικονομική βοήθεια».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ το πακέτο του ΣΥΡΙΖΑ «είναι τόσο υφεσιακό και εμπεριέχει ισχνές μεταρρυθμίσεις που δεν θα ωθήσει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Τσίπρας παίρνει δυσάρεστα μέτρα, αλλά τα λάθος δυσάρεστα μέτρα».

Ο Κ. Μητσοτάκης εκτιμά πως «η δεύτερη αξιολόγηση το φθινόπωρο θα αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση». Τονίζει δε πως «καλύτερο για την Ελλάδα σήμερα θα ήταν να είχαμε πρόωρες εκλογές. Αν είχαμε εκλογές θα τις κερδίζαμε και η χώρα θα είχε μια κυβέρνηση προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις και όχι μια ανίκανη κυβέρνηση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι δε είναι εφικτά τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ. «Ο Τσίπρας δεν θα καταφέρει να καλύψει τους στόχους του προγράμματος και η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει στο δεύτερο μισό του έτους. Αυτή είναι μια τραγική κυβέρνηση στο σύνολο. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι η συζήτηση για επιπλέον μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Η Ελλάδα έχει μειώσει σημαντικά το μισθολογικό της κόστος και δεν έχει γίνει ανταγωνιστική. Όχι λόγω του μισθολογικού κόστους, αλλά λόγω του κόστους του κεφαλαίου, της ενέργειας, της γραφειοκρατίας, που είναι ακόμα ψηλά», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ερώτηση αν θεωρεί τον εαυτό του λιγότερο ικανό να συνδεθεί με την κοινωνία σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, λόγω της οικογενειακής του παράδοσης αλλά και των σπουδών του, ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται την έως σήμερα διαδρομή του, λέγοντας: «Προτιμώ κάποιον που έχει δυο πτυχία από το Χάρβαρντ και ένα από το Στάνφορντ, από κάποιον που ξόδεψε δέκα χρόνια για να πάρει το πτυχίο του από το Πολυτεχνείο, διότι περνούσε τον χρόνο του κάνοντας διαδηλώσεις».

Το άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείο συμπεριλαμβάνει δηλώσεις του Παναγιώτη Πικραμένου, πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού, καθώς επίσης και του καθηγητή του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, Νίκου Μαραντζίδη, ο οποίος αναφέρει ότι «η διάλυση της εικόνας του Τσίπρα είναι εντυπωσιακή εάν σκεφτούμε ότι μιλάμε για μια Κυβέρνηση μόλις 18 μηνών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά καίει σε εργοστάσιο πλαστικών των Μεγάρων, θέση Παπά-Περιβόλι και κοντά στην Ιερά Μονή Παναχράντου

Το «κορίτσι από το Αφγανιστάν»: Πού βρίσκεται σήμερα το πρόσωπο της εμβληματικής φωτογραφίας του National Geographic

Κόσμος Χτες
Η Σαρμπάτ Γκούλα σε ηλικία 12 ετών έγινε η «πιο αναγνωρισμένη φωτογραφία» στην ιστορία του National Geographic

Ηράκλειο: Φωτιά σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρολογικό πίνακα

Ελλάδα Χτες
Για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο εκκενώθηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Επτά τραυματίες από σύγκρουση βαν με φορτηγό ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε με τις αισθήσεις της και διακομίστηκε μαζί με έξι ακόμα συνεπιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για ιατρική αξιολόγηση και φροντίδα

Σύνταξη 10 χρόνια νωρίτερα; Γίνεται – Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα!

Ελλάδα Χτες
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν

Τρόμος στην Τρούμπα: Έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί – Ποιος είναι ο δράστης με τις 26 συλλήψεις;

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίστασή του

Εφιαλτικό σενάριο για τη Γη – Έρχεται η «τέλεια καταιγίδα» που απειλεί όλη τη ζωή στον πλανήτη

Tech + Science Χτες
Οι διελεύσεις γειτονικών άστρων μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία του ηλιακού συστήματος, προκαλώντας εκτίναξη πλανητών από την τροχιά τους ή σύγκρουση μεταξύ τους

Φοιτητικό επίδομα: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Μέχρι πότε οι αιτήσεις, ποιοι παίρνουν έως 2.500 ευρώ

Οικονομία Χτες
Πώς κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι - Τι ισχύει για τους φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Hellenic Train: Γέμισε καπνούς αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο Έδεσσα ‑ Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
Αναστάτωση για δεκάδες επιβάτες λόγω βλάβης σε δρομολόγιο της Hellenic Train

Ναζαρέτ: Εισβολή σε ελληνορθόδοξη εκκλησία από τους «Στρατιώτες του Θεού»

Κόσμος Χτες
Η ομάδα «Στρατιώτες του Θεού» εισέβαλαν στον ναό ενώ ήταν κλειστός και χτύπησαν τις καμπάνες

Νέο σοκ για Τσιτσιπά ‑ Εκτός Wimbledon από την πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα Χτες
Μία ώρα και κάτι λεπτά διήρκησε η φετινή παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon