E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Θα είναι η χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο

«Η Ελλάς πρέπει να ζει με το εισόδημα που έχει»

Δημοσίευση 26/5/2016 | 13:20

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Θα είναι η χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο

Για την πολιτική επικαιρότητα, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Αντώνη Σαμαρά και τα μνημόνια, αλλά και για τη ζωή του πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, μίλησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στην Athens Voice.

«Θα είναι η χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος και δεν θα μας βγάλει από κανένα τέλμα. Διά τον απλούστατο λόγο ότι δεν πιστεύει στην πολιτική την οποίαν ασκεί υπό πίεση. Όταν ένα κόμμα, ένας πρωθυπουργός, ένας πολιτικός αρχηγός, βγαίνει και λέει στο λαό ότι αποφασίζω αυτό αλλά είναι λάθος και το κάνω μόνο και μόνο γιατί οι κακοί ξένοι με εκβιάζουν, δεν είναι δυνατόν να εφαρμόσει την πολιτική αυτή. Η πολιτική του μνημονίου ήταν σε μεγάλο της μέρος σωστή, είχε πολλά λάθη αλλά είχε και σωστά, όμως δεν εφαρμόστηκε τίποτα. Την ώρα που ιδιωτικοποιούν το λιμάνι π.χ., υπογράφει ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός, οι αρμόδιοι υπουργοί διαφωνούν και το λένε δημόσια. Τραγέλαφος και αθλιότητα. Το αποτέλεσμα είναι πως ο κόσμος τρελαίνεται, δεν ξέρει τι να πιστέψει», σημείωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ που είναι σήμερα 98 ετών.

Και συμπλήρωσε: «Η αλήθεια είναι πάρα πολύ απλή, η αλήθεια είναι ότι η Ελλάς πρέπει να ζει με το εισόδημα που έχει. Δεν υπάρχει κανείς ο οποίος θα μας χαρίσει λεφτά, ούτε μπορούμε να δανειζόμαστε για να ζούμε καλύτερα».

«Κανένα κόμμα δεν ετόλμησε να μιλήσει φανερά, μετά τη δική μου κυβέρνηση η οποία έπεσε, διότι ίσως πρόωρα εφήρμοσε τη σωστή πολιτική. Όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν έγιναν μνημονιακά, λέγοντας ότι το κάνουμε αυτό όχι γιατί είναι το σωστό, όχι διότι το θέλουμε, αλλά επειδή μας το επιβάλλουν», είπε μεταξύ πολλών άλλων ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Στην ερώτηση εάν τα πράγματα θα ήταν αλλιώτικα, αν ο Σαμαράς δεν τασσόταν στην αρχή στο αντιμνημονιακό μέτωπο ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ απάντησε:

«Η Ελλάς θα μπορούσε να ακολουθήσει την πορεία της Κύπρου. Τι είπαν οι Κύπριοι; Είπαν ότι εμείς το μνημόνιο το κάναμε δικό μας, το υιοθετήσαμε και το εφαρμόσαμε και φυσικά κάναμε και μικρές μεταβολές, ευκολότερα πλέον, διότι δημιουργείς εμπιστοσύνη. Σήμερα, εσωτερικά μεν δημιουργεί αδιέξοδο αυτή η κυβέρνηση με αυτά που λέει, εξωτερικά δε είναι παντελώς αναξιόπιστος. Η αξιοπιστία και στη ζωή και στην πολιτική και προπαντός στις διεθνείς σχέσεις είναι ο πιο σημαντικός παράγων.»

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να σχηματιστεί μία κυβέρνηση ευρωπαϊκή για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο. «Οι ευρωπαϊστές σήμερα έχουν πλειοψηφίες και στο λαό και στη Βουλή. Θα πρέπει λοιπόν να γίνει μία κυβέρνηση που να περιλαμβάνει τους ευρωπαϊστές, τους μεταρρυθμιστές, μία κυβέρνηση που να έχει το θάρρος να πει την αλήθεια –αυτό συμβαίνει με τον Κυριάκο τώρα– να πει στους Έλληνες ότι αυτά κύριοι είναι, αν δεν μεγαλώσει η πίτα δεν πρόκειται να πάρετε περισσότερο. Τι βάζετε κόκκινες γραμμές; Χωρίς λεφτά κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν. Να δει ο κόσμος, να μάθει, γιατί η αλήθεια είναι πως και ο λαός έχει εν μέρει τη δική του ευθύνη που είναι πολύ-πολύ μικρότερη.».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πουλούσε ναρκωτικά μέσα στην εκκλησία» ο παλαιοημερολογίτης youtuber ιερέας – Ο ρόλος του στην συμμορία

Ελλάδα 10.11.2025
«Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να βγει από τον χώρο της εκκλησίας σε παρακείμενο στενό για να δώσει ναρκωτικά σε κάποιον πελάτη», λέει ο Γιάννης Καρυδάκος, διοικητής της δίωξης ναρκωτικών

42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Χειροκροτήματα και συγκίνηση για τον δρομέα που τερμάτισε τελευταίος

Ελλάδα 10.11.2025
Μετά από οκτώ ώρες προσπάθειας, ο 67χρονος δρομέας ολοκλήρωσε τη διαδρομή και καταχειροκροτήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2‑1: Τον γκρέμισε από την κορυφή και… ανέβασε τον Ολυμπιακό

Αθλητικά Νέα Χτες
Μείωσαν τη διαφορά από την 1η θέση οι «πράσινοι»

Σοκαριστική σύγκρουση τρένων στη Σλοβακία: Πολλοί τραυματίες, στο σημείο όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πιο σοβαροί τραυματισμοί εντοπίζονται στο πρώτο βαγόνι

Τουρκική πρόκληση στην νεκρή ζώνη στην Κύπρο ‑ Τούρκοι στρατιώτες απομάκρυναν Ελληνοκύπριους γεωργούς

Κόσμος Χτες
Αρνητική εξέλιξη η νέα τουρκική πρόκληση λέει ο Χριστοδουλίδης

Η στιγμή της συντριβής ελικοπτέρου στο Νταγκεστάν ‑ 4 νεκροί

Κόσμος Χτες
Ο πιλότος προσπάθησε αρχικά να το προσγειώσει σε μια παραλία, όμως τελικά το Ka-226 κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή

Καιρός: Δύσκολο το επόμενο 24ωρο με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Καιρός Χτες
Η κακοκαιρία θα επιμείνει μέχρι την Τρίτη σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων

«Ήσουν πρεζάκιας και τώρα τρέχεις Μαραθώνιο» έλεγα στον εαυτό μου ‑ Η ιστορία δεύτερης ευκαιρίας του Παναγιώτη Καραΐσκου

Ελλάδα Χτες
Αποκάλυψε πως στο παρελθόν όταν έβλεπε κάποιον να τρέχει στον δρόμο έλεγε «είναι τρελός»