E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολοήμερη θεατρική ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου

στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Δημοσίευση 14/5/2016 | 00:05

Ολοήμερη θεατρική ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου
ΑΘΗΝΑ - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πατησίων 44, Αθήνα
Ημερομηνία: 18/05/2016
ΜΑΙ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


Είσοδος ελεύθερη

Η 18η Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων, φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επιλέχθηκε από το Ελληνικό Τμήμα του ICOM ως το τιμώμενο μουσείο λόγω της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του.

Οι επετειακές εκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου διαρκούν από τη Δευτέρα 16 Μαΐου έως την Κυριακή 22 Μαΐου 2016.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), στο πλαίσιο αυτών των εορταστικών εκδηλώσεων, το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει σε συνεργασία με το Μουσείο την θεατρική ανάγνωση των 24 ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, σε μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη και με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Χατζόπουλου στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού (φωτογραφία), από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η απαγγελία του ομηρικού έπους υπό τους ήχους μουσικής στην «καρδιά» του μουσείου, ανάμεσα σε πλήθος από αρχαιότητες, και τα 11.000 εκθέματα, θα «παντρέψει» με τον καλύτερο και συγκινητικότερο ίσως τρόπο τις τέχνες των μουσών, συνθέτοντας ένα μοναδικό πολιτιστικό γίγνεσθαι και συμβάλλοντας σε μια ιδιαίτερη ανάγνωση του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Την απαγγελία των ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου διακόπτει μόνο η διεξαγωγή της κεντρικής εκδήλωσης της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18.00-20.30) του Ελληνικού Τμήματος του ICOM, που περιλαμβάνει ομιλίες του Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, της Διευθύντριας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Μαρίας Λαγογιάννη και συναυλία με έργα του Astor Piazzolla από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και σολίστ τον Χρήστο Ζερμπίνο. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Οι γυναίκες ηθοποιοί που θα απαγγείλουν τις ραψωδίες με σειρά εμφάνισης είναι οι εξής:
Φένια Παπαδόδημα, Εύα Κοταμανίδου, Στεφανία Γουλιώτη, Όλια Λαζαρίδου, Ρένη Πιττακή, Κάτια Δανδουλάκη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Άννα Μάσχα, Μαρία Σαββίδου, Ρούλα Πατεράκη, Μαρία Σκουλά, Μπέτυ Αρβανίτη, Λυδία Κονιόρδου, Αλίκη Αλεξανδράκη, Δήμητρα Χατούπη, Μάνια Παπαδημητρίου, Ελένη Κοκκίδου, Δέσποινα Κούρτη, Αθηνά Μαξίμου, Αγλαΐα Παππά, Θέμις Μπαζάκα, Πέμη Ζούνη, Παρθενόπη Μπουζούρη.

Μαζί τους θα συνεργαστούν και οι εξής άνδρες ηθοποιοί:
Θανάσης Παπαγεωργίου, Χρήστος Λούλης, Γιάννος Περλέγκας, Νίκος Χατζόπουλος, Χάρης Φραγκούλης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Κώστας Βασαρδάνης, Άρης Τρουπάκης, Μιχάλης Σαράντης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Σίμος Κακάλας, Νέστορας Κοψιδάς, κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

53ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2025: Οι εκδηλώσεις από 12 έως 14 Σεπτεμβρίου 2025

Φεστιβάλ 11.09.2025
Μην χάσετε τις συναρπαστικές στιγμές και τα μοναδικά ραντεβού με το βιβλίο στο Πάρκο του Αρεως!

Techniques by Blend Athens ‑ Indira Paganotto presents: Artcore

Μουσική Χτες
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟ04/10

Παύλος Παυλίδης live στο Θέατρο Γης

Μουσική Χτες
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ27/09

Thessaloniki Beer Festival 2025

Φεστιβάλ Προχτές
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 26/09 έως 28/09

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική Προχτές
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/09

1ο Rewindland Pop Culture Festival & Open Air Market 2025

Μουσική 08.09.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝαπό 13/09 έως 14/094

Manu Chao ultra acoustico live in Thessaloniki

Μουσική 08.09.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ12/0925

53ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2025: Οι εκδηλώσεις από 9 έως 11 Σεπτεμβρίου

Φεστιβάλ 08.09.2025
Μην χάσετε τις συναρπαστικές στιγμές και τα μοναδικά ραντεβού με το βιβλίο στο Πάρκο του Αρεως!

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Γης

Μουσική 08.09.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/1017

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 08.09.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ01/1020