E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι αποκάλυψε ο Κ.Γιαννόπουλος για το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του

Τι λέει για το «Χαμόγελο»

Δημοσίευση 12/5/2016 | 00:08

Τι αποκάλυψε ο Κ.Γιαννόπουλος για το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του

ια την κατάσταση της υγείας του, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού», μίλησε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Ιασώ General ο Κώστας Γιαννόπουλος, απευθύνοντας για ακόμη μία φορά έκκληση στον κόσμο και στην Πολιτεία να αγκαλιάσει τις προσπάθειες για να μη σβήσει ποτέ κανένα παιδικό χαμόγελο.

Ο κ. Γιαννόπουλος στα μέσα Απριλίου «σόκαρε» τους φίλους του Χαμόγελου, αποκαλύπτοντας ότι του εμφανίστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και λίγο πριν το Πάσχα υπεβλήθη σε μία σοβαρή εγχείρηση, καθώς διεγνώσθη με νεόπλασμα δεξιά του παχέος εντέρου.

«Μία ημέρα πριν μπω στο νοσοκομείο αισθάνθηκα την ανάγκη να επικοινωνήσω με όλους αυτούς τους ανθρώπους και τον κόσμο για την αγωνία που είχα με το “Χαμόγελο του Παιδιού”, την οικογένειά μου. Για αυτή την οικογένεια, λοιπόν, έπρεπε να κάνω κάτι», τόνισε, προσθέτοντας πως «χειρουργείο είναι, μπορεί να μην τα κατάφερνα. Μπορεί να μην ξύπναγα».

«Το τελευταίο διάστημα υπερέβαλα εαυτόν. Έτρεχα στα νησιά, στη Βόρεια Ελλάδα και κουραζόμουν πολύ. Η κούραση αυτή ήταν που με κατέβαλε μέχρι που έφτασα σε ένα σημείο να έχω καψίματα στην καρδιά. Με πήγαν στο γιατρό και το τεστ κόπωσης έδειξε πως κάτι υπάρχει. Όλοι πρέπει να κάνουν προληπτικές εξετάσεις, γιατί έτσι δε φτάνεις σε μη αναστρέψιμα σημεία», επισήμανε ο κ. Γιαννόπουλος, που έπειτα από τέσσερις ώρες στο χειρουργείο παρέμεινε για μία ολόκληρη εβδομάδα στο νοσοκομείο, το οποίο πλημμύρισε από παιδικές ζωγραφιές με μηνύματα για ταχεία ανάρρωση.

«Ό,τι γίνεται καλό στην Ελλάδα προσπαθούν κάποιοι να του κόψουν τα πόδια κι αυτή την αγωνία μου προσπάθησα να περάσω. Δεν περίμενα, όμως, ότι θα υπάρχει τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να συνάντησα και να μη μου ευχήθηκε περαστικά», συνέχισε ο κ. Γιαννόπουλος, επισημαίνοντας πως «σήμερα, βρίσκομαι εδώ καλά, έχοντας χάσει δέκα κιλά και έχω μπροστά μου κάποιες χημειοθεραπείες, αλλά δε μασάμε. Εμείς στο Χαμόγελο ξέρουμε να παλεύουμε και με την αγάπη όλων θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Αν ενωθούμε όλοι, όπως μου έλεγε ο γιος μου πριν 20 χρόνια και κάτι, θα τα καταφέρουμε και τελικά τα καταφέρνουμε αρκεί να μας αφήσουν και να μη μας κόβουν τα πόδια κάθε ημέρα».

«Μέσα στην αγωνία που πέρασα για το τι θα γίνει με το Χαμόγελο εάν μου συμβεί κάτι είχα και κάποιες εκπλήξεις. Το βράδυ που είχα εγχειριστεί και δεν είχα ακόμα ξυπνήσει καλά-καλά από τη νάρκωση πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 12:00 τη νύχτα, ο οποίος μου είπε πως είναι εδώ για εμένα και για το Χαμόγελο και ό,τι χρειαστώ θα έχω τη στήριξή του. Για αυτό το λόγο ο πρώτος άνθρωπος που είδα όταν βγήκα ήταν ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Με πήρε, επίσης, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, και μου είπε κι εκείνος ότι είναι εδώ», είπε, ακόμη ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού. Και συνέχισε: «Η κυρία Γεροβασίλη με ενημέρωσε ότι και ο κ. Αλεξιάδης είναι θετικός και μετά το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε θετικά νέα ως προς την τροπολογία και όσοι στην Ελλάδα προσφέρουν έργο θα πρέπει να μην τιμωρούνται και οι αδικίες θα πρέπει να σταματήσουν».

«Ο ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει το Χαμόγελο είναι γύρω στις 50.000 ευρώ και μαζί με τα τέλη των αυτοκίνητων και των οχημάτων που έχουμε γύρω στις 80.000 ευρώ. Υπάρχουν κάποιοι που λένε γιατί να απαλλαχτείτε εσείς κι όχι εγώ ατομικά. Θέλω να ενημερώσω ότι ο κάθε ένας πολίτης έχει πληρώσει φόρους. Το Χαμόγελο πληρώνει φόρους και τα έξοδά του τα λειτουργικά είναι το 11% των εσόδων του. Όλα τα άλλα πηγαίνουν άμεσα ή έμμεσα στα παιδιά μας, ελεγχόμαστε και πιστοποιείται το έργο μας. Στηρίξαμε 95.000 παιδιά το 2015 και πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά στα 20 χρόνια λειτουργίας μας», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, επισημαίνοντας πως όλοι πρέπει να στηρίξουν το «Χαμόγελο» και τη δράση του, καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Το «Χαμόγελο» ανακοινώθηκε το 1995 από τον δεκάχρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, που πριν φύγει από τη ζωή, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, ευχήθηκε όλα τα παιδιά του κόσμου να αποκτήσουν το δικαίωμα να χαμογελούν ευτυχισμένα…

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους, που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά δεν έχουν παιχνίδια και δεν έχουν φαί και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε, λοιπόν, και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά αλβανάκια, άσπρα και μαύρα, όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Ελάτε, λοιπόν, να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

Με λόγια αγνά και αληθινά ο μικρός Ανδρέας μέσα από το ημερολόγιό του μίλησε κατευθείαν στις καρδιές όλων μας. Μας ταρακούνησε ζητώντας μας κάτι απλό, ουσιαστικό, ανθρώπινο, αλλά συγχρόνως πολύ δύσκολο. Μας ζήτησε να αφήσουμε τα λόγια, να κοιτάξουμε γύρω μας και να ανοίξουμε την αγκαλιά μας για «εκείνα» τα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας και που τους γυρνάμε την πλάτη παραμένοντας σιωπηλοί και άπραγοι. Και το «Χαμόγελο» από τότε μέχρι και σήμερα, παρά τις όποιες δυσκολίες, χάρισε επί 20 συναπτά έτη τη θαλπωρή και την ευτυχία σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές

Πάτρα: Δύο την χτυπούσαν, μία «τραβούσε» βίντεο ‑ Αγρια επίθεση σε 13χρονη από συμμαθήτριές της

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Οι δύο από τις ανήλικες συνελήφθησαν, ενώ η τρίτη αναζητείται

Γιόζεφ Μένγκελε: Ανοίγουν μετά από δεκαετίες μυστικά αρχεία για τον ναζί σαδιστή γιατρό του Αουσβιτς

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Ο αποκαλούμενος «Αγγελος του Θανάτου» του διαβόητου στρατοπέδου συγκέντρωσης μπορεί να βρέθηκε κρυφά στην Ελβετία μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο - Δεν συνελήφθη ποτέ και η ζωή του μετά τον πόλεμο καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου

Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση ‑ Ποια αυτοκίνητα κινδυνεύουν

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Το «πιστοποιητικό ζωής» που αλλάζει τα πάντα

Νέα μεγάλη μεταγραφή του ΠΑΟΚ

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Νέο μπαμ στον ΠΑΟΚ της εποχής Μυστακίδη

Χάος σε γάμο στην Πολωνία: Η νύφη σύρθηκε στη φυλακή με νυφικό για τον ξυλοδαρμό της μητέρας της

Κόσμος 16.05.2026
Στη νύφη απαγορεύτηκε η επικοινωνία με τη μητέρα για δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα

Στο εδώλιο παιδίατρος για την απώλεια όρχεος 16χρονου ‑ Σε μόνιμη υπογονιμότητα ο έφηβος

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Ο γιατρός αντιμετωπίζει την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια μετά από μήνυση των γονιών