E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η μικρή Μαρία, το κοριτσάκι που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, έγινε 7 ετών

Πώς ζει σήμερα

Δημοσίευση 6/5/2016 | 19:19

Η μικρή Μαρία, το κοριτσάκι που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, έγινε 7 ετών

Το 2013, η υπόθεση της μικρής Μαρίας συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Το κοριτσάκι με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια, που αποδείχτηκε ότι πουλήθηκε από τους Βούλγαρους γονείς της σε μια ελληνική οικογένεια Ρομά, είναι σήμερα επτά ετών.

Την επιμέλεια του κοριτσιού έχει από το 2014, με απόφαση δικαστηρίου, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, «Χαμόγελου του Παιδιού», αναλαμβάνοντας τη φροντίδα της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λένας Κισσάβου στην εφημερίδα «Ελευθερία», η Μαρία υπέστη τότε μια έντονη ψυχολογική ταραχή, χωρίς η ίδια να μπορεί τότε να κατανοήσει τι συμβαίνει γύρω της. Από τότε, βρίσκεται στην αγκαλιά του «Χαμόγελου του Παιδιού», όταν το τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, αποφάσισε να δώσει την επιμέλειά της στο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό, για να μεγαλώσει υπό τη σκέπη του και αφαίρεσε την επιμέλεια από τους δυο Ρομά από τα Φάρσαλα, που εμφανίζονταν σαν γονείς του παιδιού, ενώ παράλληλα απέρριψε την κύρια παρέμβαση της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας που ζητούσε επίσης να αναλάβει την επιμέλειά του, με το σκεπτικό ότι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι Βούλγαροι.

Τον Νοέμβριο του 2015, η δικαστική υπόθεση της αναζήτησης ευθυνών και υπαιτίων, για την κατάσταση που βρέθηκε η Μαρία, να ζει χωρίς του βιολογικούς της γονείς, σε καταυλισμό Ρομά στην Ελλάδα, «έκλεισε»!

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών, για την πράξη αρπαγής ανηλίκου, το ζευγάρι Ρομά που παρουσιάστηκαν ως γονείς της, με τους οποίους μάλιστα ζούσε μέχρι τότε η μικρή Μαρία, ενώ τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών στη γυναίκα και 18 μηνών στον άνδρα, με τριετή αναστολή, για τις πράξεις της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Η Μαρία σήμερα μεγαλώνει σε περιβάλλον με ασφάλεια, σε σπίτι του «Χαμόγελου», η τοποθεσία του οποίου κρατείται επτασφράγιστο μυστικό, για να διαφυλάξει το ανήλικο κορίτσι.

Όπως και τα άλλα 324 παιδιά, που μεγαλώνουν σήμερα στα σπίτια του Οργανισμού, έχει ότι χρειάζεται, υποστηρίζουν στελέχη του, τονίζοντας πως είναι καλά στην υγεία της. Πήγε νηπιαγωγείο, συνεχίζει στο σχολείο, έχει κάνει φιλίες και ζει ήρεμα, με αγάπη και φροντίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Έκλεισε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω... ψύλλων

Ελλάδα 16.05.2026
Οι γονείς είναι ανήσυχοι ενώ έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Παιδείας η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους.

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

Ελλάδα 16.05.2026
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Κόσμος 16.05.2026
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές

Πάτρα: Δύο την χτυπούσαν, μία «τραβούσε» βίντεο ‑ Αγρια επίθεση σε 13χρονη από συμμαθήτριές της

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Οι δύο από τις ανήλικες συνελήφθησαν, ενώ η τρίτη αναζητείται

Γιόζεφ Μένγκελε: Ανοίγουν μετά από δεκαετίες μυστικά αρχεία για τον ναζί σαδιστή γιατρό του Αουσβιτς

Κόσμος 16.05.2026
Ο αποκαλούμενος «Αγγελος του Θανάτου» του διαβόητου στρατοπέδου συγκέντρωσης μπορεί να βρέθηκε κρυφά στην Ελβετία μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο - Δεν συνελήφθη ποτέ και η ζωή του μετά τον πόλεμο καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου