E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Είχαν διάσημο χορτοφαγικό εστιατόριο, αυτοί όμως έτρωγαν... κρέας!

Τα μαρούλια πολλοί εμίσησαν, το burger κανείς

Δημοσίευση 6/5/2016 | 08:59

Είχαν διάσημο χορτοφαγικό εστιατόριο, αυτοί όμως έτρωγαν... κρέας!

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες του ζευγαριού να τρώνε μπέργκερ και να έχουν το ψυγείο τους γεμάτο από βοδινό κρέας

Σάλος έχει ξεσπάσει στους κύκλους της υψηλής γαστρονομίας της Καλιφόρνια, καθώς ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια-ιδιοκτήτες vegeterian εστιατορίων, ο Μatthew και η Terces Engelhart πιάστηκαν στα πράσα να καταναλώνουν... κρέας.

Το ζευγάρι που διατηρεί μία μικρή αλλά διάσημη στους celebrities αλυσίδα χορτοφαγικών εστιατορίων ονόματι Cafe Gratitude, ανακοίνωσαν ότι δέχονται απειλές για την ζωή τους, μετά την αποκάλυψη την περασμένη εβδομάδα ότι εκτρέφουν, σφάζουν και καταναλώνουν το κρέας από τα ζώα που έχουν στην πολυτελή τους φάρμα στον Σαν Φρανσίσκο.

Το ζευγάρι, και οι δύο στην ηλικία των 60 ετών, άνοιξε το πρώτο κατάστημα του Cafe Gratitude το 2004, και ανάμεσα στους πελάτες του βρίσκονταν όλο αυτό το διάστημα η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Μπιγιονσέ, αντέτεινα στην κριτική που τους γίνεται ότι τα ζώα χρησιμοποιούνται για να μελετήσουν την «αναγεννητική γεωργία» όπως την ονομάζουν (θυμίζει λίγο από την «δημιουργική λογιστική», δεν είναι;...), και ότι έχουν το δικαίωμα για οποιαδήποτε δραστηριότητα μέσα στην ιδιοκτησία τους.

Συνεχίζοντας την πρωτότυπη απολογία τους (η οποία μάλλον κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ευτράπελα) λένε ότι: «Ξεκινήσαμε να παρατηρούμε την φύση και απ' ότι είδαμε δεν μπορεί να υπάρξει η ίδια η φύση χωρίς τα ζώα» σε δηλώσεις τους στο Hollywood Reporter.

Ο όλος θόρυβος ξεκίνησε από φωτογραφίες που διένειμαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον Τύπου ακτιβιστές για τα ζώα, οι οποίες είχαν αλιευθεί από blog του ζευγαριού το 2015 από το website της φάρμας, συμπεριλαμβάνοντας φωτογραφίες από τον καταψύκτη τους γεμάτο παστό κρέας, βάζα με σάλτσες για κρέατα και τον ίδιο τον Matthew να απολαμβάνει ένα χάμπουργκερ, γράφοντας στο ποστ ότι απολαμβάνει την «μετάβασή» του στο κρέας μετά από 40 χρόνια χορτοφαγίας.

Ο θόρυβος που ξέσπασε συγκέντρωσε εκατοντάδες κόσμου έξω από τα καταστήματά τους, ενώ και στο Facebook ξεκίνησε μία εκστρατεία για μποϊκοτάζ των εστιατορίων τους. Οι περισσότεροι τους κατηγορούν για υποκριτές, λέγοντας ότι έχουν ξεγελάσει την κοινότητα των χορτοφάγων ενώ οι ίδιοι σκοτώνουν τα ζώα και τα τρώνε.

Το ζευγάρι των Engelharts είχε δημιουργήσει μία μικρή αυτοκρατορία πάνω στην χορτοφαγική κοσμοθεωρία, είχαν γράψει αρκετά βιβλία, ενώ όλη τους η δραστηριότητα περιστρεφόταν γύρω από την προστασία των ζώων αλλά και την καλή διάθεση που δημιουργεί στον άνθρωπο η χορτοφαγία.

Πάντως οι θυμωμένοι χορτοφάγοι δείχνουν αποφασισμένοι να γκρεμίσουν την αλυσίδα των Engelhart, η οποία μέχρι την αποκάλυψη του σκανδάλου σέρβιρε περί τα 28.000 γεύματα την ημέρα, ενώ είχε και σημαντική προσφορά σε κοινωνικές δράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι παράξενες συνήθειες 5 πασίγνωστων συγγραφέων

Πρόσωπα 12.07.2025
Έως και αλλόκοτες

Είναι τελικά οι δασμοί του Τραμπ τιμωρητικοί;

Stories 12.07.2025
Μήπως δεν τα κάνει όλα για την Αμερική, αλλά για το υπερμέγεθες εγώ του;

Το απίστευτο κόλπο Αμερικανού για να ταξιδεύει αεροπορικώς δωρεάν

Stories 12.07.2025
Εξυπνάκιας πέταξε δωρεάν για 6 χρόνια – Τον έπιασαν μόλις τώρα

Ο άνθρωπος που σκόραρε 948 φορές σε 621 ματς

Αθλητισμός 12.07.2025
Και δεν τον ξέρει σχεδόν κανείς

Η χώρα όπου ένας στους τρεις κατοίκους είναι εκατομμυριούχος

Ταξίδια 12.07.2025
Το ποσοστό φτώχειας είναι μηδενικό

Το χωριό που δολοφονήθηκαν οι περισσότεροι άντρες από τις συζύγους τους

Ιστορικά Χτες
Όταν 28 γυναίκες δηλητηρίασαν 100 άντρες – Και κάποιοι τις είπαν ηρωίδες

Δύο αρσενικοί πιγκουίνοι μεγαλώνουν υιοθετημένο μικρό στο Chester Zoo

LGBTQI+ Χτες
Ένα ξεχωριστό ζευγάρι πιγκουίνων με μεγάλη καρδιά

Πήγε να πεθάνει δυο φορές μέσα σε λίγες ημέρες αλλά τελικά δεν ήταν τυχαίο

Stories Χτες
Τι ανακάλυψε μετά από τον σοβαρό τραυματισμό της

Από τα φώτα της σκηνής στα φώτα της δικαστικής αίθουσας: H σκοτεινή πτώση ενός K‑pop ειδώλου

Πρόσωπα Χτες
Kρίθηκε ένοχος για συμμετοχή στον ομαδικό βιaσμό τουρίστριας από την Κίνα

Σταθερή αξία οι Βαλκάνιοι στην Πιερία: Οδικός τουρισμός, GPS και... ταπεράκια


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On Χτες
Ο Θεόδωρος Καραγκούνης, Hotel General Manager στην Πιερία αναλύει σχετικά με τον φετινό τουρισμό της περιοχής

Το τραγούδι που ο Μάνος Λοΐζος έγραψε μεθυσμένος για μια γυναίκα που δεν είχε ποτέ

Stories Προχτές
Πίσω από τη μεγαλύτερη επιτυχία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου κρύβεται μια άγνωστη ιστορία έρωτα, θλίψης και το τελευταίο «αντίο» ενός μεγάλου δημιουργού