E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκαναν «βόλτα» τον ασθενή μέχρι να βρουν ασανσέρ για τη ΜΕΘ!

Αγανακτισμένοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου

Δημοσίευση 19/4/2016 | 08:31

Έκαναν «βόλτα» τον ασθενή μέχρι να βρουν ασανσέρ για τη ΜΕΘ!

Διασωληνωμένος ασθενής σε σοβαρή κατάσταση, που μεταφερόταν από τραυματιοφορέα και ομάδα ιατρών και νοσηλευτών για να εισαχθεί στη ΜΕΘ, έκανε βόλτες στο ισόγειο του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου καθώς οι ανελκυστήρες του νοσηλευτικού ιδρύματος ήταν εκτός λειτουργίας.

Την αποκάλυψη αυτή έκαναν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, που σε επιστολή τους επισημαίνουν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η κανονική και ασφαλής λειτουργία των ανελκυστήρων, θα προσφύγουν σε κάθε αρμόδια αρχή και θα ζητήσουν τον καταλογισμό ευθυνών στους υπεύθυνους.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους οι ανελκυστήρες παθαίνουν συνεχώς βλάβες με αποτέλεσμα όπως φαίνεται να κινδυνεύουν ασθενείς αλλά και να δυσχεραίνεται το έργο του νοσηλευτικού, ιατρικού προσωπικού και εργαζομένων στο νοσοκομείο. Σε άλλο πρόσφατο περιστατικό που περιγράφουν η νυχτερινή καθαρίστρια του νοσοκομείου εγκλωβίστηκε για περισσότερο από 20 λεπτά σε έναν από τους ανελκυστήρες.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων

«Επανειλημμένως στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε επισημάνει την απαράδεκτη και προβληματική λειτουργία των ανελκυστήρων του Νοσοκομείου τους τελευταίους μήνες. Πολλές φορές κάποιοι από τους ανελκυστήρες τίθονται εκτός λειτουργίας (αυτή την περίοδο δεν λειτουργούν οι 2 από τους 4 μεγάλους ανελκυστήρες), ενώ οι υπόλοιποι έχουν προβληματική λειτουργία που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα στους τραυματιοφορείς που καθημερινά μεταφέρουν με τους ανελκυστήρες δεκάδες ασθενείς με φορεία και αμαξίδια. Παράλληλα δημιουργείται μεγάλη δυσκολία για το εργατικό προσωπικό που μεταφέρει καθημερινά δεκάδες φορτία με υλικά και φάρμακα από τις αποθήκες και το φαρμακείο που βρίσκονται στο υπόγειο προς τις κλινικές που βρίσκονται στους ορόφους.

Η αγανάκτηση των εργαζομένων έφτασε στο απροχώρητο με πρόσφατο περιστατικό που διασωληνωμένος ασθενής σε σοβαρή κατάσταση που μεταφερόταν από τραυματιοφορέα και ομάδα ιατρών και νοσηλευτών για να εισαχθεί στη ΜΕΘ, έκανε βόλτες στο ισόγειο του Νοσοκομείου μέχρι να βρεθεί και να έρθει ασανσέρ που να χωρά το συγκεκριμένο φορείο για να ανέβουν στον 3οόροφο όπου βρίσκεται η ΜΕΘ. Σε άλλο πρόσφατο περιστατικό, η νυχτερινή καθαρίστρια του Νοσοκομείου εγκλωβίστηκε για περισσότερο από 20 λεπτά σε έναν από τους ανελκυστήρες που παθαίνουν συνεχώς βλάβες. Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κανονική και ασφαλής λειτουργία των ανελκυστήρων. Σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουμε σε κάθε αρμόδια αρχή και θα ζητήσουμε τον καταλογισμό ευθυνών στους υπεύθυνους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Έκλεισε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω... ψύλλων

Ελλάδα 16.05.2026
Οι γονείς είναι ανήσυχοι ενώ έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Παιδείας η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους.

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

Ελλάδα 16.05.2026
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Κόσμος 16.05.2026
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές

Πάτρα: Δύο την χτυπούσαν, μία «τραβούσε» βίντεο ‑ Αγρια επίθεση σε 13χρονη από συμμαθήτριές της

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Οι δύο από τις ανήλικες συνελήφθησαν, ενώ η τρίτη αναζητείται

Γιόζεφ Μένγκελε: Ανοίγουν μετά από δεκαετίες μυστικά αρχεία για τον ναζί σαδιστή γιατρό του Αουσβιτς

Κόσμος 16.05.2026
Ο αποκαλούμενος «Αγγελος του Θανάτου» του διαβόητου στρατοπέδου συγκέντρωσης μπορεί να βρέθηκε κρυφά στην Ελβετία μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο - Δεν συνελήφθη ποτέ και η ζωή του μετά τον πόλεμο καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου