E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λέσβος: Έφτασαν ελικόπτερο, κομάντος και φρουροί του Πάπα

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αναμένεται στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου

Δημοσίευση 15/4/2016 | 17:03

Λέσβος: Έφτασαν ελικόπτερο, κομάντος και φρουροί του Πάπα

Επί ποδός βρίσκονται στη Λέσβο ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στο νησί στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου, αφού τις τελευταίες ημέρες τεχνικά συνεργεία έχουν «χτενίσει» όλο το νησί καλλωπίζοντας και επιδιορθώνοντας τα περισσότερα σημεία του.

Την ίδια ώρα στο νησί υπάρχουν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις ενώ βρίσκονται ήδη εκεί αστυνομικά κλιμάκια από την Αθήνα αλλά κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας είναι και οι περιπολίες ελικοπτέρου της αστυνομίας το οποίο πετάει συνέχεια πάνω από την Λέσβο ενώ αισθητή είναι και η παρουσία οχημάτων με ιταλικές και ολλανδικές πινακίδες τα οποία ανήκουν σε αξιωματούχους του Βατικανού.

Χαρακτηριστικό των εργασιών που γίνονται στο νησί προκειμένου να είναι όλα άψογα κατά την άφιξη του Ποντίφικα, είναι το γεγονός ότι σβήστηκαν συνθήματα από τον εξωτερικό τοίχο του στρατοπέδου συγκέντρωσης της Μόριας, όπου διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες. Ένα από τα συνθήματα που έχει καλυφθεί με άσπρη μπογιά αυτή τη στιγμή έγραφε: «Όχι άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί, «άφαντη» είναι η ομάδα μεταναστών από το Πακιστάν που καθημερινά τις τελευταίες ημέρες δημιουργούσε ένταση στο Hot Spot με φωνές και συνθήματα.

Τέλος εθελοντής της κοινωνικής κουζίνας της Λέσβου, υποστηρίζει πως ενώ τα τελευταία χρόνια δεν είχε γίνει απολύμανση στις δημόσιες τουαλέτες του νησιού, ενόψει της άφιξης του Πάπα Φραγκίσκου οι αρμόδιες υπηρεσίες φρόντισαν ώστε να απολυμανθούν.

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες για την οποία διακόσιοι περίπου δημοσιογράφοι που έχουν ζητήσει να διαπιστευθούν προκειμένου να την καλύψουν.

Ακόμη πενήντα τρεις ξένοι δημοσιογράφοι πρόκειται να συνοδεύσουν τον Πάπα Φραγκίσκο στην ιδιωτική του πτήση και θα βρίσκονται κοντά του κάθε στιγμή και 200 άτομα από την Ιταλία και την Ελλάδα, διπλωμάτες, κληρικοί και κρατικοί λειτουργοί εργάζονται συστηματικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες για την επιτυχή διοργάνωση της επίσκεψης.

Τρεις ξεχωριστές αυτοκινητοπομπές, μία του Πάπα Φραγκίσκου, μία του Αλέξη Τσίπρα και μία των Ορθόδοξων ηγετών θα τους συνοδεύσουν στον καταυλισμό των προσφύγων και το λιμάνι της Μυτιλήνης, αφού το πρωτόκολλο του Βατικανού απαγορεύει να μετέχει στην ίδια αυτοκινητοπομπή ο Ποντίφικας με εκπρόσωπο άλλου κράτους.

Και τέλος ένα ενα ειδικό όχημα με οδηγό και καμεραμάν στο εσωτερικό του θα μεταφέρει τον Πάπα, τον Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο στον καταυλισμό και στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.