E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το εστιατόριο που έχει λίστα αναμονής… δέκα χρόνια!

Ο ιδιόμορφος σεφ δημιουργεί κάθε συστατικό από τον κήπο του

Δημοσίευση 7/4/2016 | 00:02

Το εστιατόριο που έχει λίστα αναμονής… δέκα χρόνια!

O Damon Baehrel, έλαβε πολλά αρνητικές απόψεις όταν το 1989 αποφάσιζε να κατασκευάσει, εκείνος και η σύζυγός του, ένα εστιατόριο στο Earlton μια αγροτική περιοχή στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, πάνω από 100 μίλια βόρεια του Μανχάταν.

Μπορεί η λακωνική απάντησή «τους δείξαμε!» να είναι υποτιμητική, αλλά το Damon Baehrel (επίσης το όνομα του εστιατορίου), έχει θριαμβεύσει με λαμπρές κριτικές και μια λίστα αναμονής που φτάνει και μέχρι το 2025!

«Υπήρχαν άνθρωποι που μου έστελναν επιστολές όταν μάθαιναν ότι ανοίγαμε εστιατόριο εδώ στο Earlton, γράφοντάς μου ότι χάναμε το χρόνο μας. ''Φαίνεστε καλά παιδιά, αλλά κανείς δεν θα κλείσει να φάει σε εσάς, οπότε μη χάνετε τον καιρό σας'', μας έγραφαν. Αλλά τώρα, έχω κρατήσεις μέχρι και το 2025», λέει ο Baehrel.

Ο σεφ, περνά τον περισσότερο χρόνο του στην ξύλινη κατοικία του - αυτός και η σύζυγός του, έφτιαξαν ένα διώροφο σπίτι με τα ίδια τους τα χέρια, λίγο μετά τον αρραβώνα τους, πριν από 30 χρόνια. Μη αντέχοντας την αρνητική ατμόσφαιρα που περιέβαλε την βιομηχανία της εστίασης και μη θέλοντας να εργαστεί στο πλευρό ενός άλλου σεφ, αποφάσισε να μετατρέψει το υπόγειο της κατοικίας του σε εστιατόριο, όπου εκτός από μάγειρας, σερβίρει, καθαρίζει τα τραπέζια και υποδέχεται τους επισκέπτες.

Αυτό που κάνει το εστιατόριο τόσο μοναδικό, είναι το γεγονός ότι κάθε συστατικό από το μενού, προέρχεται από την αγροτική έκταση του σεφ. Όταν δεν βρίσκεται στην κουζίνα, ο Baehrel αναζητά στη φύση εκείνα τα υλικά που θα του εξασφαλίσουν το ιδανικό δείπνο – από τον κήπο του ή από την άγρια φύση του δάσους.

«Συνειδητοποίησα, ότι ό,τι χρειαζόμουν υπήρχε στην ιδιοκτησία μου. Φτιάχνω εγώ κάθε συστατικό για κάθε πιάτο, από το αλεύρι, μέχρι το λάδι από κάθε εποχικό είδος. Φτιάχνω ακόμα και το δικό μου τυρί. Δεν μαγειρεύω σε κατσαρόλες και τηγάνια, αλλά σε κομμάτια ξύλου και σε πέτρινες πλάκες», σημειώνει.

Για εσάς που θέλετε να δειπνήσετε στο Damon Baehrel, όχι μόνο θα πρέπει να περιμένετε δέκα χρόνια, αλλά για το πέντε πιάτων μενού, θα πρέπει να καταβάλλετε το ποσό των 300 – 375 δολαρίων το άτομο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι είναι η αυτοαξία: 6 τρόποι να την ενισχύσετε

Body+Mind 22.06.2025
Τι είναι η αυτοαξία;

Πώς να ερμηνεύετε τα όνειρά σας

Body+Mind 22.06.2025
Τα όνειρα λένε κάτι – το θέμα είναι αν τα ακούς

Θέλεις ιταλικό εστιατόριο με θέα; Έχουμε 4 προτάσεις για σένα!

Eat + Drink 22.06.2025
Αν λατρεύεις (όπως και εμείς) την ιταλική κουζίνα, πρέπει σίγουρα να τα δοκιμάσεις!

Μήπως το «Perfect Moment Syndrome» σαμποτάρει τη ζωή σου;

Body+Mind 22.06.2025
Και πώς να το… διώξεις!

Mental detox: Η τεχνική που θα σε αποφορτίσει από την ψυχική κούραση!

Body+Mind 22.06.2025
Όλοι γνωρίζουμε το detox στην διατροφή αλλά έχεις ξανά ακούσει για το πνευματικό detox;

Αισθάνεσαι συνεχώς πρησμένη; Δοκίμασε αυτά τα πανεύκολα τρικ που θα σε βοηθήσουν

Body+Mind 22.06.2025
Ειδικά αν πρήζεται η κοιλιά σου θα δεις διαφορά

Η πιο κοινή διατροφική διαταραχή που κανείς δεν μιλάει γι’ αυτή – και έχεις σίγουρα συναντήσει χωρίς να το ξέρεις

Body+Mind Χτες
Η πιο παρεξηγημένη διατροφική διαταραχή: Όσα δεν σου είπε ποτέ κανείς για τη Βουλιμική Υπερφαγία

Αν κάνεις συχνά αυτά τα 3 πράγματα, το υποσυνείδητό σου προσπαθεί να σου πει κάτι σοβαρό

Body+Mind Χτες
Πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες δεν είναι τόσο τυχαίες όσο νομίζουμε

4 ταβερνάκια στην Αθήνα βγαλμένα από άλλη εποχή

Eat + Drink Χτες
Θρυλικές ταβέρνες με μεγάλη ιστορία που σε ταξιδεύουν στο χρόνο!

Star bathing: Η τεχνική που χρειάζεσαι για να απογειώσεις την ψυχολογία σου

Body+Mind Χτες
Πότε ήταν η τελευταία φορά που βγήκες έξω και κοίταξες τα αστέρια;