E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σβίγκου: Οι πρόσφυγες δεν έχουν σχέση με την τρομοκρατία

«Έχουν εκδιωχθεί από τις πατρίδες τους από τους φονταμενταλιστές τρομοκράτες»

Δημοσίευση 24/3/2016 | 15:58

Σβίγκου: Οι πρόσφυγες δεν έχουν σχέση με την τρομοκρατία

«Η Ευρώπη έρχεται αντιμέτωπη με διλήμματα τα οποία θα καθορίσουν το ίδιο της το μέλλον και την ίδια της την ύπαρξη ως μια πολιτική ενότητα, όχι απλώς ως μια οικονομική ενότητα που προωθεί οικονομικά προγράμματα και έχει ενιαίο νόμισμα, ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορεί να διαχειριστεί μια πολιτική κρίση όπως αυτή του προσφυγικού», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε σημερινή της συνέντευξη στο Mega, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να μην υπάρξει σύνδεση του προσφυγικού με την τρομοκρατία».

«Είναι γνωστό ότι οι πρόσφυγες όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την τρομοκρατία, αλλά οι ίδιοι έχουν εκδιωχθεί από τις πατρίδες τους, ακριβώς από τους φονταμενταλιστές τρομοκράτες. Δεν πρέπει να βρουν χώρο ούτε στην Ευρώπη, ούτε στη χώρα μας ακραίες φωνές οι οποίες προσπαθούν να συνδέσουν τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία», υπογράμμισε η κ. Σβίγκου.

Πρόσθεσε ότι οι ευρωπαϊκές συμφωνίες για τη μετεγκατάσταση έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ, επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει ευρωπαϊκές χώρες να βρουν ως πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας για να προχωρήσουν σε ακόμα χειρότερες λογικές περιχαράκωσης και κλειστών συνόρων».

Είπε ότι η Ελλάδα προσπάθησε να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προσφυγικό μαζί με την οικονομική κρίση, ανέφερε ότι η χώρα ήταν απροετοίμαστη και από δομές και από εξειδικευμένο προσωπικό και πρόσθεσε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, είχε προειδοποιηθεί από όλους τους διεθνείς οργανισμούς, για τις προσφυγικές ροές που θα δεχόταν η χώρα, παρόλα αυτά ούτε τα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν θέλησαν να τα αξιοποιήσουν, ούτε θωράκισαν την χώρα σε υποδομές και σε προσωπικό».

«Προσπαθήσαμε να στήσουμε τις υποδομές από την αρχή, ενώ και η Ε.Ε. έχει παραδεχθεί την ολιγωρία της ως προς αυτά τα οποία και η ίδια έπρεπε να δώσει σε υλικοτεχνική στήριξη», επισήμανε η κ. Σβίγκου, ενώ επέκρινε τον εκπρόσωπο της ΝΔ ότι «παρουσιάζει την Ειδομένη ως προϊόν του ΣΥΡΙΖΑ και όχι των κλειστών συνόρων, δίνοντας άλλοθι στις χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους».

Επέκρινε την ΝΔ για καιροσκοπική πολιτική και για κινδυνολογία και πρόσθεσε ότι «αν η επίσημη θέση της ΝΔ είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής, τότε προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στη χώρα».

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όταν η ΝΔ υποστηρίζει πως η ελληνική κυβέρνηση καλούσε τους πρόσφυγες και πως το ελληνικό Κράτος απουσιάζει «εκτός από ψέματα, δίνει επιχειρήματα σε αυτούς που κλείνουν τα σύνορα και σε αυτούς που προσπαθούν να κατηγορήσουν την Ελλάδα για τα ελλείμματα της ευρωπαϊκής πολιτικής και για τις εθνικιστικές φωνές στις δικές τους χώρες».

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και με ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας στηρίζει τον κ. Μουζάλα και εκτίμησε ότι δεν θα προκληθεί ζήτημα στην κυβερνητική συνοχή και το όλο θέμα θα ξεπεραστεί χωρίς κανένα πρόβλημα «όσο κι αν ευελπιστούν διάφοροι να δημιουργηθεί ρήγμα».

Η κ. Σβίγκου είπε ότι το ΔΝΤ από την αρχή και αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης τηρεί αδιάλλακτη στάση, τονίζοντας ότι «εμείς σε όλους τους τόνους έχουμε επισημάνει ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πέρα από τη συμφωνία του καλοκαιριού. Η δέσμευσή μας για τις κύριες συντάξεις είναι δεδομένη και ισχύει».

«Αυτή τη στιγμή το θετικό είναι ότι απέναντι στην αδιάλλακτη στάση του ΔΝΤ υπάρχει μια κοινή στάση της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, οπότε το ΔΝΤ μένει μόνο του στην αντιπαράθεση. Και θέλω να πιστεύω ότι θα τηρηθεί και το χρονοδιάγραμμα το οποίο παρουσίασε και ο κ. Τσακαλώτος στη Βουλή έτσι ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση και να ξεκινήσει αμέσως μετά η συζήτηση για το χρέος», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιστορική αλλαγή στη Γαλλία: Τέλος στο «σeξουαλικό καθήκον» – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει «συζυγική εξαίρεση»

Η πόλη που γέμισε πατάτες: Το απίθανο ρεκόρ που έφερε δωρεάν διανομή

Ελλάδα Χτες
Πατάτες για όλους: Το αγροτικό ρεκόρ που έκανε την ευρωπαϊκή πόλη ένα απέραντο πανέρι

Πυρκαγιά στα τρένα: Διακόπηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
71 επιβάτες παραμένουν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σίνδου - Αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις

Κινηματογραφική ληστεία στην Κατερίνη με λεία κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ – Έκλεψαν και το αυτοκίνητο του θύματος

Ελλάδα Χτες
Ο κοσμηματοπώλης, κατά την προσπάθειά του να σταματήσει τους ληστές τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κραν Μοντανά: Έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του – Στους 41 οι νεκροί

Κόσμος Χτες
Έφηβος πέθανε από τους τραυματισμούς λόγω της φωτιάς που προκλήθηκε σε μπαρ της Ελβετίας

Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα

Ελλάδα Χτες
Τη σορό του άνδρα εντόπισε περιπατητής που ειδοποίησε τις Αρχές

Καυγάς έξω από strip club στην Αυστραλία: Ανδρας πέταξε καταλάθος καρέκλα στο κεφάλι φίλου του

Κόσμος Χτες
Παρά την σφοδρότητα του χτυπήματος, ο άνδρας δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Σοκαριστικό βίντεο: Σκιέρ τραβά selfie δευτερόλεπτα πριν κατακρεουργηθεί από λεοπάρδαλη του χιονιού

Κόσμος Χτες
Δεν έλαβε υπόψιν τις προειδοποιήσεις των αρχών για τη θέαση των αρπακτικών στην περιοχή

Μαύρη μέρα στην Αττάλεια: 16 νεκροί σε δύο σοκαριστικά τροχαία με διαφορά λίγης ώρας

Κόσμος Χτες
Λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι με απολογισμό 8 νεκρούς, ενώ λίγο αργότερα, μετωπική σύγκρουση ΙΧ, προκάλεσε έξι θανάτους

Σοβαρές πλημμύρες σε Λάρισα και Σπάτα – Δρόμος και θάλασσα έγιναν ένα στον Αγιόκαμπο – Νέα «κόκκινη προειδοποίηση»

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας - Ανατολικά κατεθύνεται το μέτωπο

Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του Αλκη Καμπανού – «Και αν η σιωπή πονάει, εγώ θα σου μιλώ»

Ελλάδα Χτες
Στη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, συγκλονιστική είναι η ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Facebook η μητέρα του