E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Κυριάκος πάει εκτάκτως στην Ειδομένη

«Εκεί που βουλιάζει ο ανθρωπισμός του απόντος κ. Τσίπρα»

Δημοσίευση 15/3/2016 | 10:28

Ο Κυριάκος πάει εκτάκτως στην Ειδομένη

Την απόφαση να μεταβεί στην Ειδομένη, προκειμένου να εκτιμήσει από κοντά την κατάσταση
που διαμορφώνεται στα σύνορα με τα Σκόπια, πήρε νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, βρίσκεται καθ΄οδόν για την Ειδομένη, όπου θα επισκεφτεί τον καταυλισμό των προσφύγων, ενώ θα συναντηθεί με φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

«Οι τελευταίες σοβαρές εξελίξεις με υποχρεώνουν να μεταβώ στην Ειδομένη. Εκεί που βουλιάζει ο ανθρωπισμός του απόντος κ. Τσίπρα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o πρόεδρος της ΝΔ.

Νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης όπου μαζί με τον Βασίλη Κικίλια θα μεταβούν στην Ειδομένη. Στο αεροδρόμιο βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ενημέρωσε για την κατάσταση τον κ. Μητσοτάκη. 

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κουμουστάκος έκανε λόγο για γριφώδη δήλωση του εκπροσώπου του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα δεχθεί τους μετανάστες που πέρασαν στα Σκόπια πίσω ή όχι.

«Είναι πολύ ανησυχητικά τα πράγματα... Κινδυνεύουμε και με μια τρίτη -διπλωματική- κρίση (...) είναι no man’s land χωρίς έλεγχο για τίποτε είναι Ειδομένη... Η Ελλάδα από χώρα διέλευσης εξελίσσεται σε χώρα παραμονής και πολύ φοβούμαι σε χώρα διακίνησης μεταναστών» προειδοποίησε.

«Κινδυνεύουμε και με μια τρίτη -διπλωματική- κρίση, τη στιγμή που η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση είναι παγωμένη και το προσφυγικό έχει πάρει επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις» δήλωσε ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. (Η είσοδος μεταναστών στην ΠΓΔΜ) προσθέτει ένταση στην περιοχή, διακρατική αυτή τη φορά, αν δεν γίνουν τα σωστά βήματα» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία κυβέρνηση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «επικίνδυνους, ακατάλληλους και ανίκανους να δώσουν λύση ανθρώπους.»

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε επίσης την Ειδομένη ως τόπο απάνθρωπης δοκιμασίας και όχι απλώς καταυλισμό. «Είναι παντελής η απουσία του κράτους στην Ειδομένη» πρόσθεσε.

«Έχουμε μειωμένη η καθόλου εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για τη δυνατότητα της να κάνει λεπτούς χειρισμούς» ξεκαθάρισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός ο Τσάρλι Κερκ μετά τους πυροβολισμούς στη Γιούτα

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον θάνατο του ακτιβιστή και συμμάχου του στο truth social

Δεν προπονήθηκε ο Όσμαν: Αμφίβολος για το παιχνίδι με την Ελλάδα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Τσέντι Όσμαν δεν προπονήθηκε και είναι αμφίβολος για τον ημιτελικό του Eurobasket κόντρα στην Εθνική μας ομάδα

Επιβάτης του τραμ από το τροχαίο στον Πειραιά ήταν και στη σύγκρουση των λεωφορείων με τους 47 τραυματίες στη Βούλα

Ελλάδα Χτες
«Αυτή τη φορά δεν χτύπησα, απλώς ένιωσα το αίσθημα του φόβου» είπε στις δηλώσεις του

Πού στοχεύει η Ρωσία με την εισβολή των drones στην Πολωνία: Η πρακτική του «τεμαχισμού του σαλαμιού» του Πούτιν

Κόσμος Χτες
Η Μόσχα γνωρίζει πως η Πολωνία δεν είναι μία «εύκολη» υπόθεση και θέλει να μετρήσει κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να της φανεί πολύτιμο

Πειραιάς: Σύγκρουση τραμ με λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Δέκα ελαφρά τραυματίες

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για το 2,5 μηνών βρέφος: Τα ερωτηματικά και οι νέοι φάκελοι υποθέσεων

Ελλάδα Χτες
Ο ιατροδικαστής στην Πάτρα εξέτασε το βρέφος εν ζωή, ωστόσο το πόρισμά του προκαλεί ερωτηματικά.

Καταγγελία για φακελάκι και σε μαιευτήριο: «Μου λέει η ταρίφα μου είναι 700 ευρώ»

Ελλάδα Χτες
Το φακελάκι καλά κρατεί στα δημόσια νοσοκομεία

Αναλαμβάνει πρωθυπουργός του Νεπάλ η πρώην πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου – Την ήθελαν οι διαδηλωτές

Κόσμος Χτες
Συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους του Κατμαντού