E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα οι τρεις δημοσιογράφοι για την εκβίαση

Αποκαλυπτικοί διάλογοι για τη δράση του κυκλώματος

Δημοσίευση 26/2/2016 | 08:15

Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα οι τρεις δημοσιογράφοι για την εκβίαση

Το παζλ μιας καλοστημένης επιχείρησης που με όπλο στοχευμένα δημοσιεύματα επιχειρούσε να αποσπά εκβιαστικά χρήματα από ΔΕΚΟ και τράπεζες προσπαθούν να συνθέσουν οι αρμόδιες αρχές.

Η δράση του κυκλώματος, με πρωταγωνιστές τον εκδότη Π. Μαυρίκο και τους δημοσιογράφους Π. Μουσσά και Χ. Φράγκο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν συντονισμένη και μέσω εντύπων και ιστοσελίδων εξαπέλυαν επιθέσεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ομάδα των κατηγορούμενων φέρεται να χρησιμοποιούσε ως μανδύα διαφημιστικά κονδύλια τα οποία έφταναν στα χέρια τους.

Ο υπερκοριός της ΕΥΠ κατέγραψε καuτούς διαλόγους, οι οποίοι, όπως εκτιμούν οι αρμόδιες πηγές, δένουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί σε βάρος των κατηγορουμένων, οι οποίοι ήταν χωρίς «κομματική ταυτότητα».

«Συνολικά, από την ανάλυση των τηλεφωνικών δεδομένων και τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες του Π. Μουσσά δεν προέκυψε ότι οι κακουργηματικές του πράξεις και ενέργειες ήταν προϊόν εντολών από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Τα στοιχεία της προανάκρισης που συγκεντρώθηκαν έως τώρα αποδεικνύουν ότι ο Π. Μουσσάς ενεργούσε αυτόνομα και με γνώμονα μόνο το προσωπικό του οικονομικό συμφέρον», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Αρνούνται τις κατηγορίες και μιλούν για σκευωρία

Οι τρεις κατηγορούμενοι αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος τους. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες, καθώς συνδυάστηκαν με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισείει ποινή έως και ισόβια κάθειρξη. Κι αυτό, γιατί η απόπειρα εκβίασης και η δωροδοκία στρέφονται κατά της ΕΥΔΑΠ, η οποία με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Ι. Μπενίση παρίσταται ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση. Αυτές τις κατηγορίες θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή, στον οποίο καλούνται σήμερα να δώσουν εξηγήσεις οι κατηγορούμενοι. Ενώπιον του ανακριτή θα κληθούν να αντικρούσουν τη μαρτυρία της υπεύθυνης επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ, η οποία κατήγγειλε ότι δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις και φοβόταν για τη ζωής της και τη ζωή της κόρης της.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Εξηγήσεις, όμως, πρέπει να δώσουν οι κατηγορούμενοι και για τις αποκαλυπτικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τη Διεύθυνση Εκβιαστών και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο φέρονται να έστηναν παγίδες στα υποψήφια θύματά τους. Ενδεικτική είναι η συνομιλία του κατηγορούμενου Μουσσά με την καταγγέλλουσα.

Μουσσάς: Όταν σου είπα για τον άλλον, ξέρεις ποιον, τον αρχιμανδρίτη, πρόσεξε, θα κάνουμε κατάσταση που ούτε στην Ελλάδα δεν υπάρχει... Κατάλαβες τι λέω;
Α.Κ.: Τα έχω μεταφέρει όλα αυτά, μην ανησυχείς... Τίποτε άλλο έχουμε;
Μουσσάς: Δεν έχει κάτι άλλο... Εκείνο που θα κάνεις, ρε βλ..., είναι να μου δώσεις τον ένα κωδικό να μπαίνω στην ΕΥΔΑΠ, γιατί εγώ βλέπω συνέχεια τα σάιτ... Πρέπει να δείξεις ότι είσαι red alert. Να μην κουνιέται αν δεν σε ρωτάει (σ.σ. ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ).

Σε άλλη επικοινωνία τους, κάνει επίδειξη της δύναμής τους

Μουσσάς: Ο άλλος (σ.σ. εκδότης) κούλαρε και περιμένει εντολή ποιον θα γ.... Κοίταξε, να σου πω το κόλπο. Βγαίνει ο τρελός και χτυπάει όποιον θέλει, από εκεί και πέρα. Μετά βάζουμε τα σάιτ και ακολουθούνε.
Α.Κ.: Εσύ έχεις μάθει τίποτα; Με έχουν στο κάδρο;
Μουσσάς: Να σου πω, το κάδρο είναι... σαν το... μπαινοβγαίνεις εύκολα.

Ο Μουσσάς φέρεται να είχε κομβικό ρόλο στο κύκλωμα . Στον διάλογο που ακολουθεί συζητά με ιδιοκτήτη σάιτ .

Μουσσάς: Έλα, σου εξασφάλισα ένα χιλιαρικάκι ακόμη από την ΕΥΔΑΠ.
Ιδιοκτήτης σάιτ: Μην μου πεις, ρε φίλε, αυτό είναι ηρωικό... Πωπω, πώς τα κατάφερες;
Μουσσάς: Τη Δευτέρα θα πάρεις τηλέφωνο την Α... Θα ζητήσεις ένα χιλιάρικο επί τρία... Τρεις μήνες μαζεμένους θα πάρεις. Ναι;
Ιδιοκτήτης σάιτ: Είσαι θεός φίλε, είσαι θεός.

Ο κατηγορούμενος εκδότης καταγράφεται να στέλνει μήνυμα μέσω του συγκατηγορουμένου του σε πολιτικό πρόσωπο, που προσπαθεί να προσεγγίσει χρησιμοποιώντας, μάλιστα, συνθηματικά.

Εκδότης: Πες στον αρχιμανδρίτη... Τον διάκο, ρε παιδί μου, από την εκκλησία.
Μουσσάς: Ναι, ναι.
Εκδότης: Ότι αύριο υπάρχει μεγάλο κομμάτι στη σελίδα 3 στα «Πολιτικά». Όπου του λέμε μπράβο που κατάφερε με τον αγιασμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Έκλεισε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω... ψύλλων

Ελλάδα Χτες
Οι γονείς είναι ανήσυχοι ενώ έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Παιδείας η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους.

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

Κόσμος Χτες
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

Ελλάδα Χτες
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές

Πάτρα: Δύο την χτυπούσαν, μία «τραβούσε» βίντεο ‑ Αγρια επίθεση σε 13χρονη από συμμαθήτριές της

Ελλάδα Χτες
Οι δύο από τις ανήλικες συνελήφθησαν, ενώ η τρίτη αναζητείται

Γιόζεφ Μένγκελε: Ανοίγουν μετά από δεκαετίες μυστικά αρχεία για τον ναζί σαδιστή γιατρό του Αουσβιτς

Κόσμος Χτες
Ο αποκαλούμενος «Αγγελος του Θανάτου» του διαβόητου στρατοπέδου συγκέντρωσης μπορεί να βρέθηκε κρυφά στην Ελβετία μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο - Δεν συνελήφθη ποτέ και η ζωή του μετά τον πόλεμο καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου