E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όλες οι λεπτομέρειες για τη συμφωνία συγχώνευσης Metro‑Βερόπουλου

1.000 νέες θέσεις εργασίας, αλλά κλείνουν 19 καταστήματα

Δημοσίευση 23/2/2016 | 12:25

Όλες οι λεπτομέρειες για τη συμφωνία συγχώνευσης Metro‑Βερόπουλου

Metro και Βερόπουλος ακολουθούν τον δρόμο που χάραξαν οι Σκλαβενίτης και Μαρινόπουλος και από σήμερα συγχωνεύονται. Η «παντρειά» των δυο εταιριών ελπίζει να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας, ένα τζίρο που θα πλησιάζει το 1.5 δις ευρώ για την επόμενη τριετία και κέρδη 45 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της «Βερόπουλος», το επενδυτικό πλάνο, αλλά και τα επόμενα σχέδιά του για τον κλάδο των σούπερ μάρκετ, ο οποίος αλλάζει άρδην τους τελευταίους μήνες, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Metro κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές, ύψους 60-70 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσει άμεσα η αποπληρωμή τους, και μάλιστα χωρίς «κούρεμα». Η αποπληρωμή των λοιπών δανειακών υποχρεώσεων του Βερόπουλου, ύψους 150 εκατ. ευρώ, υποχρεώσεις που δεν είναι ληξιπρόθεσμες, θα ξεκινήσει από το 2017, καθώς η συμφωνία με τις τράπεζες προβλέπει επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής, αλλά και βελτίωση των επιτοκίων. Τα ίδια κεφάλαια που εισέφερε η εταιρεία Metro για την εξαγορά του δικτύου του Βερόπουλου στην Ελλάδα ανέρχονται σε 35 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει ήδη νέα γραμμή χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Οι επενδύσεις που σχεδιάζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη υπολογίζονται σε 50 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά, όπως ήταν αναμενόμενο, μεταφράζεται αναγκαστικά και σε κλείσιμο κάποιων καταστημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη, από τα 179 καταστήματα που αριθμεί σήμερα το δίκτυο της «Βερόπουλος» θα κλείσουν σε πρώτη φάση 19 σημεία πώλησης –πρόκειται κυρίως για μικρά καταστήματα– ενώ, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο ίδιος, οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες, καθώς οι εργαζόμενοι των καταστημάτων που θα κλείσουν θα απασχοληθούν σε άλλα καταστήματα. Μάλιστα, ο κ. Παντελιάδης υποστήριξε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει την πρόσληψη 1.000 επιπλέον εργαζομένων, ενώ στην πλήρη ανάπτυξή της η εταιρεία θα απασχολεί πάνω από 10.000 άτομα, αποτελώντας έναν εκ των μεγαλύτερων εργοδοτών της χώρας.

Ολα τα καταστήματα θα μετονομασθούν σταδιακά σε «My Market», που αποτελεί το σήμα με το οποίο δραστηριοποιείται η Metro AEBE στη λιανική πώληση. Το δίκτυο που θα προκύψει θα αριθμεί 240 καταστήματα λιανικής και 50 καταστήματα cash & carry (χονδρικής), ενώ ο εκτιμώμενος τζίρος της αλυσίδας θα ανέλθει σε 1,1 δισ. ευρώ.

Οι επενδύσεις

Εντός του 2016 η Metro σχεδιάζει την ίδρυση 9-10 καταστημάτων «My Market», καθώς και δύο καταστημάτων cash & carry. Τα καταστήματα λιανικής σχεδιάζεται να λειτουργήσουν σε Χαλάνδρι, Ανάβυσσο, Μέγαρα, Αγρίνιο, Πρέβεζα και Θεσσαλονίκη, ενώ τα καταστήματα χονδρικής σε Θεσσαλονίκη και Φιλιατρά. Για το 2017 σχεδιάζεται η ίδρυση καταστήματος cash & carry στην Κύπρο. Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των καταστημάτων, επένδυση 4-5 εκατ. ευρώ, ενώ για το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται η ενίσχυση των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της εταιρείας. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η Metro βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την αγορά ακινήτου στη Θεσσαλονίκη και τη δημιουργία αποθηκών, σχεδιάζει την επέκταση κατά 20.000 τ.μ. των αποθηκών της στα Οινόφυτα, αλλά και των αποθηκών του Βερόπουλου στον Ασπρόπυργο, ενώ προχωρά ήδη στην ενοικίαση αποθηκών-ψυγείων.

Η κίνηση, πάντως, για την εξαγορά του Βερόπουλου δεν σημαίνει ότι έχουν τελειώσει τα σχέδια επέκτασης για την εταιρεία Metrο, ειδικά μάλιστα σε έναν κλάδο που βρίσκεται σε διαρκή αναδιάταξη το τελευταίο διάστημα. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παντελιάδης απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να κλείσουμε τα μάτια μας σε οποιαδήποτε ευκαιρία που παρουσιάζεται. Δεν αποκλείω οποιαδήποτε άλλη επεκτατική κίνηση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη: 50 σωματεία του πολιτισμού στο πλευρό του απεργού πείνας Πάνο Ρούτσι

Ελλάδα 20.09.2025
Απευθύνουν κάλεσμα στο Σύνταγμα την Κυριακή (21/9)

Γιάμαλη: «Θέλουμε να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι και ασφαλείς είτε είμαστε μαύροι, γκέι, είτε φοράμε κοντές φούστες»

Ελλάδα 20.09.2025
Το σχόλιο της Αναστασίας Γιάμαλη για την ισότητα και την ελευθερία, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ένα ζευγάρι ανδρών.

Πάνος Ρούτσι: Έχω υποσχεθεί στο παιδί μου ότι θα βρω τους δολοφόνους και θα τους βάλω στη φυλακή

Ελλάδα 20.09.2025
Ο πατέρας του Ντένις Ρούτσι συνεχίζει την απεργία πείνας έξω από τη Βουλή, ζητώντας να του χορηγηθεί άδεια εκταφής του παιδιού του, προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του.

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ανδρας έπνιξε την αδερφή του με σακούλα

Ελλάδα 20.09.2025
Σύμφωνα ο άνδρας ήταν εκείνος που κάλεσε στο 100 και ενημέρωσε την Αστυνομία για το έγκλημα.

Σέρρες: Οργή αγροτών κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης – Φυγαδεύτηκε από την αστυνομία

Ελλάδα 20.09.2025
Δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν, από το πρωί του Σαββάτου, στο χώρο της Serexpo, στις Σέρρες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα.

Μαρία Καρυστιανού: «Βρώμικοι και απάνθρωποι Μητσοτάκης, Καραμανλής, Τριαντόπουλος»

Ελλάδα 20.09.2025
Κατάθεση ψυχής από τη Μαρία Καρυστιανού. «Αγγιξα κάθε οστό του παιδιού μου, ως τελευταίο χάδι και αναγνώρισα κάτι που δεν ανέφερε καμία ιατροδικαστική» – Τι απαντά σχετικά με το 25% δημοσκόπησης που δείχνει επιθυμία να δημιουργήσει κόμμα;

«Αγώνας δρόμου» για την πιστοποίηση στα ασανσέρ ‑ Έρχονται σφραγίσεις και πρόστιμα

Ελλάδα 20.09.2025
Στην πράξη, η εφαρμογή αυτών των απαιτήσεων αποδεικνύεται εξαιρετικά προβληματική.

To NATO στις επάλξεις: Στόχευαν το Ταλίν τα ρωσικά αεροσκάφη; «Στο κόκκινο» η κατάσταση στη Βαλτική

Κόσμος 20.09.2025
Το πρωί η Πολωνία απογείωσε εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη

Χάος από κυβερνοεπίθεση σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Κόσμος 20.09.2025
Στόχος τα συστήματα check-in και επιβίβασης