E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μην πετάτε τις φλούδες από τις πατάτες που καθαρίζετε ‑ Δείτε γιατί!

5 πράγματα που δεν ξέρατε

Δημοσίευση 21/2/2016 | 13:55

Μην πετάτε τις φλούδες από τις πατάτες που καθαρίζετε ‑ Δείτε γιατί!

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων συνηθίζει να πετάει στα σκουπίδια τις φλούδες από τις πατάτες που καθαρίζει για το τηγάνισμα/μαγείρεμα.

Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την πλειοψηφία, τότε σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη και συνήθειες μόλις διαβάσετε πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με τις φλούδες από τις πατάτες.

Τι κερδίζετε αν καταναλώνετε την πατάτα μαζί με την φλούδα

  1. Βοηθά στην απώλεια βάρους: Οι πατάτες είναι πλούσιες σε σάκχαρα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση του βάρους σας. Οι φλούδες πατάτας περιέχουν ασήμαντη ποσότητα λίπους, χοληστερόλης και νατρίου. Αν τρώτε και την φλούδα της πατάτας, τότε θα χορτάσετε ευκολότερα έχοντας ταυτόχρονα καταναλώσει λιγότερες θερμίδες, αφού θα μειώσετε την ποσότητα που θα φάτε από άλλες τροφές.
  2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Η φλούδα της πατάτας περιέχει τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C και βιταμινών του συμπλέγματος Β, καθώς και αρκετό ασβέστιο, που είναι απαραίτητο στην δόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.
  3. Προστατεύει από τον καρκίνο: Η φλούδα της πατάτας είναι πλούσια σε φυτοχημικά στοιχεία που έχουν αποδειχτεί ότι συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου. Επίσης, περιέχει υψηλά επίπεδα χλωρογενικού οξέος, το οποίο συνδέεται με τη δημιουργία όγκων.
  4. Μειώνει τη χοληστερόλη του αίματος: Η φλούδα της πατάτας έχει πολλές ίνες, πολυφαινόλες και γλυκαλκαλοειδή στοιχεία. Όλα αυτά έχουν άμεση και θετική επίπτωση στο επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα.
  5. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων: Το κάλιο που περιέχει η φλούδα της πατάτας, το οποίο είναι ένα από τα πιο βασικά μέταλλα στον οργανισμό, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επίθεση και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο για την υγεία της καρδιάς από τη φλούδα της πατάτας, είναι τα ωμέγα-3 ακόρεστα λίπαρα που περιέχει, τα οποία ανήκουν στα λεγόμενα και “καλά λιπαρά”.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι τρώνε οι άλλοι λαοί το Πάσχα

Food 05.05.2024
Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και άλλοι

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής

Body+Mind 05.05.2024
Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink 05.05.2024
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 05.05.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

4 trends που αρέσουν και στη Gen‑Z και στις Millennials

Style 05.05.2024
Σίγουρες fashion επιλογές

Αυτές είναι οι πιο διαχρονικά στυλάτες celebrities

A-List 05.05.2024
Κι εμείς λατρεύουμε να κλέβουμε ιδέες από το στυλ τους!

Ο αόρατος αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στην υγεία του δέρματός σου

Body+Mind Χτες
Καθώς προσπαθούμε να ανακαλύψουμε λύσεις για την κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία είναι αδύνατο να αγνοηθούν.

Τα λουλούδια που ανθίζουν μόνο το Πάσχα

Σπίτι Χτες
Είναι όλα τους πανέμορφα!

Ποια αρώματα φορούσαν οι διάσημες κυρίες του 20ου αιώνα ‑ Υπάρχουν ακόμα;

Style Χτες
Από την Audrey Hepburn μέχρι την Jackie Kennedy, εδώ είναι 10 είδωλα και τα αγαπημένα τους αρώματα.