E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βούτσης: «Δεν έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά πράγματα για να μην φτύνει ο κόσμος την Αριστερά»

Συνέντευξη του ΠτΒ

Δημοσίευση 31/1/2016 | 13:52

Βούτσης: «Δεν έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά πράγματα για να μην φτύνει ο κόσμος την Αριστερά»

Η κυβέρνηση φλέρταρε με πολιτικές αυταπάτες, παραδέχθηκε ο Νίκος Βούτσης, κάνοντας παράλληλα επίθεση στην προκάτοχό του Ζωή Κωνσταντοπούλου και ασκώντας σφοδρή κριτική στις κινήσεις Βαρουφάκη όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Οικονομικών.

«Φλερτάραμε με πολλές αυταπάτες ως απεδείχθησαν, για Κινέζους, για Ρώσους, για Ντράγκι, για το μέτωπο του Νότου που έρχεται αλλά καθυστερημένα», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη στην «Καθημερινή».

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει ότι, ενώ στην αρχή συμφωνούσε, έστω και τυπικά με την κυβερνητική γραμμή, μετά το δημοψήφισμα και μέχρι τις εκλογές ακολούθησε ένα δραματικό διάστημα.

«Για 2,5 μήνες γεμάτους η Ζωή έκανε τέρατα και σημεία, είχε απασφαλίσει που λένε... Συνεδριάσεις που κρατούσαν μέχρι το πρωί, bullying, απίστευτα πράγματα που δεν είναι και αυτά γνωστά. Εμείς κάνουμε εκλογές και η Κωνσταντοπούλου μόνη της κάνει Βουλή. Τότε που συγκαλούσε εικοσαμελείς επιτροπές με τρεις ανθρώπων και έκανε συνεντεύξεις Τύπου 5,5 ωρών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά πράγματα για να μην φτύνει ο κόσμος την Αριστερά».

Σε ό,τι αφορά τον Γιάνη Βαρουφάκη και τις δηλώσεις του περί Plan Χ, ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Είναι αδιανόητο να μιλάει κανείς όταν τελειώνει την υπουργική του θητεία και είναι σε πολύ κρίσιμες και απόρρητες θέσεις» και συγκεκριμένα για τα λεγόμενα του κ. Βαρουφάκη για εναλλακτικά σχέδια τόνισε «εμείς που ξέραμε πραγματικά γελάμε και κλαίμε... Το κάδρο που παρουσιάζει ο Γιάνης δεν είναι το ακριβές αλλά είναι ελκτικό και είναι σίγουρο ότι ο ίδιος το πιστεύει. Περί αυτού πρόκειται».

Τέλος ο κ. Βούτσης δήλωσε βέβαιος ότι και τώρα να γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πάλι πρώτο κόμμα. Σε ερώτηση για το αν είναι σίγουρος για αυτό παρότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, σχολίασε «Οπως τις τέσσερις τελευταίες φορές. Τρίβουμε τα χέρια μας εμείς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός ο Τσάρλι Κερκ μετά τους πυροβολισμούς στη Γιούτα

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον θάνατο του ακτιβιστή και συμμάχου του στο truth social

Δεν προπονήθηκε ο Όσμαν: Αμφίβολος για το παιχνίδι με την Ελλάδα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Τσέντι Όσμαν δεν προπονήθηκε και είναι αμφίβολος για τον ημιτελικό του Eurobasket κόντρα στην Εθνική μας ομάδα

Επιβάτης του τραμ από το τροχαίο στον Πειραιά ήταν και στη σύγκρουση των λεωφορείων με τους 47 τραυματίες στη Βούλα

Ελλάδα Χτες
«Αυτή τη φορά δεν χτύπησα, απλώς ένιωσα το αίσθημα του φόβου» είπε στις δηλώσεις του

Πού στοχεύει η Ρωσία με την εισβολή των drones στην Πολωνία: Η πρακτική του «τεμαχισμού του σαλαμιού» του Πούτιν

Κόσμος Χτες
Η Μόσχα γνωρίζει πως η Πολωνία δεν είναι μία «εύκολη» υπόθεση και θέλει να μετρήσει κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να της φανεί πολύτιμο

Πειραιάς: Σύγκρουση τραμ με λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Δέκα ελαφρά τραυματίες

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για το 2,5 μηνών βρέφος: Τα ερωτηματικά και οι νέοι φάκελοι υποθέσεων

Ελλάδα Χτες
Ο ιατροδικαστής στην Πάτρα εξέτασε το βρέφος εν ζωή, ωστόσο το πόρισμά του προκαλεί ερωτηματικά.

Καταγγελία για φακελάκι και σε μαιευτήριο: «Μου λέει η ταρίφα μου είναι 700 ευρώ»

Ελλάδα Χτες
Το φακελάκι καλά κρατεί στα δημόσια νοσοκομεία

Αναλαμβάνει πρωθυπουργός του Νεπάλ η πρώην πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου – Την ήθελαν οι διαδηλωτές

Κόσμος Χτες
Συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους του Κατμαντού